Ja generalnie wypożyczam bardzo dużo grajków - z CD Badajoz zrobiłem potęgę hiszpańską (m.in. mistrzostwo i trzy razy 2 m-ce, sezon 2022/23), mam filialne Real Union (liga Adelante, czyli druga), Cartagene (obecnie Primera Div.) i Bari w Serie A, więc korzystam i wypożyczam tam (lub gdzie indziej, byle do ligi GRYWALNEJ - wtedy też klub wypożyczający płaci pensje), żeby się ograli (często nawet do 21-22 roku życia).GRYWALNA liga po to, aby rzeczywiście grali, a nie żeby FM symulował wyniki (możesz otrzymywać raporty o występach). Jeśli grają to bardziej się rozwijają niż kiedy tylko trenują. Jak sie ograją i są dobrzy to masz rozwiniętego grajka za darmo, jak się słabo rozwiną to na sprzedaż - kolejna zaleta wypożyczeń jest taka, że jak grają dobrze (a nie siedzą na ławie) to wartość rośnie. I na koniec - wypożyczaj tam, gdzie w ofercie będzie "ma być ważnym graczem zespołu", bo w przeciwnym razie może sobie siedzieć na ławie albo grać ogony (szczególnie w ligach, gdzie się zgłasza zawodników, np. w Hiszpanii - jak nie ma statusu "ważny gracz" to często nawet nie jest zgłaszany=> nie gra rundę albo sezon=>spadają staty)
Generalnie (jakby nie chciało ci się czytać, bo prawie esej wyszedł
- polecam wypożyczanie do GRYWALNYCH lig.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty