Nie wiem, screen z jakiejś wietnamskiej strony internetowej, także nie ma nawet kogo zapytać. Ale nawet jeśli 3 zawodników City dostało czerwone kartki odpowiednio w 1, 2 i 3 minucie meczu, to jak na realia FMa jest to i tak niesamowity wyczyn. Ja tam się cieszę, jak mój playmayker zaliczy 70 celnych podań, zaś przeważnie magiczną barierę 100 wykonanych (nie celnych, ale wszystkich) podań przekraczają prawie wyłącznie boczni obrońcy. Dla mnie te 200 Fabregasa to jakiś kosmos. Po zsumowaniu wychodzi łącznie 958 wykonanych podań (z czego ponad 90% celnych), co dla uproszczenia daje ok. 10 podań na minutę -> jedno podanie na każde 6 sekund meczu... Biorąc pod uwagę, że padło 5 bramek, należy odjąć od czasu całego meczu czas na strzały, wyprowadzanie piłki przez przeciwnika oraz czas, gdy przy piłce był Manchester. Nawet jeśli Arsenal stłamsił ich niemiłosiernie, posiadając piłkę przez 80% czasu gry (kolejny kosmos), to wychodzi na to, że byli przy piłce przez niecałe 70 minut. Dzieląc liczbę wszystkich podań (958) przez liczbę minut, którą zawodnicy Arsenalu spędzili z piłką przy nodze (70) wychodzi nam ok. 14 podań na minutę -> podanie raz na cztery sekundy.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.
- Bob Paisley
Najnowsze posty