OPŚ- No. 10 sprawdzi się?

carlosss89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.08.2011, 12:35    Pytanie
Witam wszystkich chciałbym zaciągnąć rady fachowców czy w tym FM oplaca sie grać ofensywnym pomocnikiem ustawionym za dwojka napastnikow. Kazdym zespolem gralem skrzydlowymi i zawsze to sie sprawdzało doskonale dlatego zastanawiam sie czy w tej czesci wogule sprawdza se rola klasycznej 10. Mysle tu bardziej o zawodniku jakim byl Kaka w Milanie taki mediapunta.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
07.08.2011 13:06    #1
Ja mam taktykę opartą i na skrzydłowych i na OPŚ i jak najbardziej mi się to opłaca, bo ataki idą praktycznie z każdej strony boiska.

Jose Mourinho Partyzant

0
07.08.2011 13:06    #2
To zależy od tego jakimi zawodnikami dysponujesz. Jak masz lepszych skrzydłowych to graj skrzydłami. OPŚ za dwójką napastników też się sprawdza bo daje więcej możliwości w ataku. Ściąga na siebie któregoś obrońcę i wtedy napastnik pozostaje bez krycia. Tylko, że to zależy od składu i od taktyki którą wcześniej grałeś. Nie zmieniaj taktyki w trakcie sezonu bo to może cie drogo kosztować.

carlosss89 Partyzant

0
07.08.2011 15:23    #3
Nieno gram juz 4 sezon Fiorentina i nie zmienie skladu bo mam 5 skrzydlowych na 2 pozycje wiec musiałbym 3 sprzedac i 2 upchnac w srodek i dokupic 1 napastnika. Jednak chce zagrac kiedys zespolem ktory bede mogld zagrac taktyka 4-3-1-2. Nastepnym razem zaczne kariere w ktoryms z niemieckich zespolow i moze tam uda mi sie znalesc nowego Kake. Jedno co mnie martwi przy taktyce 4-3-1-2 to duzo wolnej przestrzeni na bokach dla przeciwnika.

Jose Mourinho Partyzant

0
07.08.2011 17:26    #4
Zawsze możesz grać dalej na tym save i przejść do innego klubu wtedy masz historie swojego menedżera. Nie trzeba zaraz zaczynać od nowa chyba, że sprzęt na to nie pozwala po kilku sezonach.

Damian907 Partyzant

0
08.08.2011 10:59    #5
Cóż, zależy czy masz w składzie dobrego OPŚ (moim skromnym zdaniem najważniejsze atrybuty to kreatywność, podania, współpraca, decyzje, błyskotliwość i strzały z dystansu + cecha "próbuje podań w uliczkę";). Osobiście często gram taktykami z takim zawodnikiem i zwykle mam dużo pociechy z jego podań w uliczkę i bramek, dla mnie OPŚ to zawsze kluczowy zawodnik. Ale wszystko jest kwestią takyki, można ułożyć skuteczną formację bez takiego zawodnika.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

carlosss89 Partyzant

0
08.08.2011 20:44    #6
Wolsburg ma Diego. I cos mi sie wytaje ze tam za jakis czas bede grac w oczekiwaniu na FM 2012. Gralem w tym Efemie w kazdej mocnej lidze oprocz niemieckiej a przeciez to 4 liga na swiecie. Najfajnie mi sie gralo wlasnie we Włoskiej. Choc nie bardzo ją lubie oglądać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.