potencjał zawodnika

konrad1795 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.01.2012, 16:51    Pytanie
co ma wpływ na zmniejszenie się potencjału młodego zawodnika z 3.5 gwiazdki do 2.5 ?? jak można poprawić ten potencjał

Valdi91 Młody aktywista

0
23.01.2012 17:20    #1
Wpływ może mieć dużo rzeczy, ale z tego, co napisałeś nic się nie dowiemy. Powiedz, w jakiej sytuacji spadł mu ten potencjał. Jeśli wysłałeś scouta, i pisało w raporcie, że ma 3.5 gwiazdki, kupiłeś go i ma 2.5 to cóż, widocznie zbyt którego go obserwowałeś, i ocena scouta była jedynie powierzchowna. Kiedy go kupiłeś, szkoleniowcy lepiej poznali zawodnika, i okazało się, że jednak nie jest tak dobry, jak z początku przypuszczano. Inną opcją może być kijowy scout, po prostu źle go ocenił. Inną możliwością jest brak regularnych występów w pierwszym zespole, co dla rozwoju młodych grajków jest bardzo ważne. Jeśli masz dobrego scouta, jego obserwacje były długoterminowe (nie sugerowałeś się jednym, pierwszym raportem lecz kilkoma kolejnymi) i w miarę często dajesz mu grać, to nie mam pojęcia, być może metody treningowe? W każdym razie jeśli wszystko było OK, a potencjał mimo to spadł, to musi Ci pomóc ktoś bardziej wykwalifikowany, moje doświadczenie tak daleko nie sięga xd

Tobi18 Młody aktywista

0
23.01.2012 17:21    #2
Potencjał młodego zawodnika jest ustalany na tle Twoich najlepszych zawodników w drużynie. Przykładowo jeśli masz ŚP i ma on 4 gwiazdki potencjału to jak kupisz kogoś lepszego na tą pozycje od obecnie najlepszego grajka to potencjał owego juniora spadnie do np. 3 gwiazdek.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

konrad1795 Partyzant

0
25.01.2012 15:34    #3
a co mogę zrobić jak nie kupiłem żadnego zawodnika i ocena potencjału zawodnika spadała ??

LOLECZeX Młody aktywista

0
25.01.2012 16:09    #4
Potencjał mu nie spada(PA jest stałe), po prostu trener mógł zmienić zdanie o nim...

Azi Partyzant

0
26.01.2012 01:21    #5
[quote=konrad1795]a co mogę zrobić jak nie kupiłem żadnego zawodnika i ocena potencjału zawodnika spadała ?? [/quote]
Oceny gwiazdkowe zmieniają się wraz ze zmianą celu postawionego przed zespołem. Jeżeli awansujesz do wyższej ligi i za zadanie masz obronę przed spadkiem, to gwiazdki będą obrazowały ocenę zdaniem asystenta/trenera/scouta danego zawodnika pod względem przydatności w wykonaniu założeń.

Jeżeli masz obiecującego juniora, który może być gwiazdą 2 ligi to po awansie do 1 ligi jego potencjał nie wzrośnie na poziom "potencjalna gwiazda 1 ligi" ale pozostanie na poprzednim poziomie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution