Okres przygotowawczy

mateuszmc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.07.2011, 22:48    Pytanie
Witam, w mojej karierze Cracovią nieuchronnie zbliża się przerwa zimowa.
I tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś byłby w stanie pomóc mi przepracować tą przerwę jak najlepiej ? Chodzi mi najbardziej o poprawe kondycji bo w tym elemencie leżymy i kwiczymy...

shpoola20 Partyzant

0
15.07.2011 23:15    #1
skoro juz jest temat to ja też sie spytam, jak panowie dostosowujecie sie do przerw? np w Francji przerwa trwa ledwo 2-3tyg, a w Polsce 3 miesiace. Jak wyglada przygotowanie podczas tej przerwy?

I kolejne pytanie : jak dobrze zespół przygotowac do sezonu ?

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 23:40    #2
Nie bawić się w żadne pierdoły typu jakieś specjalistyczne treningi przygotowujące do sezonu. Trening ten sam co gracie i sparingi, tyle ile uznacie za stosowne. Dla mnie w FM nie ma pojęcia "okres przygotowawczy". Jadę na tym samym treningu non stop, sparingów gram tyle ile mi starczy dni w kalendarzu, ostatni mecz 7 dni przed oficjalnym spotkaniem. Nie ukrywam, że sparingi dla mnie są głównie po to aby zarobić kasę. W polskiej lidze w ciągu roku udawało mi się wyciągnąć tak 5 mln €, a mając kadrę ponad 30 grajków, każdy był perfekcyjnie przygotowany do sezonu

Użytkownik uznał post za pomocny

kamilm Partyzant

0
15.07.2011 23:43    #3
Grać kilka sparingów zaplanujcie sobie Tourne w jakimś kraju 4 sparingi z odstępami 4 dniowymi, w ten sposób poprawiacie kondycje zawodników żeby ustatkowała się. Inaczej się nie da :/ może w fm 2012 bedzie jakiś okres przygotowawczy:)

mateuszmc Partyzant

0
15.07.2011 23:44    #4
No właśnie ja tak przeprowadziłem okres przygotowawczy przed ligą, ale chłopaki nie dają rady kondycyjnie w meczach (zawodnicy kończą z kondychą na poziomie 70%, a Suvorov nawet z 50) i to głownie chciałbym poprawić

kamilm Partyzant

0
15.07.2011 23:50    #5
Ja w przerwie zimowej od środka stycznia wyjeżdżam na kilka tourne m.in do Danii, Norwegii, Ukrainy i Rosji gram tam łącznię koło 12 sparingów i jak zaczyma ligę jest ok, podobnie w okresie letnim tylko że wtedy mniej tourne :)

Użytkownik uznał post za pomocny

mateuszmc Partyzant

0
15.07.2011 23:55    #6
Ok, dzięki wam za pomoc sprawdzimy jak moje orły na tym wyjdą ;p

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.07.2011 00:00    #7
Jeśli chcesz połączyć przyjemne z pożytecznym to jedź na tourne do Nowej Zelandii. Za jeden meczyk dostaniesz 190 tys. €. Jak nie możesz tourne zorganizuj normalny mecz towarzyski na wyjeździe

Taher Młody aktywista

0
16.07.2011 01:05    #8
Ja gram 5-7 sparingów i jest dobrze. Od zawsze stosuje taką metodę i dobrze działa, bo sukcesy odnoszę. W FM aspekt przygotowania do sezonu jest po prostu zaniedbany i nie ma co wymyślać sobie, że trzeba robić jakieś intensywne treningi, bo po prostu trzeba zagrać kilka sparingów i jest OK. Prosty przykład. W FM po 3 sparingach gracze są już przygotowani do meczów. Oczywiście więcej się gra po to by przygotować cała kadrę, zgrać nowych albo dla kasy. Gdyby jednak ustawić trening aerobiku i siły na maxa to i po roku zawodnicy mieliby " poważne braki kondycyjne ". Dobrze jest zagrać te 6 sparingów, 3 dni przerwy pomiędzy meczami i ostatni gdzieś tak minimum tydzień przed rozpoczęciem gry.

matitr Partyzant

0
24.07.2011 22:24    #9
1. sparingi - dużo - najlepiej na początku z silnymi rywalami a przed samym sezonem (jakieś 5-7dni) ograj słabeusza albo swoje rezerwy by nabrać morale.
jeśli gracze kończą mecz z kondycją 70% to można to rozwiązać na kilka sposobów:
1. wymieniaj sukcesywnie grajków na takich z wytrzymałością powyżej 15
2. zmniejsz w taktyce ilość "rajdów" i "rajdów z piłką" oraz częściej ustawiaj w poleceniach "gra piłką"
3. przed sezonem na 1/3 okresu wyślij ich na reżim gdzie siła i aerobik na max - trochę się poprawi ale cudu nie będzie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution