"Nie czuje się zbyt pewnie w meczach o dużą stawkę"

TheKronos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.07.2011, 21:30    Pytanie
Znalazłem dobrego juniora (bramkarza) który w przyszłości powinien zostać kluczowym piłkarzem 1 drużyny (FCB). Niestety scout w raporcie napisał, że pan "Alphonse Areola nie czuje się zbyt pewnie w meczach o dużą stawkę". Stąd pytanie. Jakie to są mecze o dużą stawkę, jak ta niepewność przekłada się na jego grę oraz - ostatecznie - czy opłaca się go kupować???

dande Partyzant

0
14.07.2011 23:06    #1
O dużą stawkę - decydujące o mistrzostwie, pucharze, awansie z grupy, derbowe. Tak mi się wydaje. Areola jest bardzo młody, to myślę, że z czasem jego umiejętności przewyższą jego słabość i rzadko ta słabość będzie widoczna.
Nie jest on bardzo jakiś drogi, to możesz go sprowadzić wg mnie.

Użytkownik uznał post za pomocny

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 10:01    #2
Opłaca się - nie ma piłkarza idealnego. Spójrz zresztą, jak w meczach o dużą stawkę gra np. taki Cristiano Ronaldo czy Zlatan Ibrahimovic. A nie zastanawiałbyś się ani przez chwilę nad zakupem któregokolwiek z nich, mimo tego, że w meczach o dużą stawkę, z tego co pamiętam, Ronaldo przestrzelił jedynego karnego zmarnowanego przez Manchester w finale LM, zaś Ibrahimovic nawet nie strzelił gola powyżej ćwierćfinału LM.

Takich zawodników moim zdaniem należy kupować i cieszyć się z takich serii, jak 66 bramek w 63 rozegranych przez Ronaldo do tej pory meczach w Realu.

Zaś co do samych gier o dużą stawkę, to są to półfinały i finały czegokolwiek, mecze decydujące o mistrzostwie, awansie do pucharów lub utrzymaniu oraz derby.

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 13:54    #3
Ja bym się nie sugerował tym co mówi scout-oni nie zawsze mówią prawdę.Pozdrawiam

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 14:01    #4
Z tego co wiem, w przypadku tzw. atrybutów ukrytych, scouci się nie mylą.

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

TheKronos Partyzant

0
17.07.2011 11:04    #5
Mimo to uważam, że czuje się PEWNIE w meczach o dużą stawkę jest dosyć ważne. Np. Pedro w meczach ligowych zawodzi na całej linii (12 występów, 2 gole, 2 asysty), a podczas derbów Katalonii z Espanyolem strzelił hat-tricka (jeden gol z karnego) i dorzucił asystę (wygrana 1-4). Stąd moje obawy, że Areola, który czuje się NIE PEWNIE w takich meczach, będzie puszczać gola za golem podczas np. Gran Derbi...

Cutter Partyzant

0
17.07.2011 12:42    #6
Areola jest jeszcze bardzo młody, na bramce stoi u Ciebie pewnie Victor Valdes, więc nie sądzę aby młody francuz mógłby z nim rywalizować, a co do atrybutu 'mecze o dużą stawkę', moim zdaniem nabierze pewności siebie, i za takie pieniądze powinieneś go mimo wszystko kupić.

kvj Partyzant

0
17.07.2011 15:04    #7
mogę ci powiedzieć, że jeśli chodzi o Areolę to bierz go w ciemno i nie patrz na to u mnie w Tottenhamie już w 3cim sezonie był podstawowym bramkarzem i rozwinął się zaje...
Jeziorak Iława!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.