Sens gry polskimi klubami. A może jego brak?

clicers Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.07.2011, 09:46    Pytanie
Witam serdecznie,

w niniejszym temacie chciałbym poruszyć sens prób tworzenia potęg z polskich klubów. Osobiście podjąłem się tej próby w warszawskiej Legii. Pomimo k7 sezonów gry w co najmniej fazie grupowej LM, corocznego zdobywania mistrzostwa, 30 milionów Euro co sezon na transfery i około 1 miliona Euro tygodniowo na wynagrodzenia, nie jestem w stanie sprowadzać graczy chociażby europejskiej klasy. Z Europy jestem w stanie ściągnąć, co najwyżej jakieś odpadki. Natomiast ściągane, przeze mnie talenty z Ameryki Płd. lub Afryki, albo są sprzedawane przez Prezesa za jakieś np. 3 mln. Euro, albo żądają odejścia do takich "potęg" jak Touluca, czy Racing Club. Rozumiem, że na taki stan rzeczy wpływa reputacja ligi itp., ale po pierwsze nie mam wyłącznego wpływu na jej wzrost z uwagi na grę innych drużyn, a po drugie idiotyczne jest rozwiązanie, że piłkarz z francuskiego średniaka nie chce przejść do polskiego etatowego uczestnika Ligi Mistrzów, gdzie zarobi 5 razy więcej.
Chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze stanowisko w tej kwestii<

tunis2008 Partyzant

0
28.07.2011 09:00    #20
To wcale tak nie jest, ja w 4 sezonie gry Wisłą doszedłem do 1/2 LM (Przegrałem niestety tam z Realem 1:2, 1:1) i mogłem kupić np. Mousse Sissoko, M'Ville czy Khoume Babacara :)

carlosss89 Partyzant

0
28.07.2011 10:18    #21
Ja w polskiej lidze gralem tylko w FM 2009. Byl to mily epizod bo zdobylem mistrzostwo polski w pierwszym sezonie i awans do cwiercfinalu pucharu UEFA.
Jednak juz wtedy bylo to malo rajcujace. Puchary przypominaly mi bardziej cos w stylu bronienia sie przed spadkiem z ligi. Mierzenie sie z zespolami 2 krotnie lepszymi byla czasami meka. Dlatego nie bede grac polskimi klubami bo to jak dla mnie nudne. Podziwiam ludzi ktorzy wytrwale graja w naszej Ekstraklasie.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.07.2011 10:28    #22
Po opisanym przeze mnie wcześniej sezonie spędzonym w Legii (liga wygrana z bilansem 29-1-0, Puchar Polski, Puchar UEFA) jednak dałem za wygraną - objąłem Athletic Bilbao. To byłoby na tyle jeśli chodzi o sens gry polskimi klubami.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

niczol Partyzant

0
28.07.2011 10:47    #23
W fm gram od lat. uwazam iz mam duze doswiadczenie.
12 sezonow milanem , 10 sezonow bayernem, 11 sezonow amica wronki, 6 sezonow realem.
Ostatnio przerzucilem sie kompletnie na polska lige. Rozegralem lechem poznan 7 sezonow. 5 razy gralem w lidze mistrzow. raz doszedlem nawet do pol finalu.
w jednym sezonie dostalem 20 mln euro na transfery. Kupowalem czy tez sprowadzalem takich grajków jak. Valbuena, Amelia, Crouch, Novakovic, Błasczykowski, Dudek, Gouffran, Adan, Selezniov itd.
Chyba wszystkim wam sa znane te nazwiska? wiec z tymi trasferami nie jest najgorzej. Ale nie oszukujmy sie. chociazby lech wygral lm i dostal 50 mln na transfery to nie przyjdą do lecha gracze pokroju chociazby : Fletcher Busquets czy Thiago. ( gwiazdy swiatowe to nie sa)
apropo uporczywosci prezesow to sie nie spotkalem. przez 7 lat udalo mi sie np utrzymac w skladzie Stlicia Krivca czy Arbolede. Jesli grasz wmiare bogatym polskim klubem. lech, legia to prezesi nie ingeruja.
Reputacja klubu rosnie bardzo pomalu. natomiast menegerska szybciej odrzucalem oferty z takich klubow jak valencia czy reprezentacja chorwacji.
Zawsze po zwyciestwo!!!

star199 Partyzant

0
28.07.2011 11:01    #24
Nie wiem co tak narzekacie :) ja prowadze Legie 20 sezonów i w tym 19x MP z pucharów europejskich to aż 1/2 LM 1/4 LM i podobnie LE :) zawodników da się dobrych wytrenowac tylko trzeba miec sztab :) Po 20 sezonach buduja stadion na moja cześć :)) z zawodników mam francuza od 2 lat najlepszy pomocnik francuski oraz 2x najlepszy pomocnik europy ;) do tego w wieku 16lat wyszarpałem zawodnika z ... WKS sezon w I lidze 20goli powrót i teraz co sezon 25+ goli w lidze rekord 55 w sezonie :) Po kilku sezonach można ściągać dobrych zawodników :) 2bramkarz MU :) 2 bramkarz Realu :) no i młode gwiazdeczki z małych klubów . Reszta klubów jest fatalna max 4runda eleminacyjna . 2 zespoły w LM

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.