Gra w rezerwach - niedostatek doświadczenia meczowego

AdiLDZ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2011, 21:13    Pytanie
Siemanko

Zacznę od tego, że od samego początku nasprowadzałem troszkę porządnych młodzików z myślą o przyszłości. Gram BVB. Domyślnie rezerwy (U-23) należą do jakiejś ligi niegrywalnej, jednakże ja przed rozpoczęciem rozgrywki dodałem te rezerwy do grywalnej 3 ligi. Najlepiej zapowiadające siętalenty (17-20 lat) dodałem do moich rezerw, aby ogrywali się systematycznie w tej 3 lidze i rozwijali szybciej dzięki systematycznej grze.
Niestety mimo regularnej grze w tej 3 lidze w rezerwach niektórzy zawodnicy "zatrzymali się w rozwoju, co spowodowane jest niedostatkiem doświadczenia meczowego".
Dlaczego tak jest ? Czy w takim gra w tej 3 lidze nie ma żadnego sensu czy też coś innego jest nie tak ?
Byłem przekonany, że to dodanie rezerw do grywalnej ligi wystarczy, bym nie musiał wypożyczać zawodników do innych drużyn czy też wstawiać do pierwszego składu, gdy nie są jeszcze na to gotowi ;/

Mam nadzieję na Waszą pomoc :)

hapek Partyzant

0
16.12.2011 23:20    #1
Jest tak dlatego ze zawodnikom już nic nie daje gra w 3 lidze i są gotowi na wyzsza lige ..norma w życiu też tak jest

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 16.12.2011 o godz. 23:21

AdiLDZ Partyzant

0
17.12.2011 15:32    #2
Ok, dzięki.
W takim razie najlepszym spróbuję dać trochę szans w pierwszym składzie, a poza tym spróbuję awansować tymi rezerwami do 2. ligi, aby gra w rezerwach przynosiła większe korzyści.

Vadim Partyzant

0
11.01.2012 12:20    #3
Witam

To ja się podłączę pod ten temat. Gram Villarreal mam styczeń 2014 roku. I u wielu zawodników tez widnieje to hasło "zatrzymali się w rozwoju, co spowodowane jest niedostatkiem doświadczenia meczowego". I jeżeli tak jak wyżej było napisane, że gra w 3 ligowych rezerwach już im nie wystarcza, to co ja mam zrobić, żeby gra w podstawowym składzie zespołu będącego cały czas w czołówce, grającego w Lidze Mistrzów ich zadawalała i żeby się rozwijali. Przy wszystkich zawodnikach którzy mają to napisane widoczny jest zastój w rozwoju, wykresy pokazujące wzrost parametrów to same linie proste, tylko gdzieniegdzie niewielkie drgnięcie linii, świadczące że pacjent jeszcze żyje. Kombinowałem z ustawieniami statusu w drużynie itp. i nic. Jest to strasznie denerwujące, bo co mi daje, że mam utalentowanego gracza, który gra na 60% możliwości. Najgorsze, że tak mam z zawodnikami podstawowego składu, którzy grają ponad 30 meczy w sezonie. Poradzi ktoś jak temu zapobiec?

Goldberg1987 Partyzant

0
11.01.2012 13:26    #4
Zawsze można ich wypożyczyć, ale do klubu gdzie będzie pisało "wartościowy zawodnik pierwszego składu".

Vadim Partyzant

0
11.01.2012 13:47    #5
Teoretycznie tak, tylko chyba nie po to mam zawodników, którzy mają grać w pierwszym zespole i stanowić o jego sile, żeby ich wypożyczać. Przykład, brakowało mi lewego obrońcy, więc sprowadziłem Jack’a Robinson’a i wszystko fajnie, wstawiałem go do wyjściowej jedenastki, ładnie się rozwijał, asystent mówił, że idzie jak burza, aż tu nagle po chyba roku czasu gry pojawił się komunikat, że ze względu na brak ogrania zawodnik zatrzymał się w rozwoju i taka sytuacja już trwa ponad rok. Tak jak wcześniej ładnie rosły jego atrybuty, tak teraz ani drgną. Wnerwiony tą sytuacją, zainstalowałem sobie nawet tego genie scotta, żeby zobaczyć może w ten sposób osiągnął maksimum swoich możliwości, ale nie według tego jakie PA może osiągnąć ma jeszcze z 40% zapasu. Rozumie, że może zawodnik zwolnić z rozwojem, że kontuzje mogą pokrzyżować to, albo coś innego. Ale ten zawodnik gra, nie ma kontuzji i pisze, że brakuje mu ogrania. Mam tak jeszcze z kilkoma innymi zawodnikami, o juniorach z drużyny U-19 to już nawet nie będę wspominał, bo tam prawie każdy co osiągnął 17 lat już widnieje z takim opisem.

A jeżeli chodzi o wypożyczenia, to właśnie miałem ochotę wypożyczać juniorów, bo tak samo myślałem jak Ty, ale tutaj drugi problem, nikogo nie mogę wypożyczyć. Chętni się zgłaszają, ja się zgadzam, a piłkarz odmawia wypożyczenia, każdy piłkarz! Nikt nie chce iść na wypożyczenie! I żeby nie było, że kluby nie prezentowały odpowiedniego poziomu, mieli do wyboru zespoły, które grały w pierwszej lidze, drugiej, także z innych krajów. I to jest kolejny problem, bo jak mam ogrywać juniorów, dla których gra w pierwszym zespole to jeszcze za wcześnie?

Mam nadzieje, że cos podpowiecie, bo trochę przykro jest patrzeć jak się z tego powodu talenty marnują.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.