Taktyka do kadry polski? Jak ustawić obronę w kadrze Polski?

kamilm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.07.2011, 18:33    Pytanie
Panowie potrzebuje pomysłu na taktykę do kadry polski na ustawieniu 4-2-3-1 głębokie. Najbardziej chodzi mi o to jak ustawić obronę bo moi obrońcy spisują się fatalnie :/ chodzi i to żebym wyszedł z grupy na euro.

AlexManager Partyzant

0
08.07.2011 19:29    #1
BR: Boruc, Fabiański, Kuszczak, Szczęsny
OP: Piszczek
OŚ: Wasilewski, Perquis, Głowacki, Żewłakow, Pazdan,
OL: Boenisch
PŚ: Murawski, Bandrowski
OPP: Błaszczykowski, Małecki, Peszko
OPŚ: Roger, Mierzejewski
OPL: Obraniak, Mierzejewski
N: Jeleń, Lewandowski, Brożek

Mam nadzieję, że pomogłem. Są ustawieni w kolejności przydatności w zespole :P
サッカーはあなたと一緒にしよう

ronaldek1 Młody aktywista

0
08.07.2011 19:34    #2
Wasilewski, Roger, Puszczak weź nie żartuj u mnie spisują się beznadziejnie, no ale pokuszę się o zestawienie podobne u alexa.

BR: Szczęsny, Boruc, Fabiański, Sandomierski
OŚ: Żewłakow, Perquis, Sadlok, Głowacki
OL: Boenisch, Wawrzyniak
DP: Matuszczyk, Murawski
OPP: Błaszczykowski, Małecki, Peszko
OPŚ: Obraniak, Mierzejewski
OPL: Mierzejewski, Rybus
N: Lewandowski, Brożek, Sobiech
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

Krzychu80 Partyzant

0
08.07.2011 19:38    #3
U mnie wygląda to tak

BR: Boruc, Fabiański, Szczęsny
OŚ: Perquis, Głowacki, Sadlok
OL: Boenisch,
DP: Murawski, Matuszczyk
OPP: Błaszczykowski, Peszko
OPŚ: Obraniak, Mierzejewski
OPL: Rybus
N: Lewandowski, Brożek, Jeleń

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2011 o godz. 19:39

kamilm Partyzant

0
08.07.2011 19:41    #4
No dzięki wszystkim ale może źle się wyraziłem xD... Chodziło mi nie o ustawienie a o taktyke :/ polecenia dla piłkarzy, dla drużyny. Moi obrońcy środkowi jeden to stoper a drugi zabezpieczenie boczni to boczny obrońca i mają zadanie wsparcia. Nie wiem co jest nie tak ale tracę bardzo dużo bramek. Napastnik to kompletny napastnik. 2 def pomocników maja zadania cofniety orzgrywający a drugi to defensywny pomocnik.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 08.07.2011 o godz. 19:44

yankes750 Partyzant

0
08.07.2011 20:00    #5
Jak ja prowadziłem reprezentację polski bardzo dobrze spisywało się ustawienie
4-2-2-2 z dwójką defensywnych pomocników, dwójką skrzydłowych i dwóką napastników.
Gra opierała się na przechwycie i szybkiej kontrze.
Dzięki tej taktyce doszedłem do półfinału ME 2012 i wygrałem MŚ 2014.
Mogę podesłać ci tą taktykę, lecz uważam że miałbyś więcej korzyści gdybyś sam spróbował stworzyć własną taksę.

I polecam ci nie opierać reprezentacji na znanych zawodnikach typu Błaszczykowski, Peszko, Brożek.
Dawaj szansę wielu zawodnikom. U mnie świetnie grali Kupisz, Makuszewski, Stulin, Goncerz, Lebedyński, Wojciechowski, James Wesolowski.

kamilm Partyzant

0
08.07.2011 20:05    #6
Wiem że lepiej samemu stworzyć taktyke :) Bo nie lubie gotowców ale powiedz jak ustawiłeś obronę że nie traciłeś duzo bramek?

Bo ja zawsze jak patrze opinie asystenta to pisze że bardzo dobrze sprawuje się odbiór bo gram mocnym presingiem i dobre posiadanie pilki mam a i takbramki trace:/

I czasem mam problem z strzelaniem bramek a tak pozatym linia pomocy spisuje się idealnie.

I jak myslisz ustawić filozofie plynną czy bardziej zrównoważąoną dać im swobode czy nie?

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 08.07.2011 o godz. 20:10

yankes750 Partyzant

0
08.07.2011 20:30    #7
Z tym, że nie traciłem dużo bramek to się zbytnio nie zgodzę. Powiem tak: 'gra w obronie była dość dobra"

Boczni obrońcy mają rolę "boczny wysunięty obrońca" z rolą wsparcia.
Na środku gra dwóch obrońców z rolą: "środkowy obrońca" (dobrze by było, gdyby jeden dobrze grał głową, a drugi był dość szybki)
Jeden defensywny pomocnik z rolą "defensywny pomocnik(obrona)" a drugi z rolą "rygiel defensywny"
Boczni pomocnicy powinni mieć rolę "Skrzydłowy(atak)"
I dwóch napastników - jeden lis pola karnego a drugi u mnie był kompletny napastnik, lecz to już twoja decyzja

W meczach ze słabszymi rywalami możesz grać jednym defensywnym pomocnikiem i jednym środkowym/ofensywnym jeśli chcesz.

Filozofię daj sztywną( z silniejszymi i równymi rywalami), bądź zrównoważoną.
Strategia wyjściowa - kontroatak ( z silniejszymi i równymi rywalami), bądź kontrola.
Podania bardziej bezpośrednie, ściślejsza dyscyplina, intensywny pressing i agresywny odbiór piłki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.