Steam, netbook, FM2011

maciekwmg Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2011, 19:57    Pytanie
Witam mam taki mały problem, chodzi o to, że planuję zakup netbooka i jak powszechnie wiadomo taki komptuerek nie posiada napędu optycznego, więc jedyną drogą zainstalowania FMa jest Steam i tu pojawia się kolejny problem, gdyż grając na starym komputerze używałem płyty, a kod aktywacyjny Steam podałem koledze, który ściągnąl sobie FM11. W momencie gdy ja teraz chcę zainstalowac grę przez Steama po wpisaniu klucza z oryginalnego pudełka, wyskakuje mi informacja, że klucz został juz aktywowany i instalacja FM retail jest niemozliwa. Jak jest z tymi kluczami? Bodajże we wcześniejszych wersjach grę mozna było zarejestrować na 5 komputerach i klucze były odnawialne po odinstalowaniu gry(dodam, że kolega grę odinstalował). Proszę o pomoc

PS. Z góry przepraszam jeśli podobny temat już powstał, na szybko przeczesałem wyszukiwarkę i nie znalazłem.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2011 20:25    #1
W tej jest 1 na jeden komputer- wiec licencje posiada kolega-Ty niestety musisz kupić nową gre!Pozdrawiam

maciekwmg Partyzant

0
01.08.2011 21:19    #2
Nie ma innego sposobu zainstalowania gry na netbooku? Jakaś kopia zapasowa na pendrive czy coś w ten deseń?

majcherczyk Partyzant

0
01.08.2011 21:24    #3
FM jest teraz przypisany do konta Steam Twojego kolegi. Mozesz po prostu wziąć login/hasło do jego steama i pownineneś bez problemu móc zainstalować grę.

Użytkownik uznał post za pomocny

leo21 Młody aktywista

0
01.08.2011 21:30    #4
Ej a w laptopach sa napędy DVD ??

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2011 21:43    #5
[quote=leo21]Ej a w laptopach sa napędy DVD ??[/quote]

to zależy-u mnie jest,ale można zrobić inaczej:on ma na steamie i kod ma tak?
Ty masz płytę i instalujesz i grasz z płytą w napędzie- WSIO?

maciekwmg Partyzant

0
01.08.2011 23:07    #6
[quote2=konrwaw][quote=leo21]Ej a w laptopach sa napędy DVD ??[/quote]

to zależy-u mnie jest,ale można zrobić inaczej:on ma na steamie i kod ma tak?
Ty masz płytę i instalujesz i grasz z płytą w napędzie- WSIO?
[/quote2]
Na starym komputerze gram z płytą, ale w chwili gdy 'przesiądę' się na netbooka, który nie posiada napędu będę potrzebował wersji steamowej. Spróbuję zrobić tak jak poradził majcherczyk jak to nie wypali to nie wiem ;)

petrumi Partyzant

0
02.08.2011 12:47    #7
Dodam jeszcze oczywistą byc może rzecz. Jeśli kumpel jest zalogowany do steam i ma uruchomionego FM, to przy Twojej próbie odpalenia tej samej aplikacji wyrzucisz jego z gry. Sam tak pykam na stacjnowarnym i netbooku Nokia Booklet 3G. Na małym nie mam napędu DVD, dlatego muszę łączyć sie na chwilę z siecią, odpalać steama i FM2011. Sama rozgrywka na tak małym ekranie i dość wolnym CPU (1.6, 1GB ram) jest wolna ale jak ktoś jest uzależniony to musi mieć FM wszędzie pod ręką.....

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.08.2011 o godz. 12:48

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution