Absurdalne ceny za piłkarzy!

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2011, 21:31    Pytanie
Witam. Jak wiadomo seria Football Manager dąży do statusu idealnego managera piłkarskiego, który bedzie (jak to tylko możliwe w kwestii gier) odzwierciedlał realny świat piłki nożnej. Czekałem z ogromnym podnieceniem na FM 2012, po tym jak zakochałem się w mojej pierwszej grze z serii Football Manager - FM 11 spędzając przy nim wiele godz. FM 12 bardzo mnie oczarował zmienionym wyglądem, opcjami itp (kwestie błędu z ustawianiem bramkarzy pomine) Lecz przeżyłem szok gdy chciałem kupic dwóch piłkarzy których zawsze kupowałem w FM 11 do swqojego Realu. Chodzi tu o Ganso i Neymara. Ceny jakie zażądał sobie Santos za tych wspaniałych playerów sprawiły ze spadłem z fotela. 74 mln funtów za Ganso i 82 mln za Neymara. W FM 11 przychodzili za odpowiednio 20 i 25 mln. Jeśli popatrzymy na realny świat to Neymar ma przeciez klauzule 45 mln euro a Ganso myśle że wart jest ok 25 mln. Wiec pytam się gdzie tu realizm??? Podobnie z innymi piłkarzami. Mario Goetze - 80 mln - absurd! Eden Hazard - 50 mln - kpina! Ramsey - 110 mln - bez komentarza! I przez takie sytuacje ludzie potepiają innych za uzywanie jakiegos edytora, nie dziwie się tym którzy chcą zrobić gre bardziej realną skoro SI tego nie potrafi w 100% wykonać. Dodam ze dopiero rozpocząłem taki testowy sezon i jestem w okienku transferowym. Jak te ceny przedstawiają sie u was w następnych sezonach?

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.11.2011 15:23    #20
[quote=booyak]Kolejną ciekawostką jest to że Porto odrzuciło ofertę 60 mln Euro za Hulka. Oczywiście nawet nie dysponowałem taką kwotą ale chciałem sprawdzić z czystej ciekawości co na taką ofertę właściciele FCP. Niestety nawet nie zechcieli negocjować :][/quote]
Czyli dałeś dokładnie tyle, ile Porto podobno odrzuciło w okienku letnim? Brak realizmu? To jest 100- procentowy realizm, bo przecież w FMie taka kwota za 24- letniego piłkarza to by było wystarczająco.

[quote=majcherczyk]Akurat transfer Goetze nie jest najlepszym przykładem :) Niemcy w fmie i w 'realu' wolą grać raczej w swojej lidze. Zresztą co im się dziwić? Z taką frekwencją, zarobkami i naprawde dobrym poziomem ligi, z czołowych klubów niemieckich warto odchodzić tylko do największych europejskich klubów.[/quote]
W ogóle Niemcy są jakieś dziwne. Udawało mi się ściągnąć Goetze, Hummelsa, Kagawę, Bendera, Papadopoulosa do klubów, którym daleko do europejskiego topu, a nie chcieli przejść do Chelsea czy Realu. Tak jakby Bundesliga rządziła się swoimi prawami, decyzje piłkarzy w tej lidze są dla mnie jak na razie kompletnie nielogiczne.
Darkness... for me is where I shine

SonicSyndicate Partyzant

0
02.11.2011 16:14    #21
To samo miałem z Konstantinem Rauschem z Hannoveru, który nie chce przejść nigdzie. Jakimś cudem udało mi się wyciągnąć ter Stegena z Gladbach ; )

alastor Partyzant

0
09.12.2011 01:10    #22
Ja miałem trochę inny przypadek. Grając Bayernem, w drugim letnim oknie transferowym (2012) chciałem kupić z Werderu Marko Marina. Wart był €6mln, dawałem €15mln i nic, żądali €33mln. No i rozumiem, zaporowa cena, moje pierwsze podejście do niego itd

Tyle że parę dni potem Borussia dała za niego €9,5mln plus klauzule, w sumie €11,5mln i Werder to przyjął! Poczekałem parę dni i oczywiście info że "Marin podpisuje kontrakt".

Zrozumiałbym że nie chcą mnie wzmacniać jako rywala z tej samej ligi, ale przecież Borussia to tez sama liga. Czy to że Bayern i Werder to dla siebie "pozostali rywale" może mieć aż takie znaczenie? Że wola mniej dostać kasy, byle nie do Bayernu?

robal15 Młody aktywista

0
09.12.2011 11:20    #23
tak zawsze było. Ty musisz przepłacić za piłkarza czterokrotnie, a komputer kupuje ich za grosze.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Falcon Przodownik pracy

0
09.12.2011 11:27    #24
[quote=alastor]Ja miałem trochę inny przypadek. Grając Bayernem, w drugim letnim oknie transferowym (2012) chciałem kupić z Werderu Marko Marina. Wart był €6mln, dawałem €15mln i nic, żądali €33mln. No i rozumiem, zaporowa cena, moje pierwsze podejście do niego itd

Tyle że parę dni potem Borussia dała za niego €9,5mln plus klauzule, w sumie €11,5mln i Werder to przyjął! Poczekałem parę dni i oczywiście info że "Marin podpisuje kontrakt".

Zrozumiałbym że nie chcą mnie wzmacniać jako rywala z tej samej ligi, ale przecież Borussia to tez sama liga. Czy to że Bayern i Werder to dla siebie "pozostali rywale" może mieć aż takie znaczenie? Że wola mniej dostać kasy, byle nie do Bayernu?[/quote]

[quote=robal15]tak zawsze było. Ty musisz przepłacić za piłkarza czterokrotnie, a komputer kupuje ich za grosze.[/quote]

Coś w tym jest. Ostatnio modne jest wykupywanie zawodników którym kończy się kontrakt za grosze. Choćby w ostatnim czasie Rakitic do Sevilli, Emmanuelson do Milanu. Sprawdziłem jak to działa w fm, i w ogóle nie działa.
Walcott , kończy mu się za pół roku kontrakt. Gram Milanem, składam ofertę 8 mln euro i lipa. Składam kolejno 10-12-14 mln euro i dalej lipa. Co się dzieję? Za darmo przyszedł pół roku później...do Interu

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.12.2011 o godz. 11:28

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

zollw Partyzant

0
09.12.2011 12:33    #25
Ogólnie według mnie Arsenal jest jednym z dwóch klubów jakie według mnie zrobili źle , mi RVP proponowali do Juventusu za 8 milionów euro , miałem takie ogromne oczy ze zdziwienia , wszedłem w ich skład patrze a tam ani Walcotta nie było , ani szczęsnego tego belgijskiego obrońcy też nie było (nie chce mi się sprawdzać jak się pisze jego nazwisko) i kończyli sezony równo na:
11/12 5 miejsce
12/13 11 miejsce
13/14 16 miejsce
Drugim przypadkiem jest Roma która ma znakomity skład a spadła u mnie z ligi , to było bardzo dziwne , więc chciałem wykupić ich graczy, ale o tym można tylko zapomnieć ceny zaporowe są śmieszne ;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution