Jak zniwelować problemy językowe piłkarza w porozumiewaniu się?

jackie113 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.09.2011, 10:19    Pytanie
Cały czas w przedmeczowych raportach mam taki komunikat asystenta że X lub Y ma problemy z komunikacją bo nie zna języka. Da się ten element poprawić jakoś? tzn. nauczyć go języka lub coś w tym stylu. Pomóżcie.

jackie113 Partyzant

0
28.09.2011 10:23    #1
albo komunkaty asystenta w trakcie meczu typu: X nie jest przyzwyczajony do gry z "takim a takim" pressingiem" albo X jest przyzwyczajony do gry prostszymi podaniami. Jak poprawić te atrybuty w trakcie meczu dajmy na to wydając stosowne polecenia dla piłkarza.

jaqb Partyzant

0
28.09.2011 10:35    #2
ad 1. To zależy od ukrytego atrybutu "zdolność do adaptacji". Opieka innego piłkarza może pomóc

jackie113 Partyzant

0
28.09.2011 10:38    #3
[quote=jaqb]ad 1. To zależy od ukrytego atrybutu "zdolność do adaptacji". Opieka innego piłkarza może pomóc[/quote]
samo nasuwa sie pytanie "a jak podejrzeć te ukryte atrybuty" np przed zakupem piłkarza? wysłać scouta i wtedy się odkryją? (nie chodzi mi tu o wgrywanie jakiś cheatów że będę miał wszystko jak na tacy na skróty)

jaqb Partyzant

0
28.09.2011 10:58    #4
w raporcie scouta pojawia się, że zawodnik może mieć problemy z aklimatyzacją.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.09.2011 13:27    #5
co do języka to często zawodnik im dłużej przebywa w danym kraju to uczy się danego języka oczywiście liczy się też ukryty atrybut adaptacja bo niektórzy mimo ze przebywają w danym kraju 5 lat to i tak się nie naucza języka...ale przeważnie liczy się czas przebywania w danym kraju,poza tym ja nie słucham nigdy co mówi asystent i idzie mi całkiem dobrze - asystent może się mylić,wiec nie brałbym aż tak dosłownie tego co mówi...co do ukrytych atrybutów można je podejrzeć przed transferem i w każdym dowolnym momencie w FMRTE lub SCOUCIE które to programiki można ściągnąć z tej stronki w dziale fileplanet...pzdr

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.09.2011 o godz. 13:29

loswariatos Młody aktywista

0
28.09.2011 20:13    #6
Menedżer, którego tworzysz ma adaptacje na poziomie 10. Na swoim przykładzie zauważyłem, że znajomość estońskiego(słaba) pojawiła się dopiero po około roku. Jeśli działa to tak samo w przypadku zawodników (raczej tak) to można mniej więcej określić wysokość tego atrybutu na podstawie obserwacji jak szybko piłkarz nauczył się języka ;)
Zniwelować lub przyspieszyć się tego nie da. A asystent czasami gada głupoty i mam wrażenie, że nieraz czepia się na siłę ;)
meglio fascista che frocio

mrjonhs Młody aktywista

0
29.09.2011 17:52    #7
i tak większość grajków potrafi mówić po angielsku, wiec problemu nie widać aż tak znacząco, poza tym to nie ma wpływu na grę piłkarza o ile nie będzie pisało, iż ma problemy z aklimatyzacją. ;)

jackie113 Partyzant

0
29.09.2011 21:08    #8
[quote=mrjonhs]i tak większość grajków potrafi mówić po angielsku, wiec problemu nie widać aż tak znacząco, poza tym to nie ma wpływu na grę piłkarza o ile nie będzie pisało, iż ma problemy z aklimatyzacją. ;)[/quote]

No to wykrakałeś;-). Kupiłem sobie do Man City Neymara i wszystko elegancko hula że aż miło patrzeć tj. strzela lub asystuje w każdym meczu. A tu nagle mówi mi że ma problem z aklimatyzacją:-(. Jak z tego wybrnąć, w rozmowie powiedziałem mu żeby sobie urlop wziął i pojechał gdzieś to może mu się polepszy, przystał na to i tu moje pytanie. Co mam teraz zrobić? dać mu wolne na kilka dni czy co (jest taka opcja wogóle). czy temat rozejdzie się sam po kościach z czasem i wreszcie zaklimatyzuje się?. Doradźcie.
P.S. - temat zamknięty po rozmowie w poczcie dostałem newsa że niedługo jedzie do domu na urlop.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.09.2011 o godz. 21:18

jackie113 Partyzant

0
29.09.2011 21:12    #9
a i jeszcze jeden zonk klubowy w moim teami-e. Z Tevezem tak pozamiatałem że już nawet gadać ze mną nie chce bo jak mówi "nadajemy na różnych częstotliwościach" - popierd... go chyba. Tak ogólnie to uniósł się tym że zdjąłem mu przydział na kapitana.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.09.2011 o godz. 21:13

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.