Problem z transferem.

EyeMaze Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.11.2011, 12:17    Pytanie
Gram Lechem już 2 sezon i kupiłem paru nowych zawodników co spowodowało zbyt duże wydatki na wynagrodzenia. Postanowiłem sprzedać pare słabszych jak Mikołajczak czy Chrapek. Wystawiłem ich po okazyjnej cenie, a mimo to zero zainteresowanie. Stopniowo obniżałem cene aż wystawiłem za 0 i nikt ich nie chce wziąść. I tu się nasuwa pytanie jak się pozbyć takiego zawodnika, skoro za rozwiązanie kontraktu oczekują pół miliona rekompensaty?

I przy okazji pytanie dot. taktyki. Udało mi się wejść do fazy grupowej ligi mistrzów. Pierwszy mecz u siebie z FC Twente postanowilem zagrać ofensywnie to dostałem baty 0-5. Potem na wyjeździe z Interem tu już się spodziewałem porażki i ustawiłem zespół defensywnie i cofniętą linie obrony jednak mimo to zniszczyli mnie 0-6. Jak grać z silnymi drużynami w lidze mistrzów? Gram taktyką 4-3-1-2 z krótkimi podaniami i szybkim tempem. W lidzę dobrze to wygląda spokojnie prowadze w tabeli. Nawet ten mecz z FC Twente źle nie wyglądał jednak fatalna skuteczność w przeciwieństwie do przeciwnika. Może na takie mecz lepiej zrobić specjalną taktykę np. z dwoma defensywnymi pomocnikami i wtedy to zadziała?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2011, 12:18

tarsycjusz Partyzant

0
05.11.2011 12:36    #1
ja z mocnymi gram z kontry z czterema obrońcami (boczni wsparcie), dwoma defensywnymi pomocnikami (rygle defensywne, ew. jeden z nich def. pomocnik - wsparcie), jednym środkowym, dwoma skrzydłowymi ustawionymi w linii ze środkowym, bądź wysuniętymi (i wtedy jeden z nich robi za schodzącego napastnika) i jednym napastnikiem. Kluczowa jednak jest skuteczność - możesz mieć jedną, dwie okazje i trzeba je wykorzystać. Ponadto dobrze wytrenowane rzuty rożne mogą okazać się kluczowe - polecam grać na krótki słupek.
pzdr

tarsycjusz Partyzant

0
05.11.2011 12:36    #2
aa! byłbym zapomniał. wziąć, nie "wziąść" ;)

kmdrev Partyzant

0
05.11.2011 13:31    #3
NIe znasz się tarsycjuszu.
Mówi się wziąść i braść, nie wziąć i brać:)

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.11.2011 13:32    #4
A kiedy ich wystawiłeś? Najlepiej jest wystawiać zawodników na jakiś czas przed oknem. Jeśli wystawisz za poźno albo już w trakcie okna to nikt nie będzie chętny na transfer. Kluby muszą mieć czas na "zainteresowanie się" piłkarzem- dopóki obok zawodnika nie będziesz miał ikonki "Int" to nawet nie zawracaj sobie głowy transferem. Nie wystawiaj też za wcześnie, bo kluby zainteresują się, ale im dłużej będą czekać, tym większa szansa, że przerzucą zainteresowanie na kogo innego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2011 o godz. 13:33

Darkness... for me is where I shine

PanMagik Młody aktywista

0
05.11.2011 13:45    #5
Ziomki, przyłączę się do pytania.
A mianowicie, mam kolesia, który mi strasznie wadzi i chcę go sprzedać, problem w tym, że niby kupce są, ale problemem jest jego tygodniówka (2.5k ojro) macie jakiś pomysł jak takiego chwasta wyrzucić z mojego ogródka? Na obustronne się nie zgadza, wolny transfer to prawie milion euro, więc to odpada...
Żadnych lamerskich edytorów używać nie będę, od razu mówię.

tarsycjusz Partyzant

0
05.11.2011 13:59    #6
w czasach moich początków z fm'em.. czyli jakiś fm 2007, albo i CM to jeszcze był, miałem dobry sposób. dodaj menadżera -> fc barcelona -> kup pana x za 70mln -> emerytura. ahh, to były czasy ;]

ja zawsze proponuje innym klubom. transfer, wypożyczenie. dwa, że mówię kolesiowy, że go w składzie nie widzę. najlepiej powiedzieć, że ze względu na redukcję wydatków. piłkarzyna się obraża, sam chce odejść, a to zdaje się napędza potencjalnych nabywców... choć nie zawsze. i niestety, chcąc się kogoś pozbyć, kokosów oczekiwać nie można..

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.11.2011 o godz. 14:02

EyeMaze Partyzant

0
05.11.2011 14:01    #7
Mam podobnie jak PanMagik, z początku na Mikołajczaka było zainteresowanie jednak kluby mówiły, że nie złożą oferty ze względu na zbyt duże wymagania płacowe. Teraz pół roku siedzi na liście transferowej za 0 i nic :D

Wojtek514 Młody aktywista

0
06.11.2011 22:28    #8
Myślę, że można to uznać za błąd FMa... Też mam wielu, których nikt nie chce za darmo, a słabi wcale nie są...

Drinkwater Partyzant

0
06.11.2011 22:34    #9
[quote=Wojtek514]Myślę, że można to uznać za błąd FMa... Też mam wielu, których nikt nie chce za darmo, a słabi wcale nie są...[/quote]
Ta pewnie, kolejny bug FMa, jak słaba skuteczność czy za wysokie wyniki.
Cierpliwości, czasem trzeba poczekać, czasem schodzą od razu (ja przed chwilą wypchnąłem Komorowskiego i Skabę za łączną kwotę 400 tysięcy eurasów).
The only person standing in your way is you.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution