Najlepsze kraje dla newgenów?

vavar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.11.2011, 10:31    Pytanie
Tak jak w tytule, jakie kraje wydają dobrych newgenów? Muszę kombinować, bo laptop demonem prędkości to nie jest. I nie pisać mi, że Brazylia albo Argentyna, bo tyle to wiem ;) Raczej coś z Europy i mniejsze państwa. Dzięki!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.11.2011 11:46    #1
Polska, Niemcy, Turcja, Chorwacja, Czechy, Rosja. Ogólnie to różnie bywa, jeśli chodzi Ci o iście czołowych graczy z PA
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

vavar Partyzant

0
11.11.2011 11:52    #2
Ogólnie to chodzi mi pod kątem sprowadzania piłkarzy do ligi polskiej, nie koniecznie musi być Europa, byleby były ciekawe talenty/newgeny.. Okej, a z Afryki oprócz Tunezji, RPA, Algierii, WKS coś warto wtrynić? No i czy warto się bawić w Kostaryki i inne Wenezuelę z Am Pd? Jakieś kraje azjatyckie?

Dzięki za odzew

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.11.2011 o godz. 11:58

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.11.2011 12:05    #3
Nigeria, Ghana, no RPA to na pewno. W FM o niugach decyduje to na ile ocenione zostały obiekty treningowe i baza danego kraju. To można w edytorze luknąć, pamiętam że Polsce po poprawiali i stąd zgraja talentów, niugenów. W Ameryce Płd. na pewno są ciekawi gracze: Ekwador, Wenezuela, Kolumbia, Honduras, Salwador, Gwatemala. No i Peru.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.11.2011 o godz. 12:07

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

vavar Partyzant

0
11.11.2011 12:13    #4
No to ostatnie pytania - dla ligi polskiej jest sens brać Włochy, Francję, Hiszpanię? Mnóstwo piłkarzy zmulających rozgrywkę, ale chyba realnych wzmocnień dla polskiego klubu już z niezłym budżetem nie będzie?

Azję w całości odpuszczę chyba.
Z Europy z tego co kojarzę warto wziąć Grecję jeszcze, jak z Bułgarią i Białorusią? jeszcze raz dzięki

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.11.2011 o godz. 12:14

dande Partyzant

0
11.11.2011 12:27    #5
Ja zauważyłem jeszcze Burkina Faso, Mali, Tanzania, Słowacja, Macedonia, Gabon, Kamerun, Paragwaj. W krajach bałkańskich jest sporo ciekawych grajków. Choć wiadomo, że czasem perła znajdzie się wszędzie. Ja np znalazłem świetnie zapowiadającego się juniora na Amerykańskich Wyspach Dziewiczych (wybrał grę w USA). Chociaż gram aktualnie drugi sezon GieKSą to uważam, że zatrzęsienie jest młodych, perspektywicznych zawodników, głównie z Afryki. Choć i w Polsce znalazłem niebanalnych juniorów (w Calisii, SMS, OKS czy Sandecji) co niezwykle cieszy. I z moich obserwacji prym wiedzie Nigeria i CIV (patrząc przez pryzmat Ekstraklasy).
Btw - gra nie jest za łatwa? Jako beniaminek po rundzie jesiennej mam 1 miejsce i mecze 12-5-0... A z 1 ligi awansowałem mając 25-7-2 (przegrywając tylko 2 pierwsze mecze w lidze)... No i w pierwszym sezonie Biała Gwiazda spadła z hukiem do 1 ligi :)

vavar Partyzant

0
11.11.2011 12:31    #6
Macedonia? W poprzednim fmie przez chyba 10sezonów nie pojawił się nikt ciekawy, a jeżeli w tej wersji jest tak jak piszę Jacko, to chyba też rewelacji nie będzie - myślę tu o ośrodkach treningowych

dande Partyzant

0
11.11.2011 12:59    #7
Ja z Macedonii z Rabotniczki Skopje za 60 tys. € ściągnąłem grajka PŚ, który w kadrze jest jedną z wiodących postaci, a ma 18 lat. Tak jak mówiłem, newgen może trafić się wszędzie. Poza tym, uważam, że na Bałkanach zawsze było dużo zdolnych zawodników - Bośnia, Serbia, Słowenia, Macedonia, Czarnogóra. Warto też przeszukać Bułgarię, Rumunię i naszych południowych sąsiadów. Jeżeli chodzi o Ukrainę to 90% najlepszych młodych grajków pojawia się w Szachtarze i póki są w kadrze raczej nie chcą przechodzić do polskich klubów chyba, że ten zwolni ich na wolny transfer.

W poprzednich wersjach gry ściągnąłem LO z Madagaskaru, którego sprzedałem do Liverpoolu za jakieś duże pieniądze a 2 czy 3 sezony później był uznany najlepszym zawodnikiem świata :)

Wracając do Afryki - są pewne rejony gdzie juniorów wybitnych jest multum, ale praktycznie chyba w każdym państwie od czasu do czasu trafi się perła (może poza Dżibuti, Somalią, Majottą, Erytreą, Gwinea Bissau itp.). Warto jeszcze zajrzeć do Sierra Leone i Angoli. Póki co nie przeglądam za bardzo zawodników z Ameryki Płd. gdyż uważam, że juniorzy stamtąd są dla mojej GieKSy za drodzy. Choć polecam Juana Guerrę z Caracas.

Salim Partyzant

0
11.11.2011 13:25    #8
Ja polecam Gruzję.
Gram Widzewem i razem z Dzalamidze w drużynie jest 3 Gruzinów kapitalnych po 17-19 lat. Wypatrzylem dobrego ŚO z Mołdawii. Kilku grajków z Rosji. No i Polska o której już pisali przedmówcy : )

Koo7i Partyzant

0
11.11.2011 14:59    #9
Słowacja, Słowacja, i jeszcze raz Słowacja. Masakra. W ciagu jednego okienka sciagnalem 3 slowakow, w wieku od 17- 18 lat i juz spisuja sie swietnie. Lewy obronca, Lewy skrzydlowy, i napastnik. Wszystko z wolnego transferu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.