Taktyka - słabe kluby

seba21@ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2011, 14:52    Pytanie
Panowie mam pytanie odnośnie najlepszej taktyki dla słabego klubu. Gram Wisłą Płock, która awansowała do I ligi i powiedzmy po 11 kolejkach jestem na 14 pozycji. O zawodników jest ciężko, nawet tych z wolnych transferów. Runde kończę w listopadziea nową zaczynam w marcu. Jak najlepiej wykorzystac ten czas? Czy robić im poszczególne treningi?(siłowe, taktyczne, i dla danej pozycji)?
Pozdro

hera Młody aktywista

0
09.08.2011 15:11    #1
Szkoła Taktyki pomaga.

Damian907 Partyzant

0
09.08.2011 16:37    #2
Możesz rozważyć grę większą liczbą zawodników w środku pola (np. 4-5-1 albo 3-5-2 jeśli jesteś ryzykantem), aha możesz też nauczyć swoich grajków gry na nowych pozycjach (np. środkowy obrońca czasem sprawdzi się jako boczny, albo jako defensywny pomocnik; szybki napastnik może dać sobie radę jako skrzydłowy, lub na odwrót).
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

zaskroniec Partyzant

0
09.08.2011 17:28    #3
Co to zawodników - proponuje propagować zwyczaj wszystkich 1 ligowych klubów (wyjątkiem tutaj jest Pogoń) wypożyczaj zawodników z rezerw/drużyn u-18 czołowych lig, najlepiej z polskich , bo za granicą każą sobie płacić.
Do zgarnięcia są naprawdę przyzwoici grajkowie, tacy jak Efir czy Wolski, a niekiedy zawodnik który nie jest zainteresowany dołączeniem do klubu, po wypożyczeniu zmienia zdanie, chociaż wątpie żebyś któregoś topowego młodego gracza kupił, bo większość klubów na wieść o opcji pierwokupu szybką ją modyfikuje (usuwa)

Damian907 Partyzant

0
09.08.2011 17:35    #4

seba21@ Partyzant

0
09.08.2011 17:37    #5
3 zawodnikami w obronie boje się zagrać. Praktycznie odchodzi się się od tego systemu w fubolu. Chociaż pamiętam chyba Chile przez fragment jakiegos meczu na CA zagrało większa liczbą grajków i trojką w defensywie. Co do wypożyczania. To jest dobry pomysł tylko mój klub nie pokryje pensji hehe. Także tutaj pole też jest ograniczone. Jak mówie mam sporo czasu i chce postawić na odpowiedni trening. Chociaż nie sądze że coś wskrzesze z tych zawodników. Raczej sami mnie wyleją, ale sam się nei poddam:)

Damian907 Partyzant

0
09.08.2011 18:13    #6
[quote=seba21@]3 zawodnikami w obronie boje się zagrać. Praktycznie odchodzi się się od tego systemu w fubolu. Chociaż pamiętam chyba Chile przez fragment jakiegos meczu na CA zagrało większa liczbą grajków i trojką w defensywie. [/quote]

Gra trzema środkowymi obrońcami to nie to samo co gra 3 zawodnikami defensywnymi, do 3-5-2 potrzeba dwóch defensywnych pomocników (inaczej są straszne kłopoty z podaniami w uliczkę), oraz do odbioru włącząją się skrzydłowi (niezależnie od tego jak ofensywnie by ich nie ustawić). Wadą tej taktyki jest to że więcej bramek traci się po dośrodkowanich, ale można 1 dodatkowego zawodnika delegować do ataku. Cóż kwestia wyboru, może nie jest to najlepsza taktyka na świecie, ale ja (niewiedzieć czemu) mam do niej straszną słabość, prędzej czy poźniej muszę grać 3-2-2-1-2 :)

golex Partyzant

0
09.08.2011 19:56    #7
No właśnie ustawienie z trzema obrońcami jest bardziej skuteczne i jest po prostu lepsze od tej z czterema obrońcami... Przynajmniej na patchu 11.3. Do tego żeby to jakoś funkcjonowało potrzebny będzie defensywny pomocnik( rygiel defensywy), i tak o to mamy defensywe nie do przejścia... A jeżeli będziesz tracił bramki po dośrodkowaniach to się nie martw, bo tego NIE DA SIĘ uniknąć.. Nawet jakbyś ustawił 5 obrońców. A mając 3 obrońców przynajmniej unikniesz akcji rywala organizowanych przez środek. A co do bocznych pomocników ustaw ich na atak, ewentualnie wsparcie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution