Pozwolenie na pracę, niesprawiedliwość

dande Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.07.2011, 23:22    Pytanie
Czytałem wiele podobnych tematów, ale nie znalazłem problemu podobnego do mojego.
Gram w Anglii. I zastanawia mnie jakim cudem Manchester United, Chelsea, Arsenal i inne wielkie kluby (czasem nawet typu Aston Villa) ściągają zawodników po 17-19 lat z Brazylii, Ukrainy, Argentyny, Turcji itp itd, czyli z państw spoza UE i zawodnicy ci otrzymują pozwolenie na pracę. Najczęściej grali tylko w kadrze młodzieżowej, nawet bez meczu w seniorskiej reprezentacji. Ja do mojego Crawley Town, nikogo nie mogę ściągnąć, nawet Rudenoka, bo nie dostaje pozwolenia na pracę, a w kadrze BL gra i strzela non stop (ja prowadzę Białoruś...). Dlaczego tak jest? Wielkie kluby są faworyzowane?

I nie jest tak, że wypożyczą kogoś i wypożyczają by dostał obywatelstwo. Po prostu jest ten ktoś młody w kadrze.

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.07.2011 00:41    #1
O tym, czy dany zawodnik dostaje pozwolenie o pracę (oprócz meczów w reprezie) decyduje również reputacja klubu i reputacja ligi, w której grajek ma grać. Twój klub raczej nie gra w najwyższej klasie rozgrywkowej i nie ma także najwyższej reputacji

jaruone Młody aktywista

0
18.07.2011 11:03    #2
Liczy się reputacja klubu i liga - niższe ligi z zasady służą ogrywaniu młodych rodzimych graczy - i choć w ligach angielskich nie ma twardych ustaleń ilu obcokrajowców spoza UE może grać to żeby gościa zakontraktować naprawdę jest ciężko. Gdzieś tak dopiero w League One robi się nieco łatwiej.

dande Partyzant

0
18.07.2011 11:17    #3
Awansowałem już do Premier League... Po 5ciu sezonach (trochę za szybko chyba i boję się tego pierwszego sezonu w PL...)

Donci Partyzant

0
18.07.2011 17:12    #4
Czesc mam problem gram Zniczem Pruszków mam rok 2025 od 7/8 lat zdobywam wszystko co mozna w polskiej lidze jestem na 25 miejscu rankingu klubow europejskich moi zawodnicy sa szczesliwi ze graja w moim klubie ale malo z nich chce przedluzyc kontrakt , niekiedy przechodza do klubu gorszego od mojego i slabszej ligo obeznie polska liga jest na 14 miejscu i Mistrz kraju gra od razu w fazie grupowej ligi mistzrów :) co zrobic zeby te ubeki podpisywali kontrakt w wiekszosci z nich jestem w uwielbionych >??

Donci Partyzant

0
18.07.2011 17:14    #5
A i czy mozna pozyskac 16 latka zeby przeszedl do mnie w wieku 16 lat a nie 18 i jak to sie robie jesli mozna ?

Donci Partyzant

0
19.07.2011 23:23    #6
Mozna ustawic jak maja trenerzy juniiorow trenowac tak jak mozna seniorow ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution