Jak wyławiac newgenów ?

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.01.2012, 22:48    Pytanie
Siemanko !
Mam do was małą prośbe, czy mógłby mi ktoś dokładnie wyjaśnic czy też dac namiar na jakis poradnik w którym jest opisane wyławianie newgenów ?
Mój problem polega na jednej rzeczy, gdy już myślałem ze potrafie to robic wmiare dobrze wszedłem w Genie Scouta i sprawdziłem czy jakiś rzeczywiście tak jest i dobrze wyławiaj perełki.
Niestety ku mojemu zaskoczeniu 3 newgenów o potencjale 190-200 przeoczyłem , skopiowałem nazwe jednego obrońcy wkleiłem do gry i poprosiłem o raport, po opracowaniu raportu bardzo sie zdziwiłem ten obrońca wg. moich scoutów miał ledwie 2 gwiazdki potencjału(porównywany do Sakho) a w Genie pisało ze ma PA o wartości 194.
Więc byłbym bardzo wdzięczny o przybliżenie mi procesu wyławiania newgenów a także ogrywania ich - lepiej ich trzymac w rezerwach, u19, pierwszym składzie(bardzo małe szanse na gre) czy poprostu wypożyczyc ?
Jest to kariera testowa(pierwsza w FM12) na niej chce sie nauczyc wyławiac newgenów a potem zaczne nową kariere innym klubem(zna ktoś jakiś z budżetem od 8-20 mln ojro? Najlepiej z Angli)
Z góry dzieki za porady itp.

Cinek1013 Partyzant

0
15.01.2012 08:39    #1
Odświeżam. Bardzo mi zależy na uzyskaniu odpowiedzi

star199 Partyzant

0
15.01.2012 09:41    #2
Hmm

Dam ci mój przykład czy dobry sam ocenisz

Przeczesujesz całą ligę polską oraz rezerwy I drużyn gdzie szukasz talencików ( rzadko bo rzadko ale są )
I tak co sezon jak wchodzą newgeni .
Co do zagranicy to najlepiej wysyłać scoutów do Afryki oraz do krajów do których po prostu chcesz oraz jak ja to robię ręcznie szukam sobie gwiazdeczek w U-19 krajów powiedzmy średnich bo tylko z takich wyciągnie zawodników do siebie
Jak będziesz grał w Lidze angielskiej to sobie przeszukuj wszystkich zawodników z niższych klas rozgrywkowych w zależności jaki klub przejmniesz ( Jeżeli to będzie klub angielski odpadają zawodnicy z Afryki pozwolenia na pracę ... więc polecam kraje UE czyli Serbia , Francja itp )
Co do samych już zawodników to zależy jak wygląda na daną chwilę
Jeżeli będzie dobry można go wprowadzić do pierwszej drużyny do szerokiej kadry jeżeli będzie to perspektywistyczny zawodnik to albo wypożyczenie do innego zespołu najlepiej z Anglii badź gra w rezerwach wole te pierwsze .
Szukaj zawsze zespołu gdzie będzie miał szansę gry i nie wysyłaj go przypadkiem na rok siedzenia na ławce sprawdz kadre zespołu do jakiego ma iść abyś zawodnik nie stracił tam czasu .

Użytkownik uznał post za pomocny

AdiLDZ Partyzant

0
15.01.2012 10:02    #3
Gdyby scouci idealnie w raportach odwzorowywali potencjał zawodnika, to nie byłoby takiej zabawy. Przecież w rzeczywistości też idealnie nikt Ci potencjału nie oceni.
A jaka jest radość gdy sprowadzasz zawodnika, który wg scouta miał mieć 3* potencjału, a okazuje się, że ma np 4:)

Falcon Przodownik pracy

0
15.01.2012 10:18    #4
Ja nie używam żadnych genie scoutów itp. Więc napisze jak ja szukam.

Podstawa czyli to
http://www.thedu(...)gen_Crea

Daty kiedy pojawiają się newgeny. Jak masz ligę jako grywalną to wchodzisz w skład drużyny młodzieżowej (każdej drużyny w lidze), lub jak jest to U19 i sortujesz wg wartości. Newgeny na początku nie mają wartości więc, płacisz tylko drobny ekwiwalent. Jeśli ligę masz niegrywalną to wtedy w kadrze 1 zespołu są newgeny.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.01.2012 o godz. 10:18

Użytkownik uznał post za pomocny

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

pawlik010 Partyzant

0
15.01.2012 10:26    #5
jak ja ściągnę newgena 15-16 letniego to duża szansa że dostanie kiedyś obywatelstwo polskie ?

Falcon Przodownik pracy

0
15.01.2012 10:41    #6
[quote=pawlik010]jak ja ściągnę newgena 15-16 letniego to duża szansa że dostanie kiedyś obywatelstwo polskie ?[/quote]
Jeśli będzie przebywał w Polsce wymaganą ilość czasu to jak najbardziej( jest to chyba 5 lat, chociaż nie jestem pewien na 100%)
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Cinek1013 Partyzant

0
15.01.2012 10:58    #7
Tak ale na jakie atrybuty patrzyc ?
Determinacja napewno ale co do tego ?
Pracowitośc - CR7 ma ją na 8 a pomimo tego jest bardzo dobrym piłkarzem, czytałem artykuł w którym właśnie to było napisane.
Więc ja już sam niewiem.
Może jeszcze jedno pytanie, lepiej ściągac takich newgenów którzy mają mniejszy potencjał ale lepsze atrybuty dla danej pozycji czy takich którzy mają słabsze atrybuty ale lepsze PA ?
Dzieki za zainteresowanie.

AdiLDZ Partyzant

0
15.01.2012 11:01    #8
Jeśli chodzi o rozwój, to tylko determinacja. Na pracowitość nie patrz.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.