Ciekawy nietypowy pomysł

kmdrev Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.01.2012, 12:41    Pytanie
Witam,
mam pewiem ciekawy pomysł odnośnie fm-a. Mianowicie mam sezon 2020-21 i denerwuje mnie brak prawdziwych piłkarzy, przez co odechciało mi się kontynuować karierę.

Dlatego mam pytanie do speców- czy nie dałoby się stworzyć moda pozwalającego ruszyć rozgrywkę od sezonu np 2006-2007 dzięki czemu młode talenty (alexis, ozil, di maria, thiago, pedro, cuenca, suarez) itd itp miałyby już wtedy odpowiednia potencjał :)
Mogłoby to być ciekawe rozwiązanie grać w fm 2012 z możliwością startu rozgrywki w 2006 roku.
Co o tym myślicie ??

wietnam Partyzant

0
11.01.2012 14:34    #1
Na angielskich forach o FM'ie można znaleźć takie bazy danych, ze starszymi graczami, jednakże są to raczej to gracze "legendarni" typu Maradona, Pele. Nie spotkałem się z bazą danych cofającą grę zaledwie kilka lat.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
11.01.2012 16:40    #2
Dałoby się takie coś zrobić, nie raz zaczynaliśmy takie cofanie, ale zawsze brakowało czasu i chęci.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

chinczol Młody aktywista

0
11.01.2012 20:12    #3
Też mnie to denerwowało i min dlatego zakończylem 7 letnią kariere Realem w FM 12, ale również dlatego że od praktycznie od 3 sezonu wygrywałem wszystko jak leci i gra stała się poprostu za łatwa szczególnie w lidze, gdzie Barsa stawiała opór tylko przez 2 sezony.

Nawiązując do pytania. Również o tym myśle. Teraz akurat zacząłem kariere Tottenhamem, sądze że tak szybko mi sie nie znudzi bo liga angielska jednak jest bardziej wyrównana. Można zrobić np tak że w edytorze stworzyć dodatek do bazy danych, mianowicie ustawić tym wszystkim grajką których lubimy, bądź tym których chcemy oglądać jak najdłużej, wiek w przedziale od 15 do 20 lat i obniżyć im jakoś w granicach rozsądku CA i jazda. Starym legendą jak np Raul, Lampard, Henry, Gerrard, i wielu wielu innych można zrobic wiek 24-27 i podwyższyć CA. Sądze że wystarczy poświęcić na to troche czasu i można stworzyć sobie fajną baze na rozgrywke w nowego FM która się nie znudzi przez wiele sezonów. Pozdro.

Sidorf Partyzant

0
11.01.2012 21:00    #4
Ja czasami robię tak:
Gdy dobry/lubiany gracz, np. Totti, kończy karierę i nie zostaje trenerem to wtedy najlepszemu nowo pojawiającemu się newgenowi z jego kraju, pozycji i najlepiej klubu w którym zaczynał karierę, zmieniam dane personalne(w fmrte) na dane emeryta. Podstawiam zdjęcie i gotowe. Gdy jednak zostaje trenerem to wtedy robię podobnie. Zmieniam tylko nazwisko, dodaję do ulubionych danego newgena jego "ojca" i już.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.01.2012 o godz. 21:01

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
11.01.2012 21:10    #5
[quote=Sidorf]Ja czasami robię tak:
Gdy dobry/lubiany gracz, np. Totti, kończy karierę i nie zostaje trenerem to wtedy najlepszemu nowo pojawiającemu się newgenowi z jego kraju, pozycji i najlepiej klubu w którym zaczynał karierę, zmieniam dane personalne(w fmrte) na dane emeryta. Podstawiam zdjęcie i gotowe. Gdy jednak zostaje trenerem to wtedy robię podobnie. Zmieniam tylko nazwisko, dodaję do ulubionych danego newgena jego "ojca" i już. [/quote]

Dobree :)

Sidorf Partyzant

0
11.01.2012 21:55    #6
Dla mnie ogólnie newgeni są jacyś nijacy. Dlatego tych bardziej utalentowanych zmieniam. Niekoniecznie na obecne gwiazdy. Zdarzają się ludzie pokroju Pele lub Bońka. Niekoniecznie też na piłkarzy. Fajnie jest gdy w roku 2020 widzi się Real z Kurtem Cobainem w ataku, Jonathanem Davisem w pomocy oraz z Sylvestrem Stallone na bramce. Niby dla gry to wszytko jedno jak piłkarze się nazywają jednak uśmiech jest :]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.