Pytania do redakcji , graczy na CMRev:

AvBarca Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.07.2011, 09:34    Pytanie
1. Chciałbym stworzyć nowego zawodnika dzieki edytorowi(załączonemu do gry) tylko nie wiem gdzie mam zapisać tego nowego gracza, czy te zmiany dołączyć do bazy danych 11.3 czy jako nowy plik .dbc /.xml??
2. Wynika trochę z pierwszego tworząc nowego zawodnika(siebie lub kogos innego,nieważne) mam problem z idelanym dopasowaniem CA np. 147 do atrybutów. Wiem,że każdy atrybut posiada tzw. mnozniki, bo CA to suma wszystkich atrybutów zawodnika.Moje pytanie jest takie czy ktos mógłby mi podać wszystkie mnozniki dla wszystkich atrybutów jeśli chodzi o piłkarzy?? Czy w ogóle są znane te mnożniki??
3.1 GB Ramu wystarcza na załadowanie w granicach 30000 piłkarzy czy tylko zgodnie z zaleceniami 20000??

del3 Młody aktywista

0
20.07.2011 09:39    #1
1. Lepiej zrób to w osobnym pliku, żeby nie mieszać w oficjalnej bazie danych, i jak będziesz chciał zacząć nową karierę, to po prostu odznaczasz plik z tym zawodnikiem. Wygodniejsze rozwiązanie.
2.Osobiście, co w moim przypadku przy 3 gb RAM jest to 75000 piłkarzy, wolę nigdy nie przekraczać bariery zalecanej liczby piłkarzy, gdyż wolę nie ryzykować że w dalszym etapie kariery przetwarzanie będzie trwało długo, jeśli nie straaasznie długo.
Go, Go, Go The Gunners !

AvBarca Partyzant

0
20.07.2011 09:59    #2
ktos odpowie na pytanie nr 2??
@up odpowiedziałes w miare na 3 :)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
20.07.2011 10:36    #3
1. Jako nowy plik dbc najlepiej.

3. Ja na 4 gb ramu mam zalecane coś ok 100 tys. ale sobie przekraczam tak do 125 tys. i da się grać, co prawda po 4 sezonach trochę wolniej chodzi, ale cały czas jest jeszcze w miarę komfortowo.

2. Mnożniki zależą od pozycji, bo np. przyspieszenie dla napastnika to bodaj ok. 21, a dla środkowego obrońcy mniej jak 10. Tylko w sumie nie musisz tego dopasowywać, tak samo jak nie musisz wypełniać wszystkich atrybutów, ustaw na 20 to w czym chcesz się wyróżniać (czy tam 18 czy ileś), na 2-3 to co w ogóle Ci potrzebne nie będzie, a gra to potem ładnie przytnie do CA.
I moja propozycja, nie dawaj sobie od razu tak wysokiego CA, jak mniemam chcesz grać Barceloną i np. ustaw sobie CA ok. 100, dobrze rozłóż atrybuty, ustaw wysoką determinację, ambicję i pracowitość, jeszcze stabilność formy i małą podatność na kontuzje; do tego PA można nawet 200, wiek ok. 15 lat (bo nie wiem ile masz, ale najlepiej tak coś koło tego) i ciesz się grą czekając, aż Twój talent wejdzie do pierwszej drużyny. Ja w FM 2008 tak zrobiłem z Realem, dodając siebie, brata i kumpla i po kilku latach pierwsza drużyna i reprezentacja Polski :)
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

AvBarca Partyzant

0
20.07.2011 14:36    #4
@Kleyo

Niekoniecznie Barceloną,ale dzieki za porady !!!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution