Polska - płace

GloomyRaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.11.2011, 13:33    Pytanie
Tak rozmyślam... gram już 4 sezon Lechem... 3 razu grałem w fazie grupowej LM gdzie wygrałem kilka fajnych meczy... za każdym razem mam Mistrza, zdobywam Puchar Polski... Stadion 44,000 na którym średnio zasiada 30,000 kiboli a w obecnym 4 sezonie średnia wynosi 40,000 :P ... ceny biletów: 69 zł...
Ale do czego zmierzam... Płace. Z tego co sobie wyliczam to wynagrodzenie jakie mogę zaoferować zawodnikom to jakieś 110,000 - 150,000 tyś. zł/ miesiąc i to tylko kilku kluczowym. Inaczej bym się wykończył finansowo!!
A taka Chelsea która też ma stadion 40K i nie zawsze zdobywa LM - ma bilety po 225 zł ... wynagrodzenia sięgają astronomicznej kwoty 1,000,000-3,500,000 zł/ miecha!!
Moje pytanie: Czy grając długo i cierpliwie kilka/kilkanaście sezonów Lechem będzie możliwe dorównać najlepszym pod względem wynagrodzeń?!
Blue is the colour!

jacekzielinski Partyzant

0
26.11.2011 00:14    #10
[quote=GloomyRaven]Czyli mówiąc krótko wybierając grę w T-Mobile skazuje się na brak możliwości osiągnięcia z drużyną poziomu umówmy się raczej solidnego średniaka jakim jest np Ajax, Porto czy Celtic?! [/quote]

No raczej, ta gra mimo wszystkich swych ułomności stara się być możliwie realna. Aby finansowo doścignąć europejskie kluby trzeba się liczyć w lidze mistrzów - nawet Liga Europy nie jest jakoś super opłacana. Podstawą jest awans (co roku) do fazy grupowej Ligi Mistrzów (daje 30 baniek - dla porównania za mistrza Polski jest chyba ok. 3 - śmiech na sali).

W przypadku naszej ligi warto inwestować w jak najlepszych scoutów i trenerów, rozwój bazy treningowej. Sprowadzać tanio i sprzedawać możliwie drogo. Prosty przykład. Gram Lechem. Rudnevs, który przyszedł za 2,6 mln po dwóch sezonach poszedł do Genoi za 25 mln - ustrzelił jakieś 30 goli, a teraz i tak tam grzeje ławę. W jego miejsce ściągnąłem za 4 mln Chevalier'a z Zulte Welgerem. Koleżka ma 25 lat, zarabia podobnie do Rudnevsa, a w pierwszych 11 meczach ma już 16 goli. Jego waltość to już 10 mln. Za dwa lata pewnie pójdzie jeszcze drożej od Rudneva. Co więcej mając tyle kasy za Rudnevsa dokupiłem sobie jeszcze Bueno (były gracz Realu M.), 24 lata. Razem z Teddym roznoszą każdą obronę w naszej lidze, a do Ligi Europy awansowałem bez problemu (w 4 rundzie rozłożyliśmy Partizan 7-1 w dwumeczu). Za dwa lata pewnie też pójdzie za jeszcze większą kasę.

Kilka sezonów regularnej gry w LM, w której warto walczyć do upadłego bo jedna wygrana w grupie warta jest tyle co mistrzostwo naszego kraju (śmiech na sali), a po wyjściu z grupy tez jeszcze sporą kasę się dostaje.

Co jakiś czas trzeba zarząd męczyć, że więcej kasy trzeba i w końcu dadzą. Prosic o zwiekszenie budzetu na transfery tez trzeba. A jak jest kasa za LM i sprzedanych zawodnikow to znowu do nich uderzyc ze "dzieki mnie ten klub zarabia" i znowu dadza. A pozniej to juz mozna sobie przesuwac czy wiecej chcesz na transfery czy na place. Niestety nie ma nic hop chociaz w FM jest znacznie latwiej osiagnac to niz w realu. Cierpliwosci i rozwagi w gospodarowaniu klubem i jego kasa, a sie doczekasz.

jacekzielinski Partyzant

0
26.11.2011 00:23    #11
[quote=Amikowiec]edt: mało bym zapomniał o stadionie na 127 tysięcy xD
edt2: a jak takie cuda uczyniłem w Polsce (lech, legia, wisła, śląsk, polonia w.) to regularnie liga mistrzów i awanse z grupy były, a nawet ćw. finały co roku :D[/quote]

He, he tak tez mozna, ale rozumiem, ze autorowi chodzi o ze tak sie wyraze uczciwe osiaganie sukcesow sportowo-marketingowych.

Palimpsest Młody aktywista

0
26.11.2011 12:27    #12
To dziwne. W Wiśle mogę oferować 41k euro/m-c(czyli jakieś 160k zł) i to zaraz po rozpoczęciu gry, jeszcze bez żadnych sukcesów. Czyżby Lech był taki ubogi?!
@

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2011 14:36    #13
ja mam drugi sezon Legią i mogę zaoferować 22 tyś. euro tygodniowo najwięcej (czyli jakieś 350 tyś. złotych na miesiąc), a to dlatego że większość kasy z budżetu transferowego przerzuciłem na płace...polecam ten sposób wtedy można dużo więcej oferować zawodnikowi...pozdrawiam

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.12.2011 o godz. 09:04

MaTX Partyzant

0
26.11.2011 15:50    #14
Musisz mieć wysoki budżet klubu. Najłatwiej klubową kase zapełnić zyskami z transferów. W FM 2011 po 5-6 sezonie mogłem dać tygodniówkę max 150 tys euro.

GloomyRaven Partyzant

0
26.11.2011 16:09    #15
Hehe no to dam dodatkowe info i wyjaśnię dokładniej o co mi chodzi :)

Na koniec trzeciego sezonu osiągnąłem ogólny budżet klubu 120 milionów zł!! Miałem nawet 70 milionów na transfery! Teraz mogę sobie edytować budżet na 5,000,000 zł/ miecha co pozwala mi kluczowemu zaoferować te 500,000 zł/ miesiąc ALE!!! Jak bym dał kilka kontraktów po 200,000-500,000 zł/ miesiąc to stan konta by mi drastycznie poleciał do poziomu 0 zł!!

Chodziło mi więc raczej o to co zrobić żeby klub był w stanie wytrzymać tak wysokie kontrakty i nie popadł w długi!!!
Blue is the colour!

jacekzielinski Partyzant

0
28.11.2011 04:34    #16
[quote=GloomyRaven]Hehe no to dam dodatkowe info i wyjaśnię dokładniej o co mi chodzi :)

Na koniec trzeciego sezonu osiągnąłem ogólny budżet klubu 120 milionów zł!! Miałem nawet 70 milionów na transfery! Teraz mogę sobie edytować budżet na 5,000,000 zł/ miecha co pozwala mi kluczowemu zaoferować te 500,000 zł/ miesiąc ALE!!! Jak bym dał kilka kontraktów po 200,000-500,000 zł/ miesiąc to stan konta by mi drastycznie poleciał do poziomu 0 zł!!

Chodziło mi więc raczej o to co zrobić żeby klub był w stanie wytrzymać tak wysokie kontrakty i nie popadł w długi!!![/quote]

No jak to co, zapewnić stały dopływ kasy z wszelakich żródeł.

Drinkwater Partyzant

0
28.11.2011 06:36    #17
[quote=GloomyRaven]Chodziło mi więc raczej o to co zrobić żeby klub był w stanie wytrzymać tak wysokie kontrakty i nie popadł w długi!!![/quote]

Zacznijmy od tego komu ty chcesz taką kasę płacić? Jak dobrze liczę, to 0,5 mln złotych na tydzień to jakieś 6 mln euro rocznie. Na pewno Ci zawodnicy są warci takiej kasy? Za taką kasę można by ściągać sporo piłkarzy, młodych z perspektywami i dobrze na nich zarobić. ;)

A pytanie jak nie zbankrutować? Policz sobie ile rocznie będziesz wydawał, ilu zawodnikom zaoferujesz takie kontrakty, dajmy na to wydajesz na płace 15 mln euro rocznie, to tyle musisz zarobić, na transferach, na lidze, sponsorach i europejskich pucharach, może też i na sparingach. Innej drogi nie ma.
The only person standing in your way is you.

GloomyRaven Partyzant

0
28.11.2011 10:37    #18
Jak to komu chcę tyle płacić? Z czasem przestaje zadowalać jedynie Majster i awans do fazy grupowej LM :) Człowiek zaczyna myśleć o zawojowaniu LM!! - no a niestety młodymi i perspektywicznymi nie da się wygrać Ligi Mistrzów... a tak na marginesie - młodzi obiecujący z czasem tez wołają o co raz lepsze kontrakty :/
Blue is the colour!

sekles51 Partyzant

0
28.12.2011 00:41    #19
bo oni maja Abramowicza A ty masz na własnie ....

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.