Regeny

arvanis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.12.2011, 19:35    Pytanie
Chciałem podzielić się pewnymi wątpliwościami i zapytać, czy ktoś jeszcze zauważył, że regeny w FM12 są jakieś takie wyjątkowo słabe?
Zawsze po kilku rozegranych sezonach miałem w swoim składzie przynajmniej kilku nieźle rozwijających się młodzików - w FMie 10 "produkowało się" bardzo dużo dobrych zawodników, w FMie 11 też trafiały się całkiem przyjemne perełki, a w FMie 12... No cóż... Trafiają się zawodnicy z mocnymi atrybutami, jak np. wykańczanie na 19, czy drybling 20, ale zawsze kosztem np. niskiej szybkości, czy mizernych atrybutów psychicznych i choć jestem już w sezonie 2017/18, nigdzie nie mogę znaleźć wygenerowanego zawodnika, który dorastałby do pięt takim zawodnikom jak Nani, Quaresma, czy Aguero... Nie wspominając już o tym, że całkiem kozaccy zawodnicy, jak Micah Richards, czy Charlie Adam jeszcze przed skończonymi 30 latami na karku znaleźli się bez pracy z tak żałosnymi atrybutami, że grając w Coca Cola Championship nie opłacało mi się ich zatrudniać...

Macie podobne odczucia z gry?

Damian907 Partyzant

0
30.12.2011 19:42    #1
Akurat u newgenów najważniejszy jest potencjał i atrybuty psychiczne (amibicja, profesjonalizm), jeśli o mnie chodzi to nie uważam aby zawodnik w wieku 18 lat musiał mieć drybling na 19, byłoby to wręcz nierealistyczne, normą jest że dobry newgen ma kluczowy atrubut np. na 15 i dalej jest rozwijany.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

arvanis Partyzant

0
30.12.2011 19:54    #2
Chodziło mi o moment, gdy już się rozwiną. Sprawdzam na Scoucie (wiem, wiem, czity) jak będą wyglądały ich atrybuty w przyszłości i nie ma zawodników (dosłownie nie ma ani jednego), którzy by byli "kompletni", np. wysoki pakiet najbardziej podstawowych atrybutów: krycie, odbiór, koncentracja, szybkość dla obrońcy. Zawsze jest np. krycia i odbiór >15, koncentracja założmy 14 i nagle szybkość na poziomie 13... Niby spoko, bo jeśli trafia się napastnik z szybkością wyższą, niż moi obrońcy, najczęściej ma też wykańczanie równe 11 i nie tracę bramki, ale jednak mam pewien niedosyt...

pel1906 Partyzant

0
30.12.2011 20:37    #3
Kompletnie nie zgadzam się, w poprzednim fm'ie czasami po 10 latach w reprezentacjach było 1 - 2 ... regenów ?(tych nowo stworzonych przez grę).
Teraz wręcz zalewają reprezentacje, i perełki nawet w moich juniorach trafiają się.

arvanis Partyzant

0
30.12.2011 20:46    #4
Hm... Skład 2017/18, po 3 latach gry w jednym klubie. Po takim czasie zawsze miałem jakichś 6 regenów na skład, a teraz mój team wygląda tak:
------------------------Pomazan-------------------------
----Jucilei-----Gadjibekov----Regen-----Renzetti----
---Carcela------Thiago------Ahmedov------Regen---
--------------------Regen--------Vela--------------------

Trochę żałość, nie? Nie mogę znaleźć lepszych regenów, niż przeciętni zawodnicy, którzy u mnie grają.

pel1906 Partyzant

0
30.12.2011 21:30    #5
Ja mam 2025 i graczy (niekoniecznie juniorów) wyszukuję głównie jak większość w Ameryce południowej a także w Szwecji , Holandii , Francji oraz od czasu do czasu Wielkiej Brytanii i Afryce, kilkunastu skautów i masz kilkadziesiąt raportów dziennie z których nie sposób nic nie znaleźć.

AdiLDZ Partyzant

0
30.12.2011 22:22    #6
Odnośnie Richardsa i Adama z pierwszego postu.

U mnie w grze w drugim sezonie Essien w wieku 29 lat ma kiepskie atrybuty techniczne, fizyczne, gra w Chelsea II i wystawiony jest na sprzedaż ; O

Damian907 Partyzant

0
30.12.2011 22:23    #7
Arvanis, na rozwój zawodnika ma wpływ reżim treningowy, a nie opinia genie scout. Program ten zakłada że rozwój jest równomierny, a np. u mnie jest wysoce wyspecjalizowany, stąd mogę z młodego stopera który ma odbiór 11 po 5 latach treningu uzyskać 15 (i wcale nie mówię że to max).

Co do napastników to szukaj dalej, zapewniam że trafiają się dobrzy (oczywiści Ci klasy międzynarodowej nie tworzą się cały czas), trzeba tylko mieć zdolnych scoautów i wiedzieć gdzie szukać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.12.2011 o godz. 22:26

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.