Rotherham United

adson43 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.07.2011, 17:59    Pytanie
Witam wszystkich. Na wstępie chciałem napisać genezę sytuacji. W Fma gram już od dawien dawna (bodajże od FM 2005) i zawsze mi jakoś szło, często ustawiałem sam taktykę, ustalałem skład, transfery, itp. Lecz w tym FMie zagrałem Rotherhamem United - IV liga angielska - razem z bratem prowadziliśmy zespół jednym managerem. To była jak misja nasza. Gram 4 sezon i było bardzo ciężko czasami (poświęcane godziny na skompletowanie jako tako składu, itp.), lecz udało się awansować do Premiership. Bardzo się cieszyliśmy lecz nie długo. Wzmocniliśmy się bardzo solidnymi zawodnikami, za bardzo małą kwotę (załącznik) Lecz coś się zacięło. Gram tą taktyką: http://image(...)aj.png/, i w 18 meczy...6 remisów, same porażki, w tym 6-0 z Man City... Nie mam pojęcia co robię źle. Czy może ktoś pomóc?? Z góry dziękuje

jaruone Młody aktywista

0
25.07.2011 18:16    #1
Czasem tak bywa - kiedyś awansowałem do Premiership tylko po to by spaść z hukiem (baty niemal jak u Ciebie), innym razem szło dobrze.
Mimo iż nazwiska nie wyglądają źle to bardzo możliwe, że masz za słabą kadrę. Spróbuj innej taktyki. Zagęść środek, zobacz czy są jakieś efekty - to Premiership najbardziej wymagająca liga świata, musi być ciężko.

ps. spróbuj taktyki Kyler v. 11 zamieszczonej na cmrev - nawet tak dla testu na oddzielnym savie.

adson43 Partyzant

0
25.07.2011 18:21    #2
Właśnie jaruone, przez trzy sezony grałem Kylerem v. 11. I zawsze wierzyłem w tą taktykę. I właśnie nią awansowałem w trzy sezony. Ale wiesz, trochę będzie mi smutno jak najlepsi poodchodzą bo nie chcą w Championshipie grać.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
25.07.2011 18:29    #3
Czasem trzeba spaść, żeby wrócić mocniejszym.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

jaruone Młody aktywista

0
25.07.2011 18:37    #4
[quote=adson43]Właśnie jaruone, przez trzy sezony grałem Kylerem v. 11. I zawsze wierzyłem w tą taktykę. I właśnie nią awansowałem w trzy sezony. Ale wiesz, trochę będzie mi smutno jak najlepsi poodchodzą bo nie chcą w Championshipie grać.[/quote]

ta na screenie to na pewno nie Kyler - moim zdaniem za bardzo ofensywna z dziurami w środku polo. Musisz pokombinować i coś zmienić może taksę na 1-4-2-3-1 , może styl gry - jak jesteś słabym beniaminkiem skup się na obronie i grze z kontry. Taki los managera - poczytaj akademię taktyczną na cmrev może znajdziesz jakąś inspirację. Choć jeśli na 18 meczów masz tylko 6 pkt to już chyba sezon zmarnowany - musiałbyś z 9-10 razy wygrać, co może być ciężkie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.07.2011 o godz. 18:42

adson43 Partyzant

0
25.07.2011 18:38    #5
Tylko że Kleyo, boję się że już mocniejszy nie wróce, jak mi z pierwszej 11, 7 odejdzie...;( no, to nie jest Kyler, lecz wiedziałem że musze ją zmienić, bo na początku w PL szło mi fatalnie, miałem ledwo z 5 bramek po 10 kolejkach...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.07.2011 o godz. 18:43

Czarodziejski Partyzant

0
25.07.2011 19:04    #6
Stary, ale żeś szrotu nakupił. Nie dziwie się, że Ci słabo idzie. Ci gracze mają ponad 30 lat, statystki im spadają... Odśwież kadrę.
Do tego zakup klasowego lewego obrońcę.
Jeszcze jedno! Po co Ci była w lato ta rewolucja?

PS. Nie łam się. U mnie QPR miało 9 punktów po 20 meczach, by potem miażdżyc rywala za rywalem... osiągając 11 miejsce w lidze.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.07.2011 o godz. 19:09

adson43 Partyzant

0
25.07.2011 19:35    #7
W gwoli wyjaśnienia. Brałem każdego co się nadawał. Może nie była rewolucja aż taka potrzebna, ale wyjścia nie miałem. Nie mogłem budować składu na młodzikach, po pół gwiazdki, a ci co starczyli na III, II lige nie starczyli już na Premiership

Zymon Partyzant

0
25.07.2011 19:59    #8
hmm...ja bym w najblizszym okienku transferowym wymieniił ten sklad i posciagal jakis mlodych graczy bo doswiadczenie w tej grze nie gra roli(tak zauwazylem) tylko wtedy moga oni byc nie zgrani i by potrzebowali troche czasu
był - będzie - jest zawsze IKS!

adson43 Partyzant

0
25.07.2011 23:20    #9
Nie moge pościągać młodych, ponieważ nie mam kasy (mam raptem 7,7 mln),a życzą sobie horrendalnych cen za młodych dobrych (James Tomkins - chyba tak sie pisze - 9,5 mln sobie życzą itp.) a swoją drogą nie mam czasu na zgrywanie młodzików.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.