Nie mogę nikogo wypożyczyć

Vadim Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.01.2012, 12:59    Pytanie
Mam taki problem, podczas ostatnich 3 okienek transferowych (2x lato, 1x zima), nie mogę nikogo wypożyczyć z klubu. Wcześniej nie było z tym żadnego problemu. Po moich zawodników zgłaszają się chętni, czasami w liczbie grubo ponad dziesięciu na jednego piłkarza, a zawodnik odrzuca wszystkie oferty. Dodam, że mają ustawione dostępny do wypożyczenia i w statusie „ma nadzieję ograć się na wypożyczeniu”. Przykład ekstremalny, to grajek który sam poprosił o to by go wypożyczyć, ja się zgodziłem, zgłaszali się chętni a on wszystko odrzucał, a na koniec zagroził, że odejdzie bo nie dotrzymałem słowa i nie wypożyczyłem go. Kluby jakie się zgłaszają są najróżniejsze, od tych z niższych lig, po takie z którymi na co dzień rywalizuję w najwyższej klasie rozgrywkowej (gram Villarreal). Jakie miejsce dla zawodnika widzą w swojej drużynie też jest różnie, od zmiennika pierwszego zespołu, po wartościowego gracza pierwszego zespołu, więc jest w czym wybierać. Zauważyłem, że coś takiego nastąpiło po patchu chyba 12.1, nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności, czy rzeczywiście jest to przyczyną moich problemów. Na razie jedyny sposób żeby kogoś wypożyczyć to oddać do klubów filialnych, ale tam jest ograniczona ilość jaką mogę wypożyczyć, no i są to kluby z niższych lig, a niektórzy zawodnicy spokojnie poradzili by sobie w najwyższej lidze. Powiedzcie, czy też się z tym spotkaliście? Czy też tak macie? I jak sobie z tym poradzić? Bo grać się odechciewa jak patrzę na moje talenty, które się marnują nie mogąc się rozwijać.

Pozdrawiam

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.01.2012 19:43    #1
Wydaje mi się że wpływ na to może mieć też status piłkarza w twojej drużynie.
Ja się nie spotkałem z problemem wypożyczenia zdolnych juniorów (którzy nie mieli więcej niż 21-22).
Ale jeżeli piłkarz miał powyżej 25 to już tak, choć czasami bywało tak że chcąc go sprzedać, przechodził najpierw na wypożyczenie a później odchodził definitywnie.

Vadim Partyzant

0
17.01.2012 19:52    #2
Wiesz to na pewno nie to, bo zarówno nie mogę wypożyczać juniorów, utalentowanych juniorów, szerokie zaplecze zespołu, czy też rotacji. Zawodnicy w większości są młodzi w wieku 18-23 lata. Bardzo mnie to dziwi, bo w pierwszych 3 sezonach jakie grałem, tego problemu nie było. Wypożyczałem zawodników bez przeszkód.

yayme Partyzant

0
18.01.2012 00:04    #3
Spróbuj znaleźć klub filialny i tam przesuwać swego zawodnika - może to pomoże. Ja również nie mam takiego problemu.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Vadim Partyzant

0
18.01.2012 06:54    #4
Tak jak pisałem wyżej, próbowałem wypożyczać do klubów filialnych, ale tam mogę zaledwie 2 zawodników wypożyczyć. Jakieś inne pomysły?

heaieono Partyzant

0
18.01.2012 12:06    #5
Musisz pozwolic im zagrac kilka meczy w 1 skladzie aby sie pokazali, nikt nie chce nowego 'talentu' ktory nic nie pokazal. Wiem z doswiadczenia bo sam daje grac dla 'talentow' w 1 skladzie z gorszymi zespolami a potem znajduja sie oferty wypozyczen.

Vadim Partyzant

0
18.01.2012 12:32    #6
Może nie zrozumiale napisałem, ale tak jak w moim zapytaniu napisałem, chętnych na zawodników jest bardzo dużo i to różnej klasy kluby. Sprawa wygląda tak, że to zawodnicy odrzucają oferty, pomimo tego, że chcą by ich wypożyczyć. A nie wierze, aby żadna oferta z 10 różnych klubów zawodnikowi nie odpowiadała. Mogę zrozumieć, że jednemu, czy drugiemu nie spodobają się oferty, ale nie wszystkim. A na dodatek po zakończeniu okienka część z nich ma do mnie pretensje, że ich nie wypożyczyłem. To nie jest normalne według mnie.

heaieono Partyzant

0
18.01.2012 15:37    #7
Moze poprostu za slabe kluby sie o nich pytaja.. U mnie tak jest ze nie chcieeli do 1 ligi angielskiej ale zapytal sie sporting lizbona i od razu sie zgodzil. Mimo ze zagral tam tylko lub az 8 spotkan. Majac 18 lat to i tak niezle..

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
18.01.2012 16:18    #8
Sprawdźcie, jaki status mają zawodnicy, których chcecie wypożyczyć. Na forum SI gość z ekipy napisał, że mogą być problemy z wypożyczeniem graczy ze statusem 'Hot Prospect' tzn. młody obiecujący talent (albo jakoś tak). Jeżeli zmienicie mu status na 'Młody zawodnik', szanse powinny się zwiększyć.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Vadim Partyzant

0
18.01.2012 20:28    #9
Właśnie kończy się kolejne okienko transferowe i nadal lipa

1. Zespoły zgłaszają się dobre, przykładowo z pierwszej ligi hiszpańskiej (czyli tej samej w której gram), ligi portugalskiej, włoskiej, albo holenderskiej (ajax). A mimo to nie chcą przechodzić do nich.

2. Jeżeli chodzi o status to też zawodnicy mają różny (właśnie sprawdziłem)
- solidny młody zawodnik (czyli najniższy z możliwych inaczej junior)
- szerokie zaplecze
głównie te dwa, ale są też inne

Zastanawiam się czy nie spróbować, ustawić im że są niepotrzebni, ale to już trochę ryzykowne.

Dzięki wielkie za próbe pomocy, jakbyście mieli jeszcze jakieś inne pomysły to piszcie, bo już nerwowo nie wyrabiam :/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.