Sprzedaż kluczowych zawodników

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.07.2011, 20:06    Pytanie
Witajcie :) ja mam może głupie pytanie, ale dla mnie bardzo ważne. Czy opłaca się sprzedawać kluczowych zawodników drużyny? Wiadomo, że nikt tego nie chce i wgl, ale jak przytrafi się jakaś bardzo dobra oferta, to czy sprzedajecie? Czy ma to jakiś wpływ na grę zespołu, ilość kibiców na meczach?

Sprzedałem ostatnio Sergey'a Krivets'a [najlepszy zawodnik Lecha u mnie], ale jakoś nie odczuwam tej straty. Jednak zastanawia mnie to bardzo. Czy jak się nadarzy jakakolwiek oferta, czy mi to się opłaci :))

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.07.2011 20:10    #1
Jeśli dobra oferta to lepiej sprzedać i za ta cenę kupić kilku młodych zdolnych,ja sprzedawałem kluczowych zawodników i tez nie odczułem tego.Pozdrawiam

Sztaficer Młody aktywista

0
19.07.2011 20:15    #2
Po 2 - 4 sezonach robią się mocniejsze newgeny które z miejsca zaadaptują się na miejsce poprzednika. Ja sprzedając "gwiazdy" nie chcące przedłużyć kontraktu cieszyłem się, mimo, że wymiatały w lidze. Powód? Kupa kasy a jego następca może być lepszy.

hera Młody aktywista

0
19.07.2011 20:28    #3
wg mnie to zależy od piłkarza. Mam w swoim zespole zawodnika, który nie schodzi ze średnią poniżej 8.1, w zasadzie cała drużyna jest zbudowana pod niego. Nie wyobrażam sobie sprzedaży, bo nawet jak ma kontuzję widzę o ile gorzej gra moja drużyna (przede wszystkim widać to po wynikach), a co dopiero gdyby całkowicie go zabrakło. To newgen, kupiony za 2.1 mln, dzisiaj dostałem ofertę od Barcy opiewającą na 43mln Euro i z czystym sumieniem odrzuciłem. (wart jest aktualnie 15.250). Podsumowując: jeśli uważasz, że po sprzedaniu gwiazdy jesteś w stanie kupić kogoś lepszego/nieznacznie gorszego ale z lepszym potencjałem - sprzedawaj. Jeżeli jest dla Ciebie jak Messi dla Barcy - wara od niego.

carlosss89 Partyzant

0
20.07.2011 21:17    #4
Powiem ci tak. Ja zawsze sprzedaje jesli wartosc zawodnika przypuscmy to 6 mil. euro a dostane oferty 11-13 mil Euro oczywiscie po negocjacjach. Jednak mam do tego zawsze zelazne zasady. Jesli widze ze jest zainsteresowanie moim zawodnikiem to po cichu szukam zawodnika na jego pozycje no chyba ze mam juz jakiegos mlodego zawodnika na jego miescje. Najgorsza sytuacja jest gdy masz dobrego zawodnika i niemasz kim go zastapic a dostaniesz bardzo dobra oferte. Ja zazwyczaj daje zawodnikom odejsc ale za dobre pienieadze.
Transfery to moja ulubiona czesc FM-a :D

kvj Partyzant

0
20.07.2011 21:53    #5
jak jest dobra oferta, to raczej sprzedaje; Hamsika czyli kluczowego gracza Napoli (choć tylko na papierze, bo grał jak ostatnia łajza) opchnąłem za tyle (30mln), że starczyło na niegorszego Sahina (w zamian na PŚ) + Elije i powiem, że nie żałowałem, tym bardziej, że po pół roku miałe ofertę dla Sahina na 40mln, odrzuciłem ją... Potem żałowałem
Czyli reasumując: dobra oferta - sprzedawaj
Jeziorak Iława!

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.07.2011 10:25    #6
A ja powiem tak - zależy kim grasz. Często zdarza mi się prowadzić Athletic Bilbao i nie ma opcji, bym sprzedał kogokolwiek, chyba że to ja się chcę pozbyć któregoś z zawodników.

Osobiście nie jestem za sprzedażą kluczowych zawodników. Chyba, że grasz krótkie kariery (2 sezony i nowa drużyna). Grając ze 3 - 4 lata tym samym składem, piłkarze znają się na wylot i grają znacznie lepiej, niż wynika to z ich atrybutów.

[quote=carlosss89]Transfery to moja ulubiona czesc FM-a :D[/quote]

Moja nie. Po pierwsze - piłkarze nie są najważniejsi. Po drugie - transfery w FMie są mocno niedopracowane. Dla mnie zdecydowanie najciekawszą i jednocześnie najlepiej dopracowaną częścią gry jest taktyka. I o to chyba chodzi - wszak to symulator managera a nie dyrektora sportowego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.07.2011 o godz. 10:27

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

PAWLO1996 Partyzant

0
21.07.2011 10:43    #7
Ja w 2016 roku sprzedałem newgena z Widzewa identyczny z wykresu jak CR7, pojedyncze atrybuty miał niektóre lepsze inne gorsze, ciągnął cały zespół niczym parę sezonów temu Totti Romę. Sprzedałem go do Manchesteru United za 49 mln. euro i nie żałowałem bo za te pieniądze ściągnąłem 5 świetnych zawodników.

hera Młody aktywista

0
21.07.2011 11:19    #8
newgen z Widzewa warty 50 baniek? Możesz zarzucić screenem ?

PAWLO1996 Partyzant

0
21.07.2011 11:44    #9
zarzuciłbym bym ale grałem tą kariere na patchu 11.1 to był wychowanek Unii Janikowo teraz mam innego newgena taki podobny do Fernando Llorente.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.07.2011 o godz. 21:23

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.