edytor - Mała Liga Mistrzów

emelku Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2012, 14:43    Pytanie
Po lekturze artykułu http://www.sport(...)row.html chciałbym zrobić coś takiego w fm 2012. Czy ktoś mi może poradzić od czego zacząć?

Pomysłów jest kilka, ale niestety doświadczenie z edytorem niewielkie.

Pomysł pierwszy
Sklonować ligę mistrzów w edytorze i dodać jakoś ograniczenia wiekowe... Pytanie w jaki sposób przydzielać kluby do rozgrywek - po reputacji? w zależności od miejsca w lidze?

Pomysł drugi
Zrobić juniorską ligę mistrzów... :o)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
10.01.2012 22:33    #10
Masz tak jakby to powiedzieć, za późno ten półfinał, bo już Ci zostały tylko dwa zespoły.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

emelku Partyzant

0
10.01.2012 23:11    #11
probowalem juz wyrzucic jedna faze, zrobic ten polfinal jako final itd...
na papierze wszystko wyglada ok

256 teamow, rostawienia, dwie eliminacje KO, 3 fazy grupowe, 4 rundy pucharowe, ale jest jakas kiszka...

http://speed(...)ries.dbc

zerknij jak masz chwile, bo juz brakuje mi pomyslow

Kleyo Ekspert

0
11.01.2012 11:12    #12
Zerknąłem.

Problem jest trochę bardziej rozbudowany, ale myślę że wystarczy jeśli powiem Ci, że pole "Liczba meczów" [to znajdujące się wyżej, zaraz pod liczbą zespołów zaczynających od tej fazy] nie oznacza ile meczów rozgrywa jedna para drużyn, tylko ile tych par jest właśnie.

Więc powinny być ustalone następujące wartości:
finał - 1
półfinał - 2
ćwierćfinał - 4
1/8 - 8
1/16 - 16
itd.

Potem masz za mało terminów w grupach chyba, bo powinno ich być 10, a nie 6 [taki błąd mi wywala]. W rundach kwalifikacyjnych też masz ten problem z liczbą meczów, o którym wspomniałem wyżej.

A i nie wiem czy Ci te rozgrywki nie posypią LM i LE, ale nie jestem pewien, bo kontynentalnymi się mało bawiłem.

emelku Partyzant

0
11.01.2012 11:46    #13
[quote=Kleyo]Zerknąłem.[/quote]
dzięki

[quote=Kleyo]Problem jest trochę bardziej rozbudowany, ale myślę że wystarczy jeśli powiem Ci, że pole "Liczba meczów" [to znajdujące się wyżej, zaraz pod liczbą zespołów zaczynających od tej fazy] nie oznacza ile meczów rozgrywa jedna para drużyn, tylko ile tych par jest właśnie.[/quote]
a widzisz. całe życie się czlowiek uczy. Przyjmuje ze to liczba meczow ciagu jednego terminu

[quote=Kleyo]Potem masz za mało terminów w grupach chyba, bo powinno ich być 10, a nie 6 [taki błąd mi wywala]. W rundach kwalifikacyjnych też masz ten problem z liczbą meczów, o którym wspomniałem wyżej.[/quote]
a skad 10?

[quote=Kleyo]A i nie wiem czy Ci te rozgrywki nie posypią LM i LE, ale nie jestem pewien, bo kontynentalnymi się mało bawiłem.[/quote]
lm i le nie posypie, a przynajmniej nie powinna bo mecze sa w piatek a na dodatek zrobilem z tego puchar rezerw w dodatku tylko i wylacznie dla zawodnikow u19. potestuje napisze co i jak

wroce do domu to zaczne dlubać :o)

Kleyo Ekspert

0
11.01.2012 12:49    #14
Właśnie nie wiem skąd 10, ale wywaliło mi taki błąd.

Dokładniej ta liczba meczów to liczb par w obrębie danej rundy.

emelku Partyzant

0
12.01.2012 12:15    #15
kalendarz działa nic nie wyrzuca - sprawdziłem aż do finału - dzisiaj przejadę następny sezon żeby zobaczyć jakie drużyny będą w nim grały

niestety dobrze działa tylko kalendarz :o) - nie wiem jak zmusić system żeby do rozgrywek zgłaszał juniorskie drużyny. w tej chwili ładuje mi się pierwszy zespół i tuzy wcześnie odpadają ponieważ grają jakimiś rekonwalescentami/tetrykami. Nie ładują mi się teamy z polskiej ligi :o) ale przynajmniej już cos jest :o)

masz jakiś pomysł jak zrobić, żeby tak jak w U19 European Championship Cup zgłaszały się drużyny juniorskie?

Kleyo Ekspert

0
12.01.2012 13:21    #16
A LM i LE normalnie Ci działają, tak jak w standardowej wersji gry?

Musiałbym pomyśleć, a mam mocno napięty terminarz i nie mam za bardzo czasu teraz na rozmyślanie ;p

Ja zwykle robiłem jakoś inaczej to, nie przez kontynentalne tak tylko inaczej [ale muszę przypomnieć sobie jak]

emelku Partyzant

0
12.01.2012 16:46    #17
LM i LE dzialają normalnie. Bayern wygrał PM i doszedł tylko do ćwierćfinału NGS :)

właśnie robie testy z nowymi ustawieniami

emelku Partyzant

0
13.01.2012 08:38    #18
kalendarz działa jak należy - nie potrafię sprawić by grały polskie drużyny i nie potrafię zrobić by grały drużyny u19. zawieszam projekt do czasu kiedy cos wyczytam na jakims forum lub znowu zacznie mi się chcieć. edytor jest rozbudowany, ale caly czas sporo w nim brakuje...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution