Atrybuty bramkarskie

Damian907 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2011, 21:28    Pytanie
Czy ktoś z Was dysponuje wiedzę na poniższe tematy:
1. Jaka jest różnica między takimi atrybutami jak "gra na przedpolu" i "wyjścia do piłki"?
2. Czym różni się "skoczność" od "gry w powietrzu"?

W necie można spotkać bardzo "interesujące" opinie na ten temat.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.08.2011 21:36    #1
1. Gra na przedpolu obejmuje wszystkie zagrania bramkarza w tym obrębie boiska, a wyjścia do piłki tylko... wyjścia do piłki:D.

2. Ty samym, co skoczność od gry głową.

EDIT: Gra na przedpolu obejmuje też porozumiewanie się bramkarza z linią obrony. Nie muszę chyba pisać, że wyjścia do piłki tego nie dotyczą.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2011 o godz. 21:52

Darkness... for me is where I shine

Damian907 Partyzant

0
09.08.2011 22:14    #2
Ok, dzięki. Ktoś ma inne zdanie?

[quote=samir92]
EDIT: Gra na przedpolu obejmuje też porozumiewanie się bramkarza z linią obrony. Nie muszę chyba pisać, że wyjścia do piłki tego nie dotyczą.[/quote]

A to czasem nie odpowiada za to "komunikacja"? :)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.08.2011 o godz. 22:16

loswariatos Młody aktywista

0
10.08.2011 00:53    #3
1. Wyjścia do piłki czyli m.in wychodzenie i kasowanie prostopadłych podań przeciwnika. Im wyższa wartość tym bramkarz rzadziej będzie się wahał wyjść/nie wyjść z bramki. Atrybut współgra z przyspieszeniem i szybkością.
Gra na przedpolu czyli jak bramkarz "rządzi" w polu karnym. Wysoka wartość powoduję, że golkiper często będzie starał się przechwytywać np. dośrodkowania(współgra z grą w powietrzu) i ogółem będzie aktywny.( nie będzie się kurczowo trzymał linii bramkowej)
2. Gra w powietrzu to umiejętność skutecznej... gry w powietrzu ;) Łapanie, piąstkowanie górnych piłek. Skoczność decyduje o tym jak wysoko gość potrafi wyskoczyć.
meglio fascista che frocio

0
10.08.2011 12:04    #4
[quote2=Damian907]Ok, dzięki. Ktoś ma inne zdanie?

[quote=samir92]
EDIT: Gra na przedpolu obejmuje też porozumiewanie się bramkarza z linią obrony. Nie muszę chyba pisać, że wyjścia do piłki tego nie dotyczą.[/quote]

A to czasem nie odpowiada za to "komunikacja"? :)[/quote2]
Specjalnie ściągnąłem Genie, żeby to sprawdzić. Gra na przedpolu obejmuje komunikację z linią obrony.

Damian907 Partyzant

0
10.08.2011 12:31    #5
Ale skoro gra na przedpolu obejmuje komunikację to co obejmuje sama "komunikacja" (jako atrybut), czy to znaczy że za jedną zdolność bramkarską odpowiadają dwa atrybuty?

Nie wiem co to jest "genie".

0
10.08.2011 12:39    #6
Genie Scout, to taki program, który pozwala sprawdzić CA, PA i inne takie zawodników. Ja tego nie używam, żeby nie psuć sobie zabawy, ale kiedy w profilu gracza w Genie najedziesz myszką na atrybut, to wyświetla Ci się za co on odpowiada.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.