Rzuty karne

majek92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.09.2011, 13:25    Pytanie
Mój zawodnik z umiejętnością rzuty karne na poziomie 18 w sezonie marnuje nawet ok 40% wykonywanych karnych. Inni moi zawodnicy nie mylą się w karnych prawie nigdy. Z czego to wynika? Od jakich jeszcze atrybutów zależy skuteczność wykonywania rzutów karnych?

Atten Partyzant

0
07.09.2011 13:33    #1
Wydaje mi się że skuteczność wykonywania rzutów karnych zależy od koncentracji i opanowania, może także od determinacji.

Użytkownik uznał post za pomocny

szfedo Przodownik pracy

0
07.09.2011 13:42    #2
Nie rozumiem, taki zawodnik powinien lutować karny za karnym. U mnie Johnnier Montano z umiejętnościami karnymi 18 i opanowaniem 13 walił karny za karnym, zero pomyłek w ciągu trzech sezonów. Czasem tak może jest, że łapie kryzys. Miałem podobnie w 09 jak ściągnąłem Milewskiego z Dynama Kijów i też karne 18 a spierdzielił 4 pod rząd. Po sezonie wróciłem do niego i znowu zaczął strzelać. Zwolnij z wykonywania karnych go na pół roku/sezon i powinien się odblokować.

LucasLFC Partyzant

0
07.09.2011 15:33    #3
U mnie na 11.2 Stevie G. non stop prawie nie trafiał karniaczków, a jak wiemy w życiu bombarduje pięknie i bezbłędnie prawie... zmieniłem w 2014 roku na Shelveya, który notabene został następcą Gerrarda w moim Liverpoolu i mimo niezbyt wysokich atrybutów(Rzuty karne 11 chyba) strzelał bezbłędnie.

Sidorf Partyzant

0
08.09.2011 22:27    #4
Za pomocą FMRTE zauważyłem, że lepiej strzelają ci z dużą wartością ukrytego atrybutu "wytrzymywanie presji". Czasem jeśli asystent/trener odradza wykonywanie karnych przez jakiegoś zawodnika, chociaż ten ma wysoką wartości karnych i opanowania/koncentracji, może to być wynikiem niskiego wyżej wymienionego ukrytego atrybutu. To również tylko spostrzeżenie.

prezestomek Partyzant

0
11.09.2011 16:55    #5
Tak jak ktos wyzej napisal nie tylko poziom wykonywania karnych jest wazny w tym elemencie dlatego popatrz tez na inne cechy (psychiczne). W moim klubie etatowym wykonawca nie jest ten ktory ma najwiecej z karnych tylko ligowy sredniak z dobrymi cechami psych.
Shaken, not stirred

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.09.2011 19:07    #6
Wydaje mi się, ze ważne jest tylko opanowanie. Koncentracja to atrybut kluczowy dla obrońców- wielu napastników i pomocników ma ją dość niską, więc nie ma ona raczej znaczenia przy karnych, tak samo jak nie ma przy wykańczaniu akcji.
Darkness... for me is where I shine

prezestomek Partyzant

0
13.09.2011 13:40    #7
Mysle ze ilu managerow tyle pomyslow nt wykonawcow rzutow karnych..
Shaken, not stirred

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution