Brak zainteresowania zawodnikami do wypożyczenia.

enqis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.07.2011, 21:55    Pytanie
Witam,
Gram Realem Madryt, pierwszy rok, sezon przygotowawczy. Kupiłem paru grajków z działu talenty oraz tych których mi polecili współpracownicy w większości pochodzą oni z Ameryki Płd. Wymienię tutaj chociażby Luisa Guilherme i Leonela Galenao. Z powodzeniem mogliby grac w Lidze Adelante czy u słabszych w Premiera Division. Chcę ich wypożyczyć ponieważ jest ograniczenie co do ilości cudzoziemców, zależy mi żeby grali w Hiszpanii bo starczy tylko 720 dni i mogą się starac o obywatelstwo. No i tak jak w temacie. Wystawiam na liste do wypożyczenia - nic, proponuje klubom wypożyczenie daje 100% udziału w pensji i ciągle nic. Jest to dla mnie nie zrozumiałe, myślałem że kluby z 2 ligi będą się biły o Galeano czy Lacina Traore, a tu nic. Nie wie może ktoś jak temu zaradzić ?
W związku z tym kupuje zawodników z odłożonym do Końca sezonu terminem realizacji. Ale co jeśli za rok znowu nikt nie będzie chciał wypożyczyć ? Prosiłem zarząd o klub filialny, nic nie znaleźli. Te co mam są w 3 lidze którą mam nie grywalną a z tego co wiem nie warto wypożyczać tam grajków ponieważ komputer nie przeprowadza tam meczy, jedynie ustala wyniki na podstawie reputacji klubów.
Poradzicie coś ?
Dzięki

exeter_city Partyzant

0
28.07.2011 22:11    #1
Ja wystawiam w sparingach zawodników , wtedy jest szansa zainteresowania się: działa, z tymże przez kontuzje nikt nie chce mojego smallinga, tak samo babacara ! nie ma na to gówno rady.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.07.2011 09:57    #2
[quote=enqis]Witam,
Gram Realem Madryt,
Poradzicie coś ?
Dzięki[/quote]

Po pierwsze - 100% udział w pensji oznacza, że to klub wypożyczający będzie musiał całą pensję zapłacić danemu zawodnikowi.

Po drugie - komputer w ligach niegrywalnych nie przeprowadza spotkań, lecz przy ustalaniu wyników ustala również, kto w danym meczu grał. Także z wypożyczeniem do niegrywalnej ligi nie jest aż tak źle.

Po trzecie - ustaw status tych zawodników na jeden z trzech najniższych (junior, młody talent, backup player) oraz oczywiście wystaw na listę do wypożyczenia.

Po czwarte - dopiero wtedy zaproponuj klubom wypożyczenie danych piłkarzy, lecz każdego pojedynczo, ustawiając 0% wkładu klubu wypożyczającego w pensję wypożyczanego zawodnika i ustawiając możliwość gry w pucharach oraz przeciwko Twojemu klubowi.

Po piąte - nie jest to niezwykła sytuacja, że piłkarza, który dwa dni wcześniej pojawił się w Hiszpanii nikt na początku nie chce wypożyczyć. Moja rada - do Castilli go (ich).

Po szóste - opcja ze sparingami zaproponowana przez exetara nie jest głupia. Zawsze jest szansa, że ktoś się zainteresuje. A jak nie - do zespołu B/C lub do tych niegrywalnych lig.

Po siódme - taka refleksja. Skoro masz problem z ogrywaniem dużej ilości młodych zawodników, to może nie ma sensu psuć im karier (do 23 - 24 roku życia piłkarze najlepiej się rozwijają, a robią to dzięki regularnej grze) i ściągać mniejszą liczbę piłkarzy lub zawodników takich, którzy już na starcie posiadają umiejętności wystarczające, by móc spokojnie występować w meczach pucharowych i przeciwko słabszym zespołom w lidze. Generalnie rzecz biorąc, dla mnie realną ilością młodych zawodników, którą można wprowadzić w przeciągu sezonu lub dwóch do pierwszego składu, jest 3 piłkarzy.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

enqis Partyzant

0
29.07.2011 16:44    #3
1. Próbowałem na wszystkie sposoby. I 0% i 100%.
3. Mają właśnie takie statusy.
5. No nie wiem. Miałem na oku pewnego bramkarza, uprzedziła mnie Chelsea, kupiła i zaraz pojawiła się informacja że został wypożyczony. Dla mnie jest to odrobinę naciągane. Taki Lacina Traore który lepiej gra niż Karim Benzema w sparingach i strzela bramkę w Superpucharze Hiszpanii nie przyciąga uwagi innych drużyn ? Chociażby z Ligi adelante.
6. Tak myślałem. Już wolę sam ich ogrywać niż wysłać do niegrywalnej ligi do której jestem uprzedzony.
7. Też tak myślałem, ale grałem w FM10 i Barca, Real, Juve, Inter, Milan, Manchestery czy Chelsea zawsze wykupowały najzdolniejszych.

Zadałem to pytanie ponieważ myślałem że ma to związek z moim agresywnym wyciąganiem sztabu szkoleniowego z Europy i Ameryki Płd. "Ukradłem" paru dobrych trenerów i scoutów z dobrych klubów i myślałem że ta gra jest na tyle realistyczna że się "obrazili" na mnie ;p.
Trudno będę robił im turnee po Nowej Zelandii czy Australii i będą grali.
Szkoda że tak ciężko znaleźć klub filialny.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.