Seria porażek - co robić?

mariaczi123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2011, 20:43    Pytanie
Witam gram Wisłą Kraków pierwszy sezon, dostałem się do fazy grupowej LM, pokonując między innymi FC Kopenhagę (co mnie zaskoczyło).
Kilka pierwszych meczy poszło dobrze, ale potem każdy mecz w plecy. Ledwo w Pucharze Polski wygrałem z Polkowicami. Tu nasuwa się pytanie : Co robić?
Skład mam całkiem przyzwoity wzmocniłem pomoc i atak , bo obrona jest OK.
Próbowałem różnych taktyk ustawień itd. , ale nic..
Z góry dzięki za pomoc .

cosnek Młody aktywista

0
10.08.2011 22:27    #1
Zmień taktyke, wystaw innych piłkarzy, możliwe również że twoje wypowiedzi na konferencjach czy podczas wywiadów albo w rozmowie motywacyjnej źle wpływają na twoich zawodników, np. jesteś zbyt pewny zwycięstwa, czasami kiedy zwątpisz w ich umięjętności będą chcieli pokazać że to nieprawda.

mariaczi123 Partyzant

0
10.08.2011 22:54    #2
Taktyki próbuje inne cały czas, rotacje przeprowadzam, tak jak mówisz w rozmowach motywacyjnych i wywiadach po tych przegranych skarciłem trochę kopaczy teraz z meczu na mecz staram się ich chwalić (bez przesady :) ). dopiero w przeciągu kilku meczy się okaże jak to będzie

zaskroniec Partyzant

0
10.08.2011 22:58    #3
Spróbuj na mecze ze słabszymi przeciwnikami (według bukmacherów) wystawić młodych zawodników, albo tych poza meczową 18, jeżeli ktoś gra słabo ochrań go za to.

panevil Partyzant

0
10.08.2011 23:14    #4
Ja proponuje zostawić skład, jeżeli grasz ze słabszym zespołem "ochrzaniasz ich", że oczekujesz zwycięstwa. Natomiast z mocniejszym zespołem odwrotnie "na luzie" u mnie działa, może tez dużo dać jeśli zawodnik wcześniej rozegrał dobry mecz wskazać mu "gramy tak dalej" ale to tak czy siak wg. mnie zależy od gry :)

loswariatos Młody aktywista

0
11.08.2011 13:35    #5
Nie zmieniaj taktyki. Nie dość, że po serii porażek morale pewnie ostro spadło to na dodatek zawodnicy będą musieli się uczyć zmian. Wystaw paru rezerwowych, zmień sposób motywowania, odpowiednie interakcje z tymi, którzy najbardziej zawodzą, czasami również daję dzień wolnego i jakoś to leci dalej ;)
meglio fascista che frocio

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.08.2011 18:16    #6
bardzo możliwe że za często zmieniasz taktyki i zawodnikami rotujesz...czasami w tym tkwi problem...Pozdrawiam

Cocxa Partyzant

0
11.08.2011 21:05    #7
Ja w wypadkach, gdy mi nie idzie, po prostu szlifuję ciągle jeden skład, zmieniając polecenia swojej drużynie. Przykład. Moim Liverpoolem w 3 sezonie pracy wygrywałem mecze, ale w bardzo słabym stylu, będąc wyraźnie słabszym od rywali. Taktyki nie zmieniłem, natomiast przetasowałem ustawienia drużynowe i indywidualne. I mimo tamtego sezonu spisanego na straty (wygrany FA Cup), zdobyłem sporą liczbę punktów, a w bieżącym sezonie gram fantastycznie, właśnie dzięki szlifowaniu taktyki.

Na Twoim miejscu, w przygotowaniach do meczu ustawiłbym 3 taktyki, dając na zgranie zespołu, ale stosował tylko 1. Wiadomo, nie od razu przyniesie to pożądany efekt. Ale po kliku kolejkach powinno być dobrze. Dodatkowo, prowadząc tak dobry zespół jak na Polska ligę, na twoim miejscu zastosowałbym intensywniejszy pressing i agresywną grę, o szukaniu gry nie wspominając. Wtedy po prostu rywali gnieciesz. Dodatkowo, graj płynnie. :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.08.2011 o godz. 21:05

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.