Sprzedaż kluczowych zawodników

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.07.2011, 20:06    Pytanie
Witajcie :) ja mam może głupie pytanie, ale dla mnie bardzo ważne. Czy opłaca się sprzedawać kluczowych zawodników drużyny? Wiadomo, że nikt tego nie chce i wgl, ale jak przytrafi się jakaś bardzo dobra oferta, to czy sprzedajecie? Czy ma to jakiś wpływ na grę zespołu, ilość kibiców na meczach?

Sprzedałem ostatnio Sergey'a Krivets'a [najlepszy zawodnik Lecha u mnie], ale jakoś nie odczuwam tej straty. Jednak zastanawia mnie to bardzo. Czy jak się nadarzy jakakolwiek oferta, czy mi to się opłaci :))

PDrasta Młody aktywista

0
21.07.2011 12:15    #10
Ja tam wole zostawić zawodnika, który gra perfekcyjnie, jako gwiazda drużyny, wart jest każdych pieniędzy.Sytuacja z wczoraj: Joshua Obaje po 2 dobrze rozegranych sezonach w Ekranasie[70 meczów / 40 bramek ] 3 sezon rozpoczął fenomenalnie ; ) po połowie sezonu statystyki 29 meczy 34 bramki + 9 asyst a ma dopiero 21 lat [warty był 3,3mlm euro] Trierek złożył ofertę 6,75mln euro i zarząd go sprzedał :/ Ściągnąłem Babę Collinsa za [!!]28tyś z Anorthosi, który się nie sprawdził - oby strzelał chociaż połowe tego co Obaje :/ Do tematu: Gdybym mógł odrzucić ofertę, nie zawahałbym się,nawet 15mln euro by mnie nie skusiło, atrybutów świetnych nie ma, bardzo dobre jak na 21 lat a mimo to tak się wkomponował w drużynę, że strasznie mi szkoda, bo wlasnie zaczynam występy w grupie LE. Także moje zdanie jest takie - Jeżeli masz gracza, który świetnie gra mimo że czasem atrybuty tego nie odzwierciedlają to nie sprzedawaj go za żadną cenę, nie zawsze newgen z super atrybutami będzie grał przynajmniej podobnie.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

szfedo Przodownik pracy

0
21.07.2011 13:42    #11
Sprzedajesz tylko wtedy jak musisz (np niezadowolony, nie chce przedłużyć kontraktu) lub jeśli masz zastępce równie dobrego, bądź perspektywicznego. Ja z reguły co sezon zmieniam skład o ile mam na kogo zamienić. Jeśli mam młodszego, niewiele słabszego, ale z potencjałem to bez wahania sprzedaje tego starszego mimo, że grał dobrze i wprowadzam młodzież. Dzięki temu nie mam nigdy problemów z emeryturami itd bo najstarsi zawodnicy w zespole mają maksymalnie 28 lat. Jedyny wyjątek jaki robię to zostawiam do końca zawodnika, którego darzę szacunkiem jak np Dzmitry Verkhovtsov ;D

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2011 16:06    #12
Szczera prawda - czym dłużej ze sobą grają, tym lepiej im to wychodzi. Mam w zespole zawodników, którzy są ze mną od samego początku. Mimo, że są na ławce to nie narzekają. A jak wchodzą grają dobrze. Do tego niska pensja. Mi akurat udało się zmontować świetny zespół dość szybko. Ale muszę przyznać, że pomimo kilku naprawdę kosztownych transferów. Dokładnie to 2. Reszta przychodziła za grosze. Teraz mam niugena, który CA, PA, atrybutami przebija mojego Lukaku. Ale z grą jest porównywalnie ze wskazaniem na Lukaku. Aż się boisko trzęsie jak gra Romelu. A z niugiem bywa różnie. Na pewno wyniki są gorsze, nawet jeśli on gra dobrze. A jeśli gra Belg to wynik jest zawsze okazały i bardzo efektywny. Niuga kupiłem za 150 tysięcy euro? Jakoś tak. A teraz oferują mi za niego 43 miliony euro. Ma 21 lat, żadnych sukcesów indywidualnych. trochę to irytujące. Niugeni szybciej rozwijają atrybuty czy CA. Ale nie wiem dlaczego FM stawia ich wyżej od realnych talentów.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.