Widzieliśta takie cudo?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2011, 11:56    Pytanie
Mam nadzieję, że obrazek się doda i że będzie czytelny - nie jestem w to najlepszy. Niemniej, tym co niedowidzą lub jakość nie jest doskonała tłumaczę, że jest to screen z analizy gry Arsenalu przeciwko Manchesterowi City (!), w której to grze następujący zawodnicy zaliczyli następującą ilość podań:
Fabregas 220 / 223 (!),
Nasri 140 / 143,
Wilshere 105 / 107,
Sagna 97 / 100,
Clichy 95 / 101,
van Persie 68 / 73
itd.

Co Wy na to? Bo ja wciąż zbieram szczękę z podłogi.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

kamiQadze Partyzant

0
07.07.2011 19:55    #10
coś jest z tym meczem nie teges, bo wychodziło jakoś podanie co 6 sekund, a gdzie przeciwnik?

jakiś bug albo inny wałek

0
08.07.2011 11:19    #11
Kombinowałem, lecz mimo znacznie większej różnicy klas pomiędzy moim zespołem a przeciwnikiem niż między Arsenalem i Man City nie udało mi się przekroczyć liczby 150 podań wykonanych przez rozgrywającego. A co dopiero ponad 200...
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

golex Partyzant

0
08.07.2011 11:28    #12
[quote=oldgunz]Kombinowałem, lecz mimo znacznie większej różnicy klas pomiędzy moim zespołem a przeciwnikiem niż między Arsenalem i Man City nie udało mi się przekroczyć liczby 150 podań wykonanych przez rozgrywającego. A co dopiero ponad 200...[/quote]

Prawda jest taka, że jeżeli chodzi o taktykę to Chińczycy są w niej mistrzami...Na internecie można znaleźć wiele takich ustawień i rozwiązań taktycznych, które nam się w głowach nie mieszczą... Po prostu oni wyłapują błędy silnika meczowego i do bólu to wykorzystują, więc ten screen z podaniami mnie wcale nie dziwi...

0
08.07.2011 12:30    #13
[quote2=golex]Chińczycy są w niej mistrzami...Na internecie można znaleźć wiele takich ustawień i rozwiązań taktycznych, które nam się w głowach nie mieszczą... Po prostu oni wyłapują błędy silnika meczowego i do bólu to wykorzystują, więc ten screen z podaniami mnie wcale nie dziwi...[/quote2]

Tyle, że to już niestety niewiele ma wspólnego z grą, a więcej z informatyką.

Ja w obecnej chwili w Besiktasie Istambul testuję nowe ustawienie, zainspirowany tym screenem (choć nie wykluczam możliwości, że to po prostu fake). Niemniej, delikatnie uzupełnionym składem w stosunku do oryginalnego z łatki 11.3 (kupiona dwójka bocznych obrońców, jeden podstawowy, jeden rezerwowy oraz rezerwowy środkowy obrońca, sprzedany napastnik, wypożyczony pomocnik), po serii meczów towarzyskich z przyzwoitymi rywalami (Kopenhaga, Broendby, Hoffenheim, Dundee, Panathinaikos), dwóch ligowych oraz czterech z jakimiś ogórami w eliminacjach do Pucharu UEFA, gra wygląda dobrze.

Uśredniając dotychczasowe statystyki:
- średnio 65% posiadania piłki,
- średnio 85% celnych podań,
- średnio ponad 20 oddanych strzałów,
- średnio 60 celnych podań rozgrywającego,
- goli zdobytych 16 w 7 meczach - towarzyskie + liga (trochę mało, ale akcje wykańcza - nie najwyższej klasy - Almeida, poza tym masa niewykorzystanych sytuacji przez Quaresmę i Simao, pewnie przez niski atrybut composure),
- doliczając 24 bramki zdobyte w meczach z ogórkami - 40 w 11 meczach,
- goli straconych 3 w 11 spotkaniach.

- Bob Paisley

nttn Partyzant

0
09.07.2011 16:13    #14
Te załączniki rysowane są przez Jacka Gmocha? :>

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.07.2011 17:45    #15
Tylko co wynika z tych podań ja się pytam? Przekłada się to na wynik? Równie niesamowity co ilość podań?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

szfedo Przodownik pracy

0
09.07.2011 19:07    #16
No niby masz 5:0, ale ja grając skrzydłami Arsenalem, jeśli MC dostałoby trzy redy w przeciągu pięciu minut osiągnąłbym podobny wynik. No ale wtedy nie miałbym się czym chwalić bo takiej statystyki podań bym raczej nie uzyskał.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2011 o godz. 19:08

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.07.2011 14:24    #17
Robię sezonowy test związany z taką taktyką. Po zakończeniu sezonu opublikuje wyniki.
Jesteśmy tu aby pomagać...

hera Młody aktywista

0
10.07.2011 14:36    #18
Arsenalem?

kabaruto Partyzant

0
10.07.2011 15:09    #19
[quote=zetkaiii]Robię sezonowy test związany z taką taktyką. Po zakończeniu sezonu opublikuje wyniki. [/quote]

Czekam z niecierpliwością na wyniki. Jeszcze jedno: jakie macie mniej więcej posiadanie piłki i % celnych podań ze słabymi przecinikami i z lepszymi?

Ja ze słabymi mam posiadanie w granicach 70% celność 85% a z lepszymi psiadanie 50-65% celnośc podań około 75-82%

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.