Problem z utrzymaniem prowadzenia.

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.01.2012, 21:14    Pytanie
Witam serdecznie.

Wynik 1:0, 2:1 dla mnie lub każdy inny, gdzie wygrywam 1 bramką na zakończenie 1. połowy jest dla mnie najgorszym z możliwych. Niby odwalam gadkę motywacyjną, znaczna część zespołu ma status 'zmotywowany', 'skoncentrowany' bądź 'zadowolony' a mecz kończy się remisem lub nawet porażką. W drugiej połowie rywale cisną mnie cały czas, zespół się broni, wyprowadza nieskuteczne kontry, a pod koniec spotkania w końcu wpakują mi bramę. Jeśli nie prowadzę przynajmniej dwoma bramkami to wiem, że w drugiej połowie będzie nerwówka do samego końca. Ile zwycięstw straciłem w doliczonym czasie gry? Nie da się zliczyć. Jednobramkowe prowadzenie nie jest bezpiecznym wynikiem, więc nie chcę ustawiać w tym momencie kontry czy defensywy w obawie właśnie o stratę bramki, co może spowodować podmuch wiatru w żagle przeciwnika. Jednak ofensywa też często gęsto w tym wypadku zawodzi. Czasem zaczynam myśleć, że te rozmowy motywacyjne to jakiś pic na wodę, w 1. połowie zespół gra świetnie, po rozmowie wszyscy są niby bardziej skoncentrowani/zmotywowani, a efektem jest tragiczna druga odsłona, w której ustępują pola przeciwnikowi we wszystkich aspektach gry. Co innego przegrywając. Miałem sytuację, kiedy po 1. połowie przegrywając 1:0 ostatecznie wygrałem 4:1. Jakieś rady?

Brunhoso3115 Partyzant

0
21.01.2012 21:32    #1
Możesz spróbować gry piłka i/lub chwili odpoczynku, żeby prowadzić grę i być przy piłce. A pod koniec meczu obowiązkowo gra na czas. Strzały z każdej pozycji też się przydają, bo rywale wtedy nie wyprowadzają kontr.

Użytkownik uznał post za pomocny

Valdi91 Młody aktywista

0
21.01.2012 21:39    #2
Te cholerne bramki w 90+ min. własnie kosztowały mnie awans do Ligi Europejskiej... Grałem Legią z Fulham, w dwumeczu prowadziłem 3:3 (u nich 2:2 i u siebie do 91 min. 1:1). W 87 min. Radović doznał kontuzji więc go zmieniłem, ustawiając od razu moją defensywną taktykę, właśnie z opcją gry na czas, wybijania piłek na pałę do przodu i strzelania z każdej pozycji. Sędzia doliczył 3 min, w 91 min. Fulham przeprowadziło spokojną akcję, a moi stali jak tyczki i 2:1, bye-bye UEFA Euro Cup. Nie dość, że w tak kretyński sposób tracę punkty w lidze, to jeszcze musiałem pożegnać się z pucharami.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.