Wartość ofert...

mmm Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.10.2011, 23:02    Pytanie
Czemu oferty za moich piłkarzy są tak niskie? Gram porto , dostaje oferty za A.Pereire na poziomie 6 mln euro a w rzeczywistosci Chelsea składala oferte w wysokosci 15 mln i ta byla odrzucana (ja bym takiej raczej nie odrzucil). To samo z Hulkiem , Man U czy Tottenham daje okolo 12 mln a w rzeczywistosci Porto odrzucalo oferty na poziomie 40 mln. Negocjowanie nic nie daje , podwyzszaja oferte o góra 0,5 mln co jest smieszne.

kajn Partyzant

0
27.10.2011 08:50    #1
Nie sugeruj się tym co kluby płacą w rzeczywistości, za Hazarda z mojego Lille Chealsea dawała mi 10mln (nawet się nie targowałem, chcę go zatrzymać w klubie za wszelką cenę) a wczoraj czytałem newsa, że PSG jest gotowe wyłożyć 50mln.
Finanse w grze nie są idealnie odwzorowane, powiedziałbym że wszystko jest pomniejszone w pewnej skali co jak dla mnie jest ok bo nie padają jakieś kosmiczne kwoty gdzie za sprzedaż jednego zawodnika mógłbyś sobie poskładać całą wyjściową jedenastkę na dobrym poziomie.

bogdan89 Partyzant

0
27.10.2011 09:30    #2
W rzeczywistości wysokość transferu to nie tylko zakup piłkarza, ale też inwestycja w promocję klubu.
Na przykład taki C. Ronaldo przeszedł do Realu za tak wielkie pieniądze, ale przez to wzrosła sprzedaż np.: koszulek po 100€ każda, a policzcie sobie jak na przykład takie koszulki kupi pół miliona ludzi na całym świecie.
To wszystko to jest marketing.
W FM niby jest takie źródło dochodu, ale czy aż tak zależne od transferu jakiejś gwiazdy? Pewnie nie, raczej zależne od reputacji całego klubu.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.10.2011 14:26    #3
Wartość piłkarza zależy od jego występów. Na początku gru, żaden z zawodników nie ma zaliczonych oficjalnych występów, więc nikt ich nie chce. W pierwszym okienku niwielu da się sprzedać po satysfakcjonującej cenie, poczekaj do zimy.
Darkness... for me is where I shine

sebastiano399 Partyzant

0
06.11.2011 22:02    #4
[quote=kajn]
Finanse w grze nie są idealnie odwzorowane, powiedziałbym że wszystko jest pomniejszone w pewnej skali co jak dla mnie jest ok bo nie padają jakieś kosmiczne kwoty gdzie za sprzedaż jednego zawodnika mógłbyś sobie poskładać całą wyjściową jedenastkę na dobrym poziomie.[/quote]

To jednak działa w drugą stronę, mianowicie że moje oferty są odrzucane i komputer żąda astronomicznych kwot za swoich zawodników

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution