rozczarowanie

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.11.2011, 16:33    Pytanie
Jestem trochę rozczarowany mechaniką FM 2012.
Po pierwsze: Sprowadziłem piłkarza do Lecha Poznań, Klasy światowej a tu nawet nie zaproponowali żeby zwołać dla niego konferencji prasowej -,- Jesto to stary piłkarz ale głównie chodziło mi o zarobienie pieniędzy na sprzedaży koszulek itp a tu nic ;o we wcześniejszych wersjach FM'a mi się to bardziej podobało niż jest teraz , ale cóż.
Po drugie: Kto mi wytłumaczy taką sytuację:
mecz Lech Poznań - Polonia Warszawa
Strzały: Lech - 42 , Polonia - 2
Celne S: Lech -30 , Polonia -2
Gole: Lech -1 , Polonia - 2
Gole dla Poloni strzelił napastnik z wykończeniem 8 i opanowaniem 11 , moi zawodnicy byli skoncentrowani przed meczem i w przerwie zmotytwowani wszyscy . Najlepsi moi napastnicy Rudnevs i Ezechiel co chwile strzelali , ale nic to nie dawało i tak jest w każdym meczu ;/ są ustawieni jako kompletni napastnicy . gram trzema taktykami które są opanowane najlepiej jak już można .
Jest to dla mnie nie zrozumiałe , fakt czasem wygrywam 6-1 , ale to raz na sezon a takie mecze mam co chwile , albo ledwo wygrywam albo przerywam i się denerwuje ;/
Po trzecie: Legia Warszawa miała 17 meczy z rzędu wygrane , ale gdy ich pokonałem to wszystkie do końca sezonu przegrali po dwa zero i w każdym meczu bramki strzelał tylko jeden zawodnik tak jak u mnie Rudnevs strzelił im dwie to inni napastnicy im też tak robili . Bugów ta gra ma pełno i powinni to jak najszybciej poprawić , a i jeszcze miałem bug że na 3 dni miałem zamknięte okno transferowe bo dostałem wiadomość że zamiast zaczynającego się okna transferowego 1.07.2012 to ono się wtedy zamyka
-,-

Czy Wy też jesteście rozczarowani nowym FM , może macie jakieś inne podobne problemy ? Albo jakieś rozwiązania na moje ? Nie chce rozpoczynać nowej kariery ponieważ dałem sobie określony cel zdobyć z Lechem LM lub LE :D

techniczny Młody aktywista

0
14.11.2011 18:26    #1
moje rozczarowanie masz tutaj -> http://www.cmrev(...)rze.html

chyba jednak nie obronię Kolejarza Stróże przed spadkiem. po zakończeniu sezonu wybieram się do Anglii. może tam mi się poszczęści. bo te polskie grajki to ni cholery nie mają motywacji do gry. najlepiej to by stali w miejscu.

Magicc Ekspert

0
14.11.2011 18:51    #2
Jedni narzekają, że gra za łatwa, inni że za trudna, inni że zabugowana, a jeszcze inni że oszukuje. Czyli jak co roku.

U mnie jest inaczej - coraz bliższy jestem stwierdzenia, że ten FM jest za łatwy w stosunku do poprzednich edycji. Gram Widzewem i po 13 kolejach mam 28 punktów, przy bilansie 9-1-3 i stosunku bramek 26-12. Chociaż teraz jakby trochę się zmieniło, bo po serii sześciu wygranych bez straty bramki przyszedł mały kryzys, najlepszy strzelec stracił skuteczność i ogólnie zaczynają się schody.

IMO ten FM nie różni się zbytnio od poprzedników, żadnych wielkich bugów się nie dopatrzyłem (może poza tym jak nisko w tabeli jest Wisła i Lech).

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
14.11.2011 18:59    #3
Masz po prostu kijową taktykę, albo kijowych strzelców.

zollw Partyzant

0
14.11.2011 18:59    #4
Zgadzam się z Tobą , nic na nich nie działa . Powiesz piłkarzowi A że jesteś zadowolony bo miał notę 7.9 i jest ok , powiesz piłkarzowi B to sam a miał notę 9.0 i będzie niezadowolony ;/ to jest chore , za dużo jest typów do wyboru w rozmowach ... i tak w sumie motywacje nic nie dają , mają być skoncentrowani a w 94 min tracą bramkę to jest suchar ;O

zollw Partyzant

0
14.11.2011 19:10    #5
Taktyk to już wypróbowałem kilka i te co mam działają najlepiej , mnie bawi teraz taki fakt:
Wisła była 7 bardzo mało zarobiła ale żeby kupować piłkarzy za 2mln euro i płacić im gruby hajs to ich stać ;O to jest trochę dziwne w tym fm . Poziom trudności jest dziwnie zrobiony bo sezon dzieli się na 3 strefy. (podam je dla grania polskim zespołem , ale raczej dużo się nie będzie różnic chyba w innych ligach)
1 strefa to zachwyt , pierwsze 10 meczy bez problemu , może jakaś porażka i remis , ale reszta to łatwe wygrane no i w tym awans do LM bez problemów.
2 strefa to zaczynające się kontuzje i tu jest ciekawie bo to jest zależne od tego kogo sprowadziło się i sprzedało , u mnie jest teraz tak że pozbyłem się Ubiparipa i jakiś innych napastników , którzy nie byli przydatni . No i jak sprzedaż takiego napastnika to licz na to że napewno Twój główny napastnik będzie miał kontuzję , masz mało bramkarzy to tak samo ... to jjuż zauważyłem w FM 11 i niestety nic się nie zmieniło.
3 strefa i to ta ostatnia w której martwimy się o to czy wygramy ligę , zastanawiamy się nad zmianą taktyki itp. zastanawiamy się jak to możliwe że mieliśmy przewagę po 10 meczach 1 pozycja 10 pkt przewagi a nagle Jagielonia ma tyle samo punktów i dupa , oczywiście jest happy end zawsze i tak się wszystko co chce wygra .

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.11.2011 o godz. 19:10

pengot16 Partyzant

0
14.11.2011 19:15    #6
Witam mam następujący problem. Nie udało mi się awansowac do Ligi Mistrzów i jestem w lidze Europy, ale przychodzi rejestracja składu i daje odpowiedz tak jak tutaj:
http://s2.img.pl/M8yYOH4.jpg

przechodzi mi do okna wyboru składu i nie wiem w jaki sposób zatwierdzić ten skład... nie ma nawet podświetlenia rejestracji składu:
http://s2.img.pl/5pRDZ24.jpg

Wcześniej nie było problemu z rejestracją.. proszę o odpowiedz co mogę zrobić..
z góry dzięki! ;)

nameless1211 Partyzant

0
14.11.2011 19:17    #7
Doszedłem do jednego wniosku.
SI rozbudowując rozmowy motywacyjne dała nam do zrozumienia (przynajmniej mi), że ten element będzie miał większy wpływ na mecz. Jednak tak nie jest. Oddziaływanie tą interakcją na piłkarzy podczas spotkania wręcz zmalało. Gdzie tu logika? Albo rozbudowujemy rozmowy motywacyjne i zwiększamy ich wpływ na mecz, albo zostawiamy po staremu - ewentualnie można było dodać tylko widok natychmiastowej reakcji po wybraniu rozmowy, bo muszę przyznać, jest to fajna nowinka.

zollw Partyzant

0
14.11.2011 19:20    #8
zgadzam się z Tobą nameless1211 :)

zollw Partyzant

0
14.11.2011 19:22    #9
aa Pengot weź zapisz grę i wczytaj , wtedy będzie działać :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution