Punkty określające rozstawienie w LM

PDrasta Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.07.2011, 15:48    Pytanie
Witam. Mam taki problem: W sezonie 2010/2011 grałem Ekranasem Poniewież, doszedłem do fazy grupowej LM litwinami, tam miałem 1-0-5 bilans, dojście jest, więc sukces duży. Następna edycja LM, mysle, że pkt powiększą mi się sporo po tym[przynajmniej do 5-6] a tu co widzę? lekko więcej niż w tamtym sezonie[w 2010 roku również miałem 3 z kawałkiem] a co jest najlepsze? zespół z Irlandii, BOŚNI I HERCEGOWINY, Białorusi[nie BATE], ŁOTWY[!!!], Czech[nie Sparta P/S, Plzno] ma więcej pkt ode mnie, chociaż ledwo przeszły 2 fazę w tamtym roku, odpadli z LM w 3 rundzie i potem odpali w 4. rundzie LE...

Rozumiem, że jeden rok nie zmieni moich pkt, no ale awans do LM i pokonanie takich drużyn jak Kopenhaga[~44pkt[po pokonaniu mialem chwilowo 36?pkt] oraz Genk powinienem być rozstawiony spokojnie, nie załapując się minimalnie na rozstawienie do rundy 3, tymczasem jestem jako ostatnia rozstawiona drużyna w 2 rundzie[w tamtym roku były 3-4 gorsze punktowo]
Dla mnie to jest nie do pojęcia, bo jak mam awansowac do LM skoro po awansie w tamtym roku jestem ledwo rozstawiony w 2 rundzie? Co roku szczęścia nie będzie..

http://zapod(...)png.html

Co o tym myślicie?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.07.2011, 15:49

Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

kibic_wierny Partyzant

0
18.07.2011 15:57    #1
O ile sie orientuje to punkty z poprzedniego sezonu nie licza sie w nastepnym.
Czyli punkty zdobyte w sezonie 2010/2011 beda sie liczyly dopiero w sezonie 2012/2013. Chyba jest wlasnie tak.Jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi.Pozdrawiam!

dande Partyzant

0
18.07.2011 15:58    #2
Pkt się dostaje zależnie od zwycięstw, porażek, remisów podczas rozgrywek europejskich. Chwilowo miałeś 36 pkt, ponieważ wygrałeś z Kopenhagą, która była rozstawiona i przejąłeś jej rozstawienie.
Jeśli w el.LM wygrasz 1-0 i 1-0 to dostaniesz do rankingu tyle samo pkt co gdybyś wygrał 5-0 i 5-0.
Z tym, że nie wiem czy to czasem też nie zależy od rankingu Twojego państwa w UEFA. Najpierw spójrz ile Litwa ma pkt (jest to średnia punktów wszystkich drużyn litewskich z rozgrywek europejskich z ostatnich 5 lat) i jeżeli ma baaaaaardzo malutko, to po prostu do tej średniej dodano Ci punkty za zwycięstwa i remisy itp. A, że w fazie grupowej LM wygrałeś tylko 1 mecz, to malutko tych punktów zdobyłeś (punkty za LM dostaje się więcej niż za eliminacje - choć tu się mogę mylić).

MiceQ Partyzant

0
18.07.2011 16:02    #3
Według mnie to jest dokładnie tak samo jak w realnej piłce.. Jak dande napisał to w fazie grupowej więcej się pkt dostaje za zwycięstwo.. I te pkt się dodają po czym dzieli przez ilość meczy rozegranych czy jakoś tak.. Już nie pamiętam dokładnie.. Ja np. teraz skończyłem sezon Lechem, do LM nie awansowałem ale dostałem się do LE i wyszedłem z grupy i mam tylko 6pkt zdobytych ;p więc coś w tym jest, że chyba dzieli się przez ilość meczy, ale nie jestem pewien ..

PDrasta Młody aktywista

0
18.07.2011 16:06    #4
O Kopenhadze wiem, ale chodzi mi o rozstawienie innych drużyn. Litewska liga awansowała z 32 na 29 miejsce[maxymalny skok, 28 miejsce ma pkt 11 z kawałkiem a 29 już 8 coś, więc za 2 lata minimum liga ma szanse awansować. Liga Łotewska jest tak samo słaba jak litewska a mimo to Ventspils ma 5,28, ja natomiast 3,61.. Ale może być tak, jak napisał kibic_wierny, mój dorobek z 10/11 będzie uwzględniony w sezonie 12/13, wtedy miałoby to sens, czekam na dalsze wypowiedzi, kogoś kto jest zorientowany i wie na 100%

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.07.2011 18:21    #5
http://pl.ue(...)liczanie wspołczynnika klubowego danego sezonu

http://blog.(...)ngu-uefa

I w FM: Świat>Europa>Nagrody i tam sobie przeglądasz współczynniki

// Edytowano 8 razy, ostatni raz 18.07.2011 o godz. 18:25

0
18.07.2011 18:25    #6
http://pl.ue(...)liczanie piecioletniego wspołczynnika klubowego

Psuje się dodawanie linków

PDrasta Młody aktywista

0
18.07.2011 18:36    #7
Okej, zastanawia mnie dlaczego Ventspils[Łotwa] ma aż 5,28, podczas gdy ja mam 3,61 skoro żadna drużyna z Łotwy nie grała w grupie LE ani LM, jedynie dochodziła do 4 rundy[odpadnięcie z LM]? Czy wynik 10/11 będzie uwzględniony dopiero w sezonie 12/13?

0
18.07.2011 18:57    #8
Punkty do rankingu klubowego dostaje się także za wygrane i remisy w rundach eliminacyjnych, nie tylko za awans do faz grupowych. A kiedy wynik będzie uwzględniony to zależy od pięcioletniego wspólczynnika klubowego

PDrasta Młody aktywista

0
18.07.2011 19:18    #9
Chodzi mi o to, czy punkty z sezonu 10/11 będą dopiero w 12/13 uwzględnione czy w 11/12 już są? pięcioletni wspolczynnik klubowy - suma punktów z pięciu lat to rozumiem, chodzi mi o czas, w ktorym punkty będą dodane. czy po dobrym sezonie w następnym mam juz punkty naliczone, czy dopiero za 2 lata?

Chodzi mi o to, czy punkty z sezonu 10/11 będą dopiero w 12/13 uwzględnione czy w 11/12 już są? [na tej informacji mi zależy, o wspolczynniku już wiem]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.