Obiekty klubowe, zaplecze młodzieżowe, wiek juniora

Frytek4 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.12.2011, 14:05    Pytanie
Witam,

mam pytania odnośnie młodzieży w FM. Mam rok 2018 . Gram Resovią Rzeszów w ekstraklasie (awansowałem z 2 ligi). Zacząłem rozbudowę bazy treningowej i obiektów młodzieżowych. Czy jeśli rozbuduję te obiekty do końca to wychowankowie będą lepsi ? I będą nadawać się do gry w pierwszym składzie, nie mówię, że w wyjściowej jedynastce ale żeby powoli pukać do jej drzwi. I odnośnie wieku juniorów, na razie udało mi się znaleźć tylko 1-ego 16 latka wartego zatrudnienia. Reszta graczy, których znajduję nie ma 16 lat, rzadko kiedy nawet 17. Przyważnie to 18-19 lat. Chciałbym bardziej stwiać na młodych bo polscy piłkarze są bardzo drodzy a nie chcę ciągle grać zagranicznymi. A przysiągłem sobie, że odejdę z Resovii jak rozbuduję klub i zostawię zapleczę, który jest dobrze przygotowane do gry o najwżysze cele w ekstraklasie i chociaż fazę pucharową ligi mistrzów.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.

jacekzielinski Partyzant

0
13.12.2011 14:23    #1
Wychowankowie będą lepsi kiedy a) rozbudujesz bazę teningową, szkółkę juniorską itp. oraz zatrudnisz sztab fachowców umiejących dobrze pracować z młodzieżą. Do tego dochodzi opieka mentora nad najbardziej utalentowanymi juniorami oraz możliwie częsta gra w meczach o stawkę ew. wypożyczenia.

Frytek4 Partyzant

0
13.12.2011 23:36    #2
i to wszystko ??

Amikowiec Młody aktywista

0
13.12.2011 23:54    #3
siatka wyszukiwania juniorów się liczy głównie jak chcesz perełki z dużym PA mieć :)

jacekzielinski Partyzant

0
14.12.2011 00:42    #4
[quote=Amikowiec]siatka wyszukiwania juniorów się liczy głównie jak chcesz perełki z dużym PA mieć :)[/quote]

no tak dokładnie, należy na prawdę zadbać o wszystkie aspekty kształcenia młodzieży (tak jak to robiąnajlepsi czyli Barcelona, Ajax itp.)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.12.2011 14:35    #5
Zrozumcie, że próba odwzorowania rzeczywistości w FM nie jest do końca pełna. Siatka ma bardzo duże znaczenie. Wystarczy popatrzeć, że taki Real ma praktycznie 3/4 juniorów świetnych. Niekiedy odrzuca takich, że aż oczy przecieram. A w rozwoju zawodnika i jego tempie udział ma baza, obiekty. Następnie determinacja, pracowitość. Jak i atrybuty ukryte: ambicja, podatność na kontuzje, profesjonalizm, etc. Sztab ma dużo mniejsze znaczenie. Naprawdę, nie ma sensu zwracać uwagi na wszystko, bo FM dalej pozostaje grą, pomimo rozwoju realizmu.

Ważne jest też dawanie szans zawodnikom w mniej ważnych meczach, a także w meczach o wielką stawkę, czym więcej tym lepiej. Pamiętajcie, że nawet jak jest determinacja (determinacja>pracowitość) wysoka to musi być też wysoka ambicja i profesjonalizm. A nawet jak to jest, a jest małe tempo rozwoju, bo zawodnik doznał długiej kontuzji to szału nie zrobi.

Więc nie ma co kisić niespełnionych talentów, ze względu na ich duży potencjał często są w cenie. A wiadomo dla Was, że go nie osiągną. To także dobry pomysł na zarobek. Dość spory zresztą. Niekiedy kilka milionów. A jak macie super grajka, ale ze względu na rywalizację czy słabe obiekty zablokujecie jego rozwój, to sprzedajcie - nawet za 0. Ja dodatkowo daje wtedy odkup koło 15 - 30 milionów. Tak czy siak, warto. Zwłaszcza do klubu, gdzie stawiają na młodzież i mają odpowiednie obiekty.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Frytek4 Partyzant

0
14.12.2011 15:24    #6
ok dzieki za odpowiedzi. To chciałbym zadać teraz pytanie takie: co konkretnie mam zrobić, żeby mój klub 'produkował' dobrych juniorów ? Głównie siatke mam rozbudowywać ? i pozostałe obiekty ?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.12.2011 15:47    #7
Tak. Zależy też od kraju, w których gra Twój klub. To jest chyba w edytorze, ocena ogólnych obiektów i stadionów i ma to wpływ na niugenów. Doskonale to widać na przykładzie Polski. Teraz mamy dużo lepszych newgenów niż w 11.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.12.2011 15:56    #8
Nie zależy od kraju, ale zależy też od reputacji klubu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Frytek4 Partyzant

0
14.12.2011 15:57    #9
Gram Resovią Rzeszów. Awansowałem z II ligi do ekstraklasy. Na razie rozbudowałem bazę treningową, rozbudowywuję obiekty młodzieżowe i kolejny stopień bazy trneingowej. Teraz muszę wziać się za tą siatkę. Czyli juniorzy powinni być dużo lepsi, prawda ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.