Lech jak Barca

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.11.2011, 00:23    Pytanie
Witam , dałem sobie za cel zrobić z Lecha Poznań drugą Barcelonę , no może chociaż Ajax :D chodzi mi tu o doskonałą młodzież ;>

i tu moje pytanie ... od czego zacząć? Zarząd jak dotąd zgodził się na większe fundusze dla młodzieży chociaż nie wiem co to oznacza oraz rozbudowę akademii tylko sam nie wiem co to da :D Gram w FM od pierwszej jego części i wcześniej w CM też , ale nigdy do tego nie przywiązywałem jakiejś większej wagi , ale tym razem postanawiam spróbować ;> proszę Was o porady jak "wyprodukować" drugiego Messiego i jak go nie przeoczyć wśród nowych grajków :D
Dzięki i pozdrawiam :D

carlosss89 Partyzant

0
09.11.2011 09:29    #1
Trudno mi powiedziec jakies zmiany w tym aspekcie zostaly w prowadzone w najnowszej czesci FM-a bo dopiero go poznaje. Jednak w 2011 ciezko bylo cos fajnego wyprodukowac z pa powyzej 170. Ja przez 7 lat we fiorentinie czekalem na mega talent i moglbym chyba tak czekac przez nastepne 7 lat. 2 razy pojawili mi sie zawodnicy 165 i 168. Jednak obaj mieli zryty charakter i nie szlo z nich wiele wycisnac. Możesz zrobic druga Barce w prosty sposob choc nie wiem czy o takim sposobie myslisz. Szukasz i sciagasz zawodnikow do klubu tych najlepszych. Jednak w Lechu moze byc to nieco utrudnione.

Falcon Przodownik pracy

0
09.11.2011 10:18    #2
Moim zdaniem lepiej grać na newgenach aniżeli czekać aż raz na x lat trafi się dobry zawodnik. Czasochłonne jest wyszukiwanie newgenów, ewentualnie młodych zawodników z krajów w których są talenty, ale warto. Ja tam nigdy się nie przejmuję że nie mam zdolnych młodzików u siebie ,bo ściągam ich co sezon całe wagony z innych krajów. Poza tym jak zawodnik do 21 roku życia, jest w twoim klubie chyba 3 lata, to jest traktowany jak wychowanek( nawet jeśli go kupiłeś z innego klubu)
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Tobi18 Młody aktywista

0
09.11.2011 10:42    #3
To ja tak się zapytam troche z innej beczki, ale też w związku z talentami.
1. Co sprawia, że moi juniorzy będą lepsi (akademia piłkarska, siatka wyszukiwania juniorów, szkółka juniorów)?
2. Czy jak poproszę zarząd o poszerzenie siatki wyszukiwania juniorów i wybiorę klub z Bułgarii to czy będą się w moim klubie generować zdolni Bułgarzy?
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

zollw Partyzant

0
09.11.2011 12:01    #4
podpisuje się pod pytaniami Tobi'ego :D znalazłem dużo talentów , w sumie to moi scouci znaleźli same 5 gwiazdek i max 18 lat , wszystko spoko ale nikt nie chce przyjsc :D do polskiej ligi skąd sprowadzać najlepiej grajków? ;>

Falcon Przodownik pracy

0
09.11.2011 12:44    #5
http://www.cmrev(...)eni.html

http://www.cmrev(...)eni.html

Co prawda jest do 11, ale pewnie za dużo się nie zmieniło w nowej odsłonie.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

carlosss89 Partyzant

0
09.11.2011 19:39    #6
Z tego co pamietam to z zapowiedzi zmieniono charakter tworzenia juniorow. Tzn. W Hiszpani czesciej spotkasz zawodnikow niskich i dobrych tech. niz wielkich i silnych itd

cwak Partyzant

0
09.11.2011 20:07    #7
u mnie baza treningowa w 3 sezonie wygląda tak : http://imageshack.us/f/832/bazav.jpg/ . Nie ukrywam , że stawiam na młodzież i żaden 28 latek się nie przydaje.. poza kuciakiem ^^ . Efekt bazy ? --- > taki newgen ---> ss z 2 sezonu http://imageshack.us/f/710/szala.jpg/ :)

luks96 Partyzant

0
09.11.2011 21:57    #8
Ja chce zrobić to samo, tylko że w Wiśle. Ściągam najzdolniejszych Polaków z innych klubów, chociaż mam jednego niezłego newgena i myśle, że może coś z niego być. Poprosiłem zarząd o zwiększenie funduszów na szkolenie młodzieży i rozbudowa już będzie się kończyć. Jeśli chciałbyś jakiegoś młodego polaka to polecał Wrońskiego z GKSu, Milika z Górnika, Stulina z Kaiserslautern(po 2012 przyszedł za darmo), Olkowski z Górnika i Welnicki z Kapfenberger SV. Tylko na to potrzeba pieniędzy. Welnicki szczególnie dobrze się rozwija. W 2011 jak go ściągnąłem wg. mojego asystenta miał 2 gwiazdki a teraz czyli w listopadzie 2012 ma już 4 gwiazdki. I jest tani. Pozdro

zollw Partyzant

0
09.11.2011 22:14    #9
no gratuluje :D ja narazie czekam na jakieś cudo :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution