Co zrobić aby pressing był bardziej efektywny i obrona też.

bartekking Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.01.2012, 17:35    Pytanie
Siema ponowie czy da się FM zrobić tak żeby pressing był większy dosłownie żeby piłkarze nie ustępowali ani centymetra.Gram Barceloną a mimo to że pressing ustawiony na maxa to nie jestem zadowolony bo wcale ten pressing nie jest aż tak bardzo intensywny.A drugi problem to słaba gra obrońców mimo że ustawiona jest dla poszczególnych zawodników w obronie gra przy przeciwniku na swojej połowie to graja daleko od przeciwnika i takich stoperów jak Puyol i Pique napastnicy mijają jak chcą.Co z tym zrobić aby tak łatwo ich nie kiwali ?

Mar1992 Przodownik pracy

0
21.01.2012 17:45    #1
Pressing w grze to nie jest do końca pressing. Tam oznacza on, jak bardzo zawodnik może zapuścić się za zawodnikiem drużyny przeciwnej i oddalić od swej nominalnej pozycji. Czy jakoś tak. :)

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
21.01.2012 18:37    #2
Zarzuć poleceniami drużynowymi i poleceniami dla obrońców.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Valdi91 Młody aktywista

0
21.01.2012 18:54    #3
Miałem kiedyś podobnie. Pressing ustawiony na intensywny, odbiór na agresywny a moi defensorzy jedynie podchodzili do zawodnika przy piłce i czekali co on zrobi, biegali za nim w kółko ale nie atakowali. A jak ktoś mu już wparadował to oczywiście w polu karnym i prezentował rywalom karniaka za free... Ale pogrzebałem coś w taktyce i jest lepiej (nie pamiętam dokładnie co zrobiłem). Dalej zbyt często zdarza się kosa w polu karnym, ale za to odbiory na mojej połowie są o wiele częstsze i bardziej efektywne, więc to raczej nie sprowadza się tylko tylko do intensywności pressingu i odbioru, ale raczej też od krycia i tak jak kolega napisał - polecenia dla obrońców.

loswariatos Młody aktywista

0
21.01.2012 21:39    #4
Wyobraź sobie, że wartość na pasku "gra przy przeciwniku" to średnica koła-obszaru na którym Twój zawodnik stosuje pressing i jeśli w ten obszar wbiegnie przeciwnik to automatycznie Twój zawodnik "przejmuje" go tak jakby krzyczał do reszty "Ok, Panowie - on jest mój".
Należy jeszcze wziąć pod uwagę sposób krycia (1na1/strefa + ścisłe krycie) oraz instrukcje dot. przeciwnika ale to jest chyba oczywiste, że: Ścisłe krycie = pilnuj gościa gdy nie ma piłki, Pressing = pilnuj gościa gdy ma piłkę.
Bez wątpienia jednak zależy to jeszcze od paru czynników jak atrybuty, swoboda taktyczna, forma itp. itd, ale szczerze mówiąc, ja sobie taki schemacik rozrysowałem i znacząco zmniejszyłem kłopoty m.in z grą na wyjazdach :)
meglio fascista che frocio

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution