Jak wykreować króla strzelców?

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2011, 21:07    Pytanie
Witam.
Chcę po sezonie sprzedać napastnika, a najkorzystniej będzie to zrobić, jeśli uda mi się wykreować go na króla strzelców. I tu pytanie- jak tego dokonać? Wygrywam gładko z prawie każdym, ale gole strzelają za każdym razem inni zawodnicy. Ostatnio grałem mecz, w którym gole strzelali dwaj boczni obrońcy, defensywny pomocnik, skrzydłowy + był jeden samobój (wygrałem 5:0) Gram 4-1-1-3-1 ze schodzącymi napastnikami na skrzydłach, wspomniany snajper jest liskiem pola karnego. Ustawiłem rożne na krótki słupek i dałem jemu "nabieg na krótki słupek", kazałem mu wykonywać rzuty karne i wolne (choć inni mogli to robić lepiej) i jedyne co uzyskałem to 6 bramek w 7 meczach ligowych- niby nieźle, ale 3 z tych 6 bramek padły po karnych (jednego zmarnował). Co jeszcze mogę zrobić, żeby mieć jednego zawodnika z pięcioma golami na koncie zamiast pięciu piłkarzy, a każdy z jedną bramką w dorobku?
Darkness... for me is where I shine

damko48 Partyzant

0
26.12.2011 21:11    #1
6 bramek w 7 meczach to nie jest źle

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.12.2011 21:11    #2
Kim grasz? No i jakiego zawodnika Ci dokładnie chodzi?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
26.12.2011 21:12    #3
FMa mam od 2 dni, więc zacząłem Realem, chodzi o Karima.

damko- gdybym nie kazał mu wykonywać karnych, to by miał 3 w 7 meczach, a na takiego napastnika, to już jest źle.

damko48 Partyzant

0
26.12.2011 21:15    #4
Ja nie patrze ile napastnik strzelil bramek z karnego a ile z gry ważne, że strzela

0
26.12.2011 21:19    #5
Fajnie, tylko ze z takim wynikiem to o królu strzelców nie ma co marzyć, bo Villa i Falcao walą po dwie bramki na mecz. Poza tym jakie są szanse, ze znowu mi się trafi seria 4 karnych w 7 meczach?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.12.2011 21:21    #6
damko48, zamilcz człowieku.

Benzema... no tu paleta jest szeroka. Na początek odradzam jego sprzedaż. To zupełnie inny piłkarz niż edycję temu. Dobrze by było jakbyś go ustawił na lisa pola karnego, a jeśli ma grać sam to możesz też spróbować kompletnego napastnika. Daj mu swobodę. Przetrzymywanie piłki. Piłki na napastnika. Ogólnie taksę pod niego. Duże znaczenie ma też jak będzie wykorzystywać sytuację.

Grając Monaco do Nancy w 1 sezonie miałem wypożyczonego Daniela Niculae. Został tam królem strzelców Ligue 1. Aa potem wrócił do mnie i w rundę 1 gol. Wszystko zależy od zawodnika, szczęścia... Przede wszystkim musi strzelać seriami. Mile widziane hat-tricki.

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

miko1356 Partyzant

0
26.12.2011 21:44    #7
Benzema jest o wiele lepszym piłkarzem niż edycje temu (choć w tamtej nie było tak źle), jednak o klase lepszym piłkarzem jest Higuain. W pierwszym sezonie nastukal mi aż 64 bramki w 53 (dokładniej 70 z reprezentacją) jako lis pola karnego. Razem z Ronaldo po prawej stronie stworzyli genialny duet (8-1 z Man Utd 5 Higuaina 3 Ronaldo). U mnie Benzema był zmiennikiem i w 12 meczach wbił 8 goli, a wg. mnie najlepszym dla niego ustawieniem jest Klasyczna 10. Dużo asystuje i strzela (szczególnie z dystansu). Jednak ja mam pytanie jak ustawić Neymara, bo próbowałem jako KN i K10 i było fatalnie we 5 meczach nic nie wbił, a jak go ustawiłem na LKP to niby strzelił te 2 bramki jednak miał przy tym dużo szczęścia.

0
26.12.2011 21:54    #8
Właśnie dlatego, że wolę Higuaina, sprzedaję Benzemę. Oczywiście zauważyłem, ze go naprawdę poprawili, ale mam swoje powody, żeby go sprzedać.

Jako kompletny sobie radził naprawdę nieźle, ale były minusy tego rozwiązania- miał po prostu więcej asyst niż goli, a ja chcę, żeby był golleadorem. Na serie nie mam żadnego wpływu- 2 gole w meczu, w tym jeden z karniaka to jego szczyt, zwykle jest jeden gol lub żadnego na mecz.

Piłka do napastników nic nie daje, bo dostaje piłkę gdzieś na 35 metrze i albo schodzi do boku albo podaje do przodu do skrzydłowego, czyli w najlepszym razie asysta. W ogóle nie rozumiem nowych ocen- jedyny napastnik w drużynie nie strzela żadnego gola w meczu z Granadą, zalicza jedną asystę i dostaje notę 8,3. Na dodatek marnuje takie sytuacje, że szok- po podaniu Oezila był może z 5 metrów przed bramką i z pierwszej piłki walnął z całej siły w bramkarz. W ogóle marnowanie sytuacji przez napastników u mnie kuleje, ale dopóki strzelali inni, to nie miałem z tym problemu. A teraz, kiedy zależy mi, żeby napastnik strzelał gole, to marnuje setkę za setką. A Ramos ma już bramki...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.12.2011 o godz. 22:01

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.