rozczarowanie

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.11.2011, 16:33    Pytanie
Jestem trochę rozczarowany mechaniką FM 2012.
Po pierwsze: Sprowadziłem piłkarza do Lecha Poznań, Klasy światowej a tu nawet nie zaproponowali żeby zwołać dla niego konferencji prasowej -,- Jesto to stary piłkarz ale głównie chodziło mi o zarobienie pieniędzy na sprzedaży koszulek itp a tu nic ;o we wcześniejszych wersjach FM'a mi się to bardziej podobało niż jest teraz , ale cóż.
Po drugie: Kto mi wytłumaczy taką sytuację:
mecz Lech Poznań - Polonia Warszawa
Strzały: Lech - 42 , Polonia - 2
Celne S: Lech -30 , Polonia -2
Gole: Lech -1 , Polonia - 2
Gole dla Poloni strzelił napastnik z wykończeniem 8 i opanowaniem 11 , moi zawodnicy byli skoncentrowani przed meczem i w przerwie zmotytwowani wszyscy . Najlepsi moi napastnicy Rudnevs i Ezechiel co chwile strzelali , ale nic to nie dawało i tak jest w każdym meczu ;/ są ustawieni jako kompletni napastnicy . gram trzema taktykami które są opanowane najlepiej jak już można .
Jest to dla mnie nie zrozumiałe , fakt czasem wygrywam 6-1 , ale to raz na sezon a takie mecze mam co chwile , albo ledwo wygrywam albo przerywam i się denerwuje ;/
Po trzecie: Legia Warszawa miała 17 meczy z rzędu wygrane , ale gdy ich pokonałem to wszystkie do końca sezonu przegrali po dwa zero i w każdym meczu bramki strzelał tylko jeden zawodnik tak jak u mnie Rudnevs strzelił im dwie to inni napastnicy im też tak robili . Bugów ta gra ma pełno i powinni to jak najszybciej poprawić , a i jeszcze miałem bug że na 3 dni miałem zamknięte okno transferowe bo dostałem wiadomość że zamiast zaczynającego się okna transferowego 1.07.2012 to ono się wtedy zamyka
-,-

Czy Wy też jesteście rozczarowani nowym FM , może macie jakieś inne podobne problemy ? Albo jakieś rozwiązania na moje ? Nie chce rozpoczynać nowej kariery ponieważ dałem sobie określony cel zdobyć z Lechem LM lub LE :D

yayme Partyzant

0
14.11.2011 22:09    #10
Ja zauważyłem jedną, podstawową rzecz w FMie i 2011, i 2012 - którą uważam za ułomną.

Sezon pójdzie nam tak dobrze, jak dobrze pójdzie nam pierwsze kilka meczy. W 90% przypadków, gdy wygrałem pierwsze 5 meczy drużyną choćby z połowy tabeli, mogłem dać urlop do końca sezonu i cieszyć się z miejsca w pierwszej trójce.

Przykład z pierwszego sezonu w Aston Villa -> kupiłem jedynie Isaac Vorsah'a z Hoffenheim (mój ulubiony obrońca - dzieli i rządzi w defensywie, a do tego jest względnie tani) - wygrałem kilka meczy, choć początek sezonu miałem trudny. Przez pierwsze 8 spotkań przegrałem tylko na wyjeździe z Arsenalem 3:2, zremisowałem z Evertonem 2:2. Potem szło z górki. Każdy mecz wygrywałem. Wygrałem z ManU 3:1 na ich stadionie, 5:1 z ManCity.

Kto nie wierzy w tę chorą tendencję - niech sam sprawdzi.

EDIT:

Sezon wygrałem 12 punktami nad Manchesterem United.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.11.2011 o godz. 22:12

Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Mar1992 Przodownik pracy

0
14.11.2011 22:39    #11
Ale Wy jesteście śmieszni. Pleciecie takie bzdury. Jak można oskarżać grę o niestworzone rzeczy, po rozegraniu jednego, dwóch sezonów? To tak jak pisać recenzję gry, bez jej przejścia (oczywiście pozna Fm, bo się go nie da przejść). Po 8 kolejkach byłem Lechem na 13 miejscu (kontuzje Stilica, Krivetsa, Rudneva i Wołąkiewicza). Po kilku spotkaniach rozegrali się zmiennicy i zaczęła się powolna wspinaczka. Do końca sezonu groźniejszych kontuzji nie miałem. Sezon wygrałem z przewagą 2 punktów nad Legią, z którą wygrałem w ostatniej kolejce. Wołąkiewicz, Murawski, Możdżeń, Kamiński, Wojtkowiak, Milik dostali powołanie do reprezentacji na Euro, gdyż mieli kapitalną rundę wiosenną i zapewnili mi mistrza. Nie wygrywam różnicą 5 bramek, przeciwnik czasem ma dzień konia, ale jakoś wygrywam (ew. remisuję). Zdarzają się porażki, ale nie winię za to gry tylko siebie. Zła taktyka, źli wykonawcy taktyki, pech. W tej wersji jeszcze ani razu nie denerwowałem się, bo mnie "gra oszukała". Nie umiecie poradzić sobie z porażka i wylewacie tu swoje żale? GRATULACJE!!!

zollw Partyzant

0
14.11.2011 23:32    #12
Mar1992 Nie rozumiesz o co mi chodziło ;) ale powiem że Ci zazdroszczę takiego emocjonującego sezonu ^^ co do kontuzji miałem identyczne , dlaczego ? Dlatego że FM eliminuje gwiazdy zespołów moim zdaniem i to jest dziwne, w mocniejszych klubach tego nie zauważysz bo masz dobrych zmienników , ale w Lechu to mnie bolało trochę ;P
Ja tu napisałem że bolą mnie głównie bugi tej gry (może nie wszystko to bug co wypisałem na początku) i tym jestem rozczarowany i przez to "wylewam swoje żale".

P.S Przegrywać umiem i to nawet doskonale :D

techniczny Młody aktywista

0
15.11.2011 00:15    #13
dobra, dosyć tego shitu. wywaliłem FMa z dysku i nie zamierzam do niego wracać. w to się grać nie da! przejąłem tego Kolejarza Stróże i co? i kuźwa te same sytuacje! obrońca staje z piłką jak idiota na polu karnym, napastnik podbiega i bez żadnych trudności mu ją odbiera po czym wali do pustej bramy bo bramkarz też śpi. do 85 minuty wygrywałem 2:0 po czym trzy brami z kapelusza. jedną wbił sobie bramkarz, drugą zrobił obrońca oddając piłkę napastnikowi, a trzecia to bomba z 40 metrów zawodnika ze strzałem z dystansu na poziomie 4. gdzie tu realizm? szlag człowieka trafia na coś takiego. żadne prośby, żadne groźby, nic nie pomaga. wyprowadzamy pozycyjny, piłkę dostaje obrońca i dostaje kręćka. staje w miejsce i kręci się wokół własnej osi przez 10 sekund, podbiega przeciwnik, trzy zagrania i bramka. przecież to człowiek ma ochotę komputer roznieść. to są podstawy piłki. nawet juniorzy na wsi tak nie grają. dla mnie to żal i tyle. nic się nie zmieniło od 3 edycji. w każdym meczu kuriozalne sytuacje (a czy w rzeczywistości zdarzają się one w każdym czy może raz na kilkadziesiąt spotkań?). a, no i oczywiście każdy mecz standard - przeciwnik 5 strzałów - 4 bramki, ja 15 strzałów - 1 gol. raz na jakiś czas taki mecz może być, ale krew mnie zalewa jak mój napastnik w sytuacji sam na sam z 5 metrów wywali piłkę na ostatni rząd trybun. to jest chore. ja rozumiem, że polska 1 liga do najmocniejszych nie należy, ale do jasnej cholery to są podstawy podstaw, a oglądanie takich idiotycznych sytuacji w każdym meczu tylko zwiększa moją chęć na wywalenie monitora przez balkon. do zobaczenia przy następnej edycji. może będzie mądrzejsza.

zollw Partyzant

0
15.11.2011 10:39    #14
Zgadzam się z technicznym ta gra to dziwne zjawisko , do 80 minuty wszystko w porządku a na koniec dostaniesz 2 lub więcej bramek i pozamiatane , noty zawodników po 8 i w górę , zgnoisz ich za porażkę z ostatnią drużyną i się obrażą ;/ bezsens ale jeszcze się nie poddaję :D

hapek Partyzant

0
15.11.2011 15:30    #15
nie umiecie przegrywac popatrzcie na Real czy Barce.Barca remisuje z najsłabszymi tak jak Real przegrał z Levante czy zremisował ze Sportingiem Gijon, a jak grasz Kolejarzem to sie dziwisz ze tam koles pewnie ma srednia umiejetnosc 10 i sie dziwisz ze grac nie umiesz

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.11.2011 15:35    #16
Uffff jeszcze tylko zollw (i paru innych kolegów)wykasuje grę z dysku i będziemy mieli spokój z postami tego typu :P.Ja nie zauważyłem nic z tych rzeczy tak jak już pisałem,a jak już jakąś zauważyłem to było to bardzo sporadyczne...moim zdaniem Wasze zdolności i wiedza taktyczna jest bardzo słaba skoro macie takie problemy(wypróbowujecie kilkadziesiąt taktyk i ustawień i dalej jest to samo czyli źle,to jak to inaczej nazwać?)...pozdrawiam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.11.2011 o godz. 15:38

techniczny Młody aktywista

0
15.11.2011 15:54    #17
nie zgodziłbym się z tezą, że mamy niską wiedzę, przynajmniej nie ja. powód? w FM10 wprowadziłem Fisher Athletic z Blue Square North (czy też South, nie pamiętam) do Championship w 4 sezony. w FM11 wprowadziłem Wisłę Puławy z 3 ligi do Ekstraklasy również w 4 sezony. do tego w FM09 przez 10 lat mojej władzy Wisła Kraków 8 razy sięgnęła po mistrzostwo i 4 razy grała w półfinale Ligi Mistrzów. więc za lamera się nie uważam ;)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.11.2011 16:27    #18
To ja nie wiem więc czym wytłumaczyć Twoje problemy w tej wersji(bo chyba nie tym że gra jest zbugowana,skoro inni tego nie zgłaszają a jak zgłaszają to bardzo rzadko...)???Mi szlo dobrze w wersji FM 11 i w tej też nie narzekam,Tobie szło w wersji FM 11 a w tej mówisz że lipa bo błąd za błędem,więc ja nie wiem o co chodzi...

zollw Partyzant

0
15.11.2011 16:35    #19
konrwaw jak Ci się nie podoba temat to się nie udzielaj chyba że masz coś do powiedzenia co wniesie coś do tematu ;)

Za słabiaka się nie uważam ponieważ gram od 10 lat w CM i FM , i niestety tylko tu napotkały mnie jakieś nie przyjemnośći i błądy , niestety ;/

ok dały bym ten temat do zamknięcia .

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.