Oficjalny edytor, pytania.

piter150 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.08.2011, 19:37    Pytanie
1.Przy tworzeniu rozgrywek zawsze jest "Poziom Rozgrywek", wiem, że przy krajowych ligach, oznacza on szczebel rozgrywek, ale co oznacza turniejach reprezentacyjnych np. MŚ, el.ME czy towarzyskim Turnieju Czterech Federacji, bo zawsze jest zaznaczony.
2.Młodzi piłkarze, którzy są drużynach juniorskich bądź rezerwach, mają PA ujemne, czyli losowe w danym przydziale, ale czy jeśli będę chciał mogę je zmienić na np.140 i czy to nie zaszkodzi.
3.W rozgrywkach zawsze jest "zespoły" i "zarejestrowane zespoły" czym to się różni i czy jeśli chce dodać reprezentacje, które zawsze będą tam grały to do którego działu mam dodać, mam na myśli wymyślony turniej towarzyski.
4.Czy poprzez oficjalnego edytora mogę "uruchomić" reprezentacje Niemiec i Japonii, jeśli tak to jak?
5.Czy mogę stworzyć towarzyski turniej z nieparzystą liczbą reprezentacji, coś w rodzaju Turnieju Czterech Federacji, ale z nieparzystą liczbą drużyn.
6.Czy mogę do Turnieju Czterech Federacji dodać Anglię, jeśli tak to jak?
7. W "zarejestrowane zespoły" są jeszcze "Rok" i "Informacje" co tam się wpisuje? Chodzi mi o towarzyski turniej reprezentacyjny. Czy jeśli nic w te pola nie wpisze to mi turniej 'nie wejdzie"?
8.Chcę stworzyć Puchar Narodów Nordyckich w którym udział ma wziąć 9 drużyn i Puchar Bałkanów gdzie udział ma wziąć także 9 drużyn, jednak gdy stworze, zapisze i dodam plik do gry nic niema, to samo jest gdy chce dodać Anglię do Turnieju Czterech Federacji, sam Turniej jest, ale Anglii niema. Moje pytanie brzmi dlaczego nic się nie zmieniło?
9.Czy jeśli chcę zmienić reguły w lidze np.co do ilości obcokrajowców lub co do ilości zgłaszanych piłkarzy, to jak to zrobić czy muszę tworzyć ligę od nowa czy jak?

Teraz coś z innej "beczki"
Jestem trenerem reprezentacji Islandii, chcę dodać sparing na przyszły rok i kiedy wchodzę w "zaplanuj sparing" klikam by dać następny rok gra się zawiesza, po prostu się zatrzymuje, nic nie wyskakuje, gra się nie wyłącza tylko po prostu się zawiesza, czemu tak jest i co z tym zrobić?

Tome888 Partyzant

0
03.08.2011 19:59    #1
2. Nic nie zaszkodzi

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.08.2011 o godz. 20:00

piter150 Partyzant

0
04.08.2011 00:20    #2
Dzięki, a na resztę pytań mógłby ktoś odpowiedzieć?

piter150 Partyzant

0
05.08.2011 00:43    #3
Proszę pomóżcie, widziałem, że inni już mieli odpowiedzi, jeśli nie rozumiecie jakiegoś pytania, to zapytajcie jak wyjaśnię.

Wichura Partyzant

0
05.08.2011 09:13    #4
LUDZIE BŁAGAM O POMOC COS SIE SCHRZANILO GDY ODPALAM FM WYSWIETLA MI SIE ZE NIE MOZNA ODPALIC FM KOD BŁEDU:51 PIERWSZY RAZ MAM COS TAKIEGO 3 RAZY JUZ TEN BLAD MI SIE ODPALIL RAZ PRZEINSTALOWALEM I DZIAŁAŁA ALE JAK ODPALILEM FM NASTEPNYM RAZEM ZNOW WYSWIETLIL SIĘ BŁĄD MAM ORYGINALNEGO FM2011 NIGDY NIE SPRAWIAŁ MI PROBLEMÓW I TERAZ TO LUDZIE POMÓŻCIE BŁAGAM

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
05.08.2011 09:15    #5
No dobra no ;p

1. Szczerze mówiąc nie wiem, pewnie to samo, tak teoretycznie jakby ktoś ligi robił czy coś.

2. PA można sobie zmieniać jak się chce.

3. Zarejestrowane zespoły to pole używane dla rozgrywek pucharowych, gdzie np. co sezon zmieniają się uczestnicy. Dla turnieju towarzyskiego należy uzupełnić pole zespoły.

4. W edytorze te reprezentacje "działają". Musisz zmienić cyferki 1 na 0 w pliku FAKE. Temat jak to zrobić był poruszany wiele razy. Użyj wyszukiwarki.

5. Oczywiście.

6. Możesz, jest kilka sposobów, albo użyj zaawansowanego panelu; albo przypisz turniej do któregoś z krajów (np. z Wysp Brytyjskich) i ustaw wszystko wg własnego widzimisię w przepisach krajowych.

7. Dla Twojego planowanego turnieju nie ma to znaczenia. Niemniej rok oznacza, w którym sezonie drużyna wystąpi w danym pucharze, a druga liczba określa rundę w której rozpocznie rozgrywki.

8. Nie wystarczy dodać drużyny do danej ligi, należy dodać przepisy krajowe lub kontynentalne. Ostrzegam to skomplikowane dla osoby, która nigdy tego nie robiła, a tłumaczyć krok po kroku nie ma sensu, lepiej samemu próbować, wszak edytor jest po polsku.

9. Klikasz: Dodaj przepisy krajowe, a potem postępuj zgodnie z kreatorem. Próbuj, tego się nie da zepsuć.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
05.08.2011 09:17    #6
Wichura: kiedy ostatni raz przeinstalowałes system?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Wichura Partyzant

0
05.08.2011 11:50    #7
oj dawno jakos w marcu ogolnie cos nawet steam ostatnio mi głupiał i 3 dni temu musialem go reinstalować

piter150 Partyzant

0
06.08.2011 01:47    #8
8. Ustaliłem zasady, dałem najpierw fazę grupową, a później fazę pucharową, faza grupowa 9 (może być fazie grupowej 9 zespołów?), a później fazę pucharową (4 zespoły), ale kiedy już ładowałem plik z grą, wtedy pojawił się błąd, że muszą być co najmniej dwa zespoły w eliminacjach, a ja chcę bez eliminacji. Czy da się rozegrać turniej w takiej formule, z taką liczbą zespołów i be eliminacji.

Jeszcze proszę odpowiedź na moje ostatnie pytanie.

piter150 Partyzant

0
06.08.2011 20:53    #9
Pomoże ktoś?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.