[quote=Jacko]Zależy. Ja stary sprzedawałem za 50 i nowy stawiałem za 250. Wszystko zależy od wielkości. Taki na 40-50 tysięcy powinien kosztować 120-150 mln euro. Mi się udało nawet zmusić zarząd do wzięcia kredytu na obecny stadion. Po jakimś czasie wybudowali nowy. Mojego imienia
.[/quote]
to ja wam się przyznam do małego przekrętu jaki zrobiłem w Bayernie żeby mi 90- tysięcznika postawili
: nie mogłem poprosić o nowy, bo allianz arena w 2013 ma u mnie 8 lat, to zmieniłem datę budowy w fmrte z 2005 roku na 1975, składam prośbę i nic, bo uznali że się nie opłaca, skoro zamiast 70000 chodziłoby 90000, no to zmieniam pojemność stadionu z niecałych 70000 na niecałe 20000 i tu myk 90000 stadion Hitzfeld Arena zaczyna swój żywot
. Koszt budowy wyniósł 306 mln euro z czego sprzedaż allianz areny zamortyzowała tylko 18 mln euro transakcji, klub zaciągnął do tego pożyczkę w wysokości 288 mln euro, a sponsor sypnął mi gotówką na kwotę 143 mln euro; obiekt będzie posiadać rozsuwany dach i podgrzewaną murawę. Ale do rzeczy: Da się np. w takim wypierdku mamuta jak nieciecza, czy bogdanka zbudować jeden nowy obiekt np. na 20 tys., a potem wraz ze wzrostem frekwencji 2 na pojemność 40 tys.?
Najnowsze posty