Słabe wyniki na nowym patchu

Ronaldo 7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2011, 14:50    Pytanie
Zaczalem kariere na patchu 12.4 steam sciagnal 12.1. Wszystko zaczelo sie psuc rozmowy motywacyjne nie dzialaja jak dawniej strzelam o wiele mniej bramek;/ Prosze o szybka odpowiedz jak grac dalej na patchu 12.4

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.12.2011, 15:08

robal15 Młody aktywista

0
16.12.2011 15:39    #1
To jest normalka. Przy każdym nowym patchu modyfikują trochę silnik meczowy. Przez co taktykę którą masz staje się bezwartościowa. Zmieniają się schematy rozgrywania piłki np, przed patchem moi zawodnicy zagrywali prostopadle piłki do napastników, przez co miałem dużo sytuacji sam na sam. Teraz natomiast nie podają prostopadłych piłek co równa się z brakiem 100% sytuacji. Aktualnie moje meczy wyglądają jak w hokeju. Zamykam drużynę w zamku, podają wokół pola karnego aż jakiś frajer zadecyduje oddać strzał z dystansu ( strzały 21, celnych 5). Tak się nie da grać.
Taktyki za bardzo nie mogę zmienić, bo bym musiał cały skład wymienić. To jest cały urok patchy. Patche najlepiej instalować przed rozpoczęciem nowej gry, bo inaczej popsuję Ci taktykę jak i całą dotychczasową grę. Bo musisz stworzyć nową taktyką, która będzie pasować pod nowy silnik meczowy. A tego nie dokonasz bez odpowiednich piłkarzy. Czyli save staję się niegrywalny. Mogę już nową karierę zaczynać. Taką samą sytuację miałem rok temu.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

loswariatos Młody aktywista

0
16.12.2011 17:53    #2
Zmiany w ME są delikatne, najważniejsze z nich to:
- Toned down corner delivery
- Harder to get header on target under pressure
- Better AI attacking corner set-up
- Tweaked AI use of touchline instruction
- Fixed a bug relating related to positioning of full backs in defensive third
- Fixed defensive line pushing up on goal kick leaving team vulnerable to header back over their heads for forward to run onto

Może to tylko takie wrażenie z tą kiepską grą?
meglio fascista che frocio

robal15 Młody aktywista

0
16.12.2011 18:15    #3
To nie jest wrażenie. Dokładnie wiem jak grali mi wczoraj, a jak dzisiaj. Widać dużą różnicę. Ja nie mogę narzekać na kiepską grę, bo graja mi dobrze, dominuje w meczu, ale styl gry diametralnie się zmienił. Nie grają tak jak wcześniej, a ich football przypomina teraz bezładną kopaninę - ala Polska ekstraklasa.

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Damian907 Partyzant

0
16.12.2011 18:27    #4
W pełni popieram wcześniejszy post, gra stała się dużo bardziej losowa, jest też dużo trudniej o podanie otwierające drogę do bramki, a więcej jest prostych indywidualnych błędów - czyli większa kopanina niż wcześniej.

Jeden pozytyw że pierwsza bramka "otwiera" mecz - jak w prawdziwym footballu.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

shanav1 Partyzant

0
16.12.2011 21:10    #5
Ja jeszcze dorzucę od siebie pare uwag dotyczących nowego patcha. Gigantyczna różnica w straconych bramkach właśnie z rzutów rożnych. Co drugi mecz i tracę głupią bramkę z rożnego. Zmiana ustawienia, cofnięcie wszystkich graczy pod bramkę nic nie daje. To po pierwsze. Po drugie hokejowe wyniki i masa remisów. Seria gier, w których moje Leeds remisuje 2-2 albo 3-3 sięgnęła aktualnie 7 (!). I w kwestii pozwolenia na pracę. Starałem się ściągać graczy ogranych w reprezentacji, ale nie grających na kontynencie. Próbowałem 4 graczy, ani jeden nie dostał pozwolenia na grę w Anglii. Dziwny ten patch.

Edit:
Ah, jeszcze jedno. Przez cały sezon w Leeds wystąpiło może 5 kontuzji większych niż 2 tygodnie. Nowy patch --> 2 kontuzje po 3 miesiące każda w pierwszym meczu. A przez 10 gier zebrało się ich już 6. Fajnie jest inwestować w realizm, ale aż tak?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.12.2011 o godz. 21:27

Donci Partyzant

0
16.12.2011 21:25    #6
czyli co wrocic do starszego patcha ?

Donci Partyzant

0
16.12.2011 21:27    #7
W FM 2011 to mecze naprawde super wygladaly widac ze jak zawodnik wysokiej klasy to odrazu lepiej gral

Donci Partyzant

0
16.12.2011 21:35    #8
to co radzicie ? zmiana patcha na 12.03 ? czy od nowa :/

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
16.12.2011 22:11    #9