Piłkarze chcą odejść

BLyy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.07.2011, 17:28    Pytanie
Witam. Mam problem. Gram Ruchem Chorzów. Kilku moich piłkarzy chce odejść nawet wtedy jak miesiąc temu podpisali ze mną nowe kontrakty.

Stosowałem sztuczkę, że jak jeden chciał odejść, to dawałem status, że nie jest potrzebny klubowi, przesuwałem do rezerw, wystawiłem na listę transferową oraz dałem, że żadana przeze mnie kwota na max; co zniechęcała kupców. Po jakimś czasie proszą mnie bym usunał go z listy transferowej i jest napisane, że jest szczęśliwy w klubie i że nie chce odejść z klubu. Czemu nie mogę wtedy z nim podpisać nowego kontraktu? Znacie jakieś triki?
Z jednym próbuje przedłużać od dłuższego czasu, ale jego agent w relacjach ze mną ma wpisaną nienawiść; bo z jakimś podrzędnym piłkarzem którego też jest agentem a grał u mnie; nie chciałem podpisać kontraktu. Z gwiazdą klubu też nie mogę.

Z innymi piłkarzami również mam problem podpisać nowy kontrakt.

Mar1992 Przodownik pracy

0
25.07.2011 17:35    #1
Piszesz, że: "dawałem status, że nie jest potrzebny klubowi", a później: "Czemu nie mogę wtedy z nim podpisać nowego kontraktu?" Chodzi mi o to, że zawodnik nie podpisze nowego kontraktu, gdy ma taki status. A co do reszty, to może masz za małą reputację?

BLyy Partyzant

0
25.07.2011 17:45    #2
Może nie wyjaśniłem wszystko dostatecznie. W trakcie sezonu piłkarz mi oznajmia, że chce odejść. Wtedy przesuwam do rezerw i daje status niepotrzebny klubowi, oraz wystawiam na listę transferową z najwyższą kwotą by nikt się nie po niego nie zgłosił. Po jakimś czasie gdy kupców nie ma, przychodzi do mnie i mówi, żebym go zdjął z listy transferowej i że jest szcześliwy w klubie. Wtedy go z powrotem do pierwszego składu wrzucam, przywracam status w drużynie jaki miał przedtem i czekam aż bede mógł z nim przedłużyć kontrakt; bo teraz nie ma, że chce odejść, a że odpowiada mu gra w klubie.

Reputacja to nie wiem, ale mam rok 2015 gdzie trzy razy walczyłem w EUFA. Raz doszłem do fazy grupowej, teraz w tym sezonie i z niej odpadłem, więc doszedłem dosyć daleko jak na mój klub. Teraz mam połowe sezonu, jest przerwa zimowa i pierwszy miejsce w tabeli. A mimo to nie wiem co robić

Mar1992 Przodownik pracy

0
25.07.2011 17:52    #3
Primo: doszedłem.
Secundo: dojście do fazy grupowej LE to jest bardzo mało.
Tertio: FM to dziwna gra i niestety nic nie możesz zrobić. Skoro nie chce przedłużyć, to go sprzedaj i szukaj następcy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.07.2011 o godz. 17:53

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
25.07.2011 18:27    #4
[quote=BLyy]
Reputacja to nie wiem, ale mam rok 2015 gdzie trzy razy walczyłem w EUFA. Raz doszłem do fazy grupowej, teraz w tym sezonie i z niej odpadłem, więc doszedłem dosyć daleko jak na mój klub.[/quote]

Z całym szacunkiem, ale ja Ruchem w 2014 roku mam 4 mistrzostwa Polski, 4 puchary, 3 superpuchary, 3 razy faza grupowa LM, raz wyszedłem z grupy, a 2 razy byłem trzeci i raz awansowałem do kolejnej rundy w LE.

Ale ja nie o tym. Jeśli gracz mówi, że chce odejść to porozmawiaj z nim i powiedz, że klub osiągnie wyższą renomę i chcesz żeby on był tego częścią, czy jakoś tak. U mnie na jakiś czas działa, ale oczywiście i tak w cholerę graczy sprzedaję i w ich miejsce sprowadzam za darmo lub taniej. To świetny biznes. A ten Twój sposób IMO powodował więcej szkody niż pożytku.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

BLyy Partyzant

0
25.07.2011 19:01    #5
A czy warto dawać im status niezastąpiony dla klubu? Czy to jeszcze potęguje chęć odejścia?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
25.07.2011 19:03    #6
Nie zmieniaj im statusu. Po prostu z nimi porozmawiaj. Ja status gracza zmieniam wtedy gdy rzeczywiście się on zmienia czyli gracz zostaje zawodnikiem pierwszego zespołu czy też rzeczywiście jest mi niepotrzebny.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

BLyy Partyzant

0
25.07.2011 19:12    #7
A czy wychowankowie mają więcej lojalności wobec klubu? Moja podstawowa 11-stka to dziesięciu Afrykanów(dwóch Algierczyków, Etiopczyk, Nigeryjczyk, Ghańczyk, Angolczyk, który wybrał reprezentację Portugalii i już jest jako Portugalczyk, Czadyjczyk, dwóch z Ruandy itp.), i jeden Brazylijczyk. Trochę to trwało zanim nauczą się języka i zgrają, i teraz łoje każdego w Polsce; tylko problemem jest chęć odejścia.

carlosss89 Partyzant

0
25.07.2011 20:23    #8
Rob jak mówi Kleyo. Rozmowa z piłkarzem powinna być pierwsza rzeczą która zrobisz. Osobiście nie jestem za trzymaniem zawodnika w klubie na sile. Jeśli chce naprawdę odejść to jest znak dla ciebie aby szukać następcy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.07.2011 o godz. 20:23

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.