Urealnienie Ekstraklasy - Dyskusja

Haakis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.08.2011, 12:03    Pytanie
Witam
Mam nietypową prośbę. Czy widział ktoś dodatek fo Fm 2011 urealniający polską najwyższą klasę rozgrywek pod względem obiektów treningowych, akademii, obiektów młodzieżowych? Ponieważ po kilku latach grać w ekstraklasie nie ma sensu, PA newgenów woła o pomstę do nieba i trzeba się posiłkować talentami z zagranicy. Z góry dzięki; ]

jaqb Partyzant

0
01.09.2011 08:13    #50
[quote=sabuuq]Każdy z nas ma jakieś ograniczenia i pewnego progu nie będzie w stanie przeskoczyć choćby nie wiadomo jakich miał trenerów i warunki do trenowania. [/quote]
To twoje zdanie, ja uważam inaczej. Na jakiej podstawie SI czy ktokolwiek ustala ten próg?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.09.2011 o godz. 08:13

loswariatos Młody aktywista

0
01.09.2011 17:06    #51
M.in na podstawie obserwacji.
Naprawdę uważasz, że jeśli teraz w Katarze są pompowane grube miliony w szkółki piłkarskie i wszelkie obiekty treningowe to za parę lat Katarczycy zrównają się poziomem chociażby z Francuzami czy Włochami?
meglio fascista che frocio

YNWA Partyzant

0
01.09.2011 17:29    #52
[quote=loswariatos]M.in na podstawie obserwacji.
Naprawdę uważasz, że jeśli teraz w Katarze są pompowane grube miliony w szkółki piłkarskie i wszelkie obiekty treningowe to za parę lat Katarczycy zrównają się poziomem chociażby z Francuzami czy Włochami?[/quote]

A dlaczego tak się nie może stać? Mało przykładów z ostatniego nawet dziesięciolecia, gdzie drużyny uważane za kopciuszków europejskich, po wpompowaniu kasy w ligę, trenerów, infrastrukturę itd wyrosły na czołowe drużyny europejskie?
Turcja - 3cia drużyna świata w 2002 i półfinalista ME z 2008
Grecja - Mistrz Europy z 2004
Kto 15-20 lat temu interesował się Turkiem, czy Grekiem?

To tylko w FM-ie ustala się jakieś progi, bo to jest gra.

PanMagik Młody aktywista

0
01.09.2011 17:33    #53
A jak skończyli Grecy i Turcy? Wszędzie wojna, więc to znak, żeby nie inwestować w futbol.

Magicc Ekspert

0
01.09.2011 18:24    #54
Dajcie spokój, jałowa dyskusja. Teraz jest "znieście PA bo to niesprawiedliwe, zastąpcie je jakimś bliżej niekreślonym miernikiem talentu". Potem byłby płacz, że talentu też nie da się tak łatwo określić, więc to też trzeba zmienić. To ja wnoszę o zniesienie w ogóle systemu atrybutów, bo nie da się określić, czy ktoś kopie piłkę na 13 czy na 15 i to też jest niesprawiedliwe. W ogóle niech każdy ma CA=200, wtedy będzie OK.

vivi30 Partyzant

0
01.09.2011 19:08    #55
He he dwóch Polaków i trzy zdania.

Zobaczymy co wymyślą twórcy żeby się poprawiło.

szfedo Przodownik pracy

0
01.09.2011 20:26    #56
[quote=PanMagik]A jak skończyli Grecy i Turcy? Wszędzie wojna, więc to znak, żeby nie inwestować w futbol.[/quote]

Wojny nie ma ani w Grecji ani w Turcji. Grecja zbankrutowała bo miała za bardzo rozbudowany socjal i w końcu to musiało pierdyknąć. Ale futbol u nich nadal jest na solidnym poziomie, więc twoja teza jest raczej nietrafiona.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.09.2011 o godz. 20:26

Magicc Ekspert

0
01.09.2011 20:55    #57
[quote2=szfedo][quote=PanMagik]A jak skończyli Grecy i Turcy? Wszędzie wojna, więc to znak, żeby nie inwestować w futbol.[/quote]

Wojny nie ma ani w Grecji ani w Turcji. Grecja zbankrutowała bo miała za bardzo rozbudowany socjal i w końcu to musiało pierdyknąć. Ale futbol u nich nadal jest na solidnym poziomie, więc twoja teza jest raczej nietrafiona.[/quote2]

A w Turcji przypadkiem nie toczy się wojna domowa z Kurdami walczącymi o niepodległość?;) Poza tym ta wypowiedź chyba miała być ironiczna, tak ja to przynajmniej odebrałem:)

loswariatos Młody aktywista

0
02.09.2011 00:38    #58
[quote=Magicc]To ja wnoszę o zniesienie w ogóle systemu atrybutów, bo nie da się określić, czy ktoś kopie piłkę na 13 czy na 15 i to też jest niesprawiedliwe. W ogóle niech każdy ma CA=200, wtedy będzie OK.[/quote]
Z tego co kojarzę, to na forum SI przed atakiem pojawiały się takie pomysły ale SI nie za bardzo się spodobały (całe szczęście) ;)
meglio fascista che frocio

jaqb Partyzant

0
02.09.2011 09:20    #59
[quote=Magicc]Dajcie spokój, jałowa dyskusja. Teraz jest "znieście PA bo to niesprawiedliwe, zastąpcie je jakimś bliżej niekreślonym miernikiem talentu". Potem byłby płacz, że talentu też nie da się tak łatwo określić, więc to też trzeba zmienić. To ja wnoszę o zniesienie w ogóle systemu atrybutów, bo nie da się określić, czy ktoś kopie piłkę na 13 czy na 15 i to też jest niesprawiedliwe. W ogóle niech każdy ma CA=200, wtedy będzie OK.[/quote]

No tak. Chodzi mi o to, że brakuje mi w FM-ie możliwości wykształtowania (wytrenowania) zawodnika wedle własnych upodobań. Mam odczucie, że w tej grze jestem bardziej selekcjonerem i taktykiem niż trenerem. Może jak znajdę czas napisze o tym manifest.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.