Ogromna bazy danych

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.10.2011, 17:49    Pytanie
Duża baza danych bez ingerowania w ustawienia "niestandardowe" daje nam ponad 30.000 piłkarzy, a ogromna baza danych dokładnie 67.000 zawodników (nie wiem, czy w to wchodzi sztab trenerski). I teraz przedstawię swój problem - przed zauważeniem tego pliku, wygenerowałem nową grę, w której oprócz wybrania "dużej bazy danych" dodatkowo wszedłem w ustawienia "niestandardowe", aby wybrać więcej piłkarzy, którzy nie są dostępni przy ustawieniu "dużej bazy danych".

Po wgraniu tego pliku, "ogromna baza danych" pokazuje się w wyborze bazy danych, lecz jak wybiorę "ogromną bazę danych" to przechodząc w ustawienia "niestandardowe" na samej górze okna, nie ma do wyboru "ogromnej bazy danych", tylko najwyżej "duża baza danych".

I stąd moje pytanie - co zrobić, jakie pliki podmienić, jakie komendy wpisać w plikach w notatniku, aby po wybraniu "niestandardowe" w oknie można było w "rozmiar bazy danych" wybrać "ogromną bazę danych".

Proszę pytać, jeżeli ktoś nie rozumie.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.10.2011 19:11    #1
Napisz dlaczego chcesz to zrobić?
Bo jeśli chodzi o ilość graczy którą pokazuje nie ma nic do rzeczywistości,bo pokazując 67 tyś piłkarzy(moim zdaniem nie jest to prawdą) rzeczywista ich ilość jest zdecydowanie większa,po prostu gra jej nie pokazuje poprawnie ale jak wgrasz ogromną bazę danych to masz wszystkich możliwych zawodników w grze bez względu na to ile pokazuje i więcej już ich nie można mieć niezależnie od modyfikacji bazy danych niestandardowej...jeśli o to Ci chodzi...nadmieniam że to tylko i wyłącznie moje zdanie.Pozdrawiam

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.10.2011 21:13    #2
Dlaczego chcę to zrobić? :) Już tłumaczę, chociaż myślę, że wyjaśniłem to wyżej wyczerpująco - bowiem nie zadowala mnie gra z małą ilością zawodników w nowo wygenerowanej grze, a tak jest w przypadku, który opisałem powyżej.

Następnie, chociaż dziękuje, że starałeś się pomóc mojej osobie, to co napisałeś jest niestety nieprawdą. Pomyliło Ci się z plikiem "retain", który był dostępny ostatnio chyba w przypadku Fm-a 2009 lub 2010, choć mogę się w tym mylić. Wyjaśnię dodatkowo, że ogromna baza danych to nic innego, jak większa ilość piłkarzy niż w przypadku dużej bazy danych.

[quote=rakowiec89] Po wgraniu tego pliku, "ogromna baza danych" pokazuje się w wyborze bazy danych, lecz jak wybiorę "ogromną bazę danych" to przechodząc w ustawienia "niestandardowe" na samej górze okna, nie ma do wyboru "ogromnej bazy danych", tylko najwyżej "duża baza danych".

I stąd moje pytanie - co zrobić, jakie pliki podmienić, jakie komendy wpisać w plikach w notatniku, aby po wybraniu "niestandardowe" w oknie można było w "rozmiar bazy danych" wybrać "ogromną bazę danych".

Proszę pytać, jeżeli ktoś nie rozumie. [/quote]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.10.2011 o godz. 21:15

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.