Kilka zapytań od początkującego

Best7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2011, 15:22    Pytanie
Witam. Oto moje pytania:
1. Czy w ustawieniu z jednym napastnikiem sprawdzi się rola "Kompletny napastnik"? Czy lepiej ustawić jest takiego grajka jako "Cofniętego napastnika" bądź "Odgrywającego"? Chodzi mi o to, czy taki grajek da sam radę w przodzie czy też nie.
2. Mam asymetryczne ustawienie skrzydłowych: lewy to schodzący napastnik, prawy to skrzydłowy (zadanie atak) Czy to może wypalić? Czy może lepiej ustawić ich symetrycznie?
3. Polecenia wydawane w czasie meczów oraz trening przedmeczowy - warto z nich korzystać?
4. Scouting - Lepiej jest wysyłać scouta w dany kraj czy region?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki. Pozdro

Mar1992 Przodownik pracy

0
09.08.2011 15:27    #1
1. Zależy od napastnika.
2. Może. Zależy od wykonawców.
3. Warto.
4. Ja wysyłam na dany region.

Magicc Ekspert

0
09.08.2011 15:36    #2
1. Jeden się sprawdzi, inny nie. Ja zwykle grając z jednym napadziorem ustawiam go jako kompletnego, a w drużynowych wybieram go na odgrywającego i zwykle daje rade. Chociaż czasem ustawiam go też jako lisa pola karnego i też zdaje to egzamin. Kwestia wykonawców.
2. Mar1992 w sumie wyczerpał temat - jak ktoś lepiej sprawuje się jako skrzydłowy, to nie ma sensu na siłę robić z niego schodzącego i vice versa.
3. Bez tego jak bez ręki moim zdaniem. Nie wyobrażam sobie rozgrywki bez stosowania tych elementów.
4. Zależy. Słabszych regionów nie ma co rozbijać na kraje - lepiej eksplorować np. całą Europę Wschodnią niż osobno Rumunię czy Bułgarię, ale już w Ameryce Południowej warto przyjrzeć się każdemu krajowi osobno. Ale to też zależy od tego jak wielu i jak dobrych masz scautów.

zaskroniec Partyzant

0
09.08.2011 17:54    #3
Co do 4 punktu.
Zależy jakie ligi masz grywalne, jeżeli np. z Bałkanów masz tylko Serbie, to lepiej ją obserwować, chyba , że grasz topowym klubem, to wtedy lepiej region, bo Ci najlepsi nie będą szarakami

hera Młody aktywista

0
09.08.2011 18:05    #4
1. zależy jakie role mają inne piłkarze, może grasz jakimś schodzącym napastnikiem, albo klasyczną 10 itp. generalnie zależy ile zawodników bierze udział w akcji podczas ataku.

2. Tez ustawiam skrzydłowych "asymetrycznie" od dawna i działa.

3. Polecenia z ławki - oczywiście, że warto korzystać, a nawet trzeba, zależnie od przebiegu meczu. Trening przedmeczowy - ja korzystam bardzo często, niektórzy w ogóle. Odkąd mam przez cały sezon ustawione "poruszanie się w ataku" na lekko (chyba 3 sezon) to w grze ofensywnej Barcelona się chowa. Bilans bramkowy w okolicach +100 i to nie pierwszy raz, także ja uważam, że trening przedmeczowy to potężne narzędzie.

4. Popieram Magicc'a.

Best7 Partyzant

0
11.08.2011 10:33    #5
Nie chciałem zakładać nowego tematu, wiec postanowiłem odświeżyć ten wątek. Użyłem kreatora to stworzenia taktyki i mam takie pytanie. Czy ustawione przez niego polecenia dla piłkarzy wymagają jakieś dalszej korekty, czy też wystarczy zdać się na "kunszt" kreatora? Nie jestem taktycznym "geniuszem", toteż nic nie zmieniam w tych suwakach. Z góry dzięki. Pozdro

hera Młody aktywista

0
11.08.2011 11:27    #6
kreator daje ogólny zarys tego co chciałeś osiągnąć, zawsze lepiej konkretne rzeczy poustawiać samemu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution