Poziom trudności

Tom88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.10.2011, 17:26    Pytanie
Co myślicie o poziomie trudności? w poprzednim managerze był ok a w tym jest jak na razie kicha bo gram Juventusem i wygrywam ze wszystkimi po 5-0, a takie coś nie sprawia mi radości z gry. za dużo bramek ewidentnie wpada.

Filorek7 Partyzant

0
24.10.2011 16:59    #50
Ja prowadzę Zagłębie Lublin po rundzie jesiennej jestem 4 w tabeli
(bilans 9zw. 2r. 4p.) .Poziom wydaje mi się normalny zdążyło mi się przegrać z Górnikiem 2:5 i Legią 0:3 ale tez wygrałem z Widzewem 6:1 i GKS 4:0. Zobaczę jak będzie na koniec sezonu.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 24.10.2011 o godz. 17:00

shivetay Partyzant

0
24.10.2011 17:06    #51
ja gram odrą opole i w sumie wszytskie sparingi przegralem (4 łącznie) z druzynami na tym samym poziomie. w lidze 2 remisy i 0 porazek na laczna ilosc 7 meczy...no coz chyba nie jest az tak zle :)

SonicSyndicate Partyzant

0
24.10.2011 19:39    #52
A ja gram włoskim Cagliari Calcio i po 29 kolejkach jestem na 2 miejscu, 6 punktów straty do Interu. W sumie nie mogę powiedzieć, że gra jest łatwa, chociaż gram od FM 2005. Najwyższy wynik w moim meczu to 4-3 z Fiorentiną, a mecze wygrywam skromnie, po 1-0, 2-1, 3-2. Dobry dobór taktyki i nie wkurzanie piłkarzy to podstawa ; )

Terminarz: http://image(...)min.png/

destroyer56 Partyzant

0
25.10.2011 01:35    #53
Rzeczywiście jest chyba trochę za łatwo. Ja gram Jarotą Jarocin i 12 meczach mam 38 goli zdobytych i 5 straconych, do tego wygrałem 10 spotkań remisując tylko w dwóch i to na zwykłym 4-4-2. Myśle, że jest za łatwo, specjalnie gram zespołem który ma walczyć o utrzymanie, a tu jestem pierwszy w tabeli i nie mam problemów. W poprzednim FM-ie było lepiej pod tym względem. Co prawda grając w szwecji Syriańską udało mi się awansować w pierwszym sezonie prowadząc ich w 15 meczach wygrałem 12 i zremisowałem 3, ale w ekstraklasie już szło kiepsko. Mimo to przeniosłem się do AIK-u Sztokholm i też nie było różowo, pierwszy sezon 5 miejsce, drugi sezon też tylko 4. W 10 w która pograłem najwięcej osiągałem bardzo dobre rezultaty Sportingiem Lizbona, finały LM i LE po razie, oba przegrane, raz też półfinał LE i 5 mistrzostw w 6 sezonów, następnie 2 lata w Barcy i dwa v-ce mistrzostwa hiszpani i półfinał LM. Na koniec Newcastle i 4 i 3 miejsce w Angli, ale miałem w drużynie najlepszego regena na świecie. Mimo to nie było tak łatwo, przede wszystkim zdarzały się wpadki ze słabszymi, gorsze mecze, a teraz każdy mecz jest taki, że moja drużyna przeważa i to znacząco i do tego ładuje po 3-4 bramki. Ogólnie 12 jest dobra, ale błąd z bramkarzami, a zwłaszcza poziom trudności trochę psują całość, zwłaszcza poziom trudności...

robal15 Młody aktywista

0
25.10.2011 02:13    #54
Z poziomem trudności jest śmieszna sprawa. Ano taka, że przy domyślnych taktykach lepiej grają. Im mniej zmienisz w taktyce, tym wyższe odniesiesz zwycięstwo. Wyniki 6-0 są spowodowane tym, ze bramkarze nic nie broną. Każdy celny strzał z pola karnego = bramka. Dużo bramek wpada też zza pola karnego, a dobrych strzelców to ja nie posiadam. Najlepszy ma 12 z strzałów z dystansu. Od 2008 wciąż jest jedna i ta sama metoda na masowe strzelanie z rogów. Może by coś wreszcie z tym zrobili?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Carlsberg8 Partyzant

0
25.10.2011 14:32    #55
Żal... odechciewa się grać! Średnia goli na mecz, strzelonych przez mój zespół nie schodzi poniżej 3! Wyniki 4-1, 3-0, 0-3 to nuda! Gdyby była opcja jak na FIFIE - 'symuluj do dnia', kliknąłbym i na koniec sezonu zobaczył 1st miejsce w tabeli z bilansem bramek 120-10, 90% zwycięstw itp. Szkoda bo to niby tylko jeden, ale AŻ jeden błąd w grze i nie oszukujmy się - psuje on całkowicie zabawę. Chyba wrócę do FM10 choć będzie brakowało nowości z FM12 - rozmowy motywacyjne etc. Oświećcie mnie na koniec - czy jakiś patch zaradzi temu bugowi? Bo nie chodzi tu o brak jakiegoś atrybutu, albo notorycznie niewykorzystanych 100% okazji przez napastników tylko trzeba wg mnie ingerować w silnik meczowy.

@ robal - co do rzutów rożnych racja! Odnoszę nawet wrażenie że wystarczy JUŻ tylko ustawić najsilniejszego, najlepiej grającego głową zawodnika nabiegającego na długi słupek i bramka gwarantowana (bez ustawienia graczy 'do przodu', 'nabieg na krótki', 'pod polem karnym' itp). Co do gry bramkarzy - nie zgodzę się że puszczają wszystko po strzałach z pola karnego, ale sporo pada zza pola karnego. Nieuważam jednek że to ich słaba gra powoduje te kosmiczne wyniki... ?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.10.2011 o godz. 14:39

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.10.2011 15:00    #56
[quote=Carlsberg8]Żal... odechciewa się grać! Średnia goli na mecz, strzelonych przez mój zespół nie schodzi poniżej 3! Wyniki 4-1, 3-0, 0-3 to nuda! Gdyby była opcja jak na FIFIE - 'symuluj do dnia', kliknąłbym i na koniec sezonu zobaczył 1st miejsce w tabeli z bilansem bramek 120-10, 90% zwycięstw itp.
[/quote]
Nic prostszego- weź urlop do końca sezonu i się przekonasz czy rzeczywiście tak będzie.

P.S. Jakim zespołem grasz?
Darkness... for me is where I shine

Carlsberg8 Partyzant

0
25.10.2011 16:06    #57
[quote2=samir92]
Nic prostszego- weź urlop do końca sezonu i się przekonasz czy rzeczywiście tak będzie.

P.S. Jakim zespołem grasz?[/quote2]

Gram Huddersfield. W prognozie mediów mieli zająć 5 miejsce. Być może jest tak, że nawet laik wygrałby nimi ligę - tego nie wiem ale jak już pisałem, gram nimi po raz pierwszy. Dziękuję za poradę z urlopem - nie korzystałem nigdy z tej opcji, teraz chyba spróbuję.

http://image(...)01b.jpg/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.10.2011 o godz. 17:11

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.10.2011 18:19    #58
Mecze towarzyskie to żadne porównanie moim zdaniem...ja jak narazie u siebie nie widzę tego błędu albo może nie aż w takiej skali(bo fakt faktem wygrywam,czasami zdarzy się jakiś remis czy sporadycznie porażka ale w FM 11 było zupełnie tak samo) ale powtarzam poczekaj do końca sezonu (mecze w lidze) i później pogadamy...Pozdrawiam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.10.2011 o godz. 18:20

Carlsberg8 Partyzant

0
25.10.2011 19:02    #59
Jasne - zaczekam do końca sezonu i podsumuję. W FM11 grałem b.mało więc nie mam porównania.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.