Ulubione zagrania

chmieluk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.01.2012, 17:02    Pytanie
Witam znalazłem ciekawy artykul na sieci odnosnie ulubionych zagrań. Nasuneło mi się jednocześnie kilka pytań
1. Czy zagrania "atakowanie piłki wślizgami" i "unikanie wślizgów w walce o piłkę" wzajamnie się wykluczają czy też uzupełniają?
2. Które atrybuty powinny nam podpowiedzieć że dany zawodnik powinien stosować, bądź nie stosować ulubionego zagrania. Tutaj mozna rzucać przykładyjak np: zawodnik ze słabym strzałem nie powinien często strzelać z dystansu.

A to link.
http://www.centr(...)l?page=5

Tobi18 Młody aktywista

0
20.01.2012 18:07    #1
A można komuś czegoś zabronić i jednocześnie mu to polecić?
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

chmieluk Partyzant

0
20.01.2012 20:08    #2
[quote=Tobi18]A można komuś czegoś zabronić i jednocześnie mu to polecić?[/quote]
A więc obrońca z jakimi atrybutami lub jak ustawiony dobrze żeby miał któryś z tych("atakowanie piłki wślizgami",i "unikanie wślizgów w walce o piłkę" ) atrybutów.

Tobi18 Młody aktywista

0
20.01.2012 20:43    #3
Niestety nie mam pojęcia, ale od czego są porady sztabu szkoleniowego (których tak czy siak nie zawsze warto słuchać) :]
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

chmieluk Partyzant

0
20.01.2012 20:57    #4
[quote=Tobi18]Niestety nie mam pojęcia, ale od czego są porady sztabu szkoleniowego (których tak czy siak nie zawsze warto słuchać) :][/quote]
Ok dzięki za zainteresowanie. Może ktoś na suflerze da radę podpowiedzieć jakie ulubione zagrania przypisywać poszczególnym zawodnikom.

loswariatos Młody aktywista

0
21.01.2012 21:53    #5
Odbiór bez wślizgu jest bezpieczniejszy (ewentualna kontuzja/kartka/karny) ale nieraz zdecydowany wślizg może Cię uratować przed stratą bramki. Tu moim zdaniem najważniejszy oprócz oczywiście umiejętności odbioru jest styl gry. Preferujesz wysuniętą obronę = odbiór wślizgiem; cofniętą obronę = bez wślizgu.
Co do strzałów to czytałem gdzieś taką opinię, że jeśli zawodnik dochodzi do sytuacji ze skrzydeł to lepszy jest plasowany strzał a jeśli ze środka to silny strzał(nie licząc napastników, którzy często mają "setki" bo do tej sytuacji jest jak wiadomo więcej opcji). No i powiem, że wydaje się to logiczne.

Użytkownik uznał post za pomocny

meglio fascista che frocio

chmieluk Partyzant

0
21.01.2012 22:22    #6
[quote=loswariatos]Odbiór bez wślizgu jest bezpieczniejszy (ewentualna kontuzja/kartka/karny) ale nieraz zdecydowany wślizg może Cię uratować przed stratą bramki. Tu moim zdaniem najważniejszy oprócz oczywiście umiejętności odbioru jest styl gry. Preferujesz wysuniętą obronę = odbiór wślizgiem; cofniętą obronę = bez wślizgu.
Co do strzałów to czytałem gdzieś taką opinię, że jeśli zawodnik dochodzi do sytuacji ze skrzydeł to lepszy jest plasowany strzał a jeśli ze środka to silny strzał(nie licząc napastników, którzy często mają "setki" bo do tej sytuacji jest jak wiadomo więcej opcji). No i powiem, że wydaje się to logiczne.[/quote] Fajne spostrzeżenia.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution