Zawodnik nie uprawniony do gry w reprezentacji

colaGKS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.01.2012, 15:53    Pytanie
Witam. Sprawa jest taka: Holenderski napastnik mojego klubu (GKS Bełchatów) dostał właśnie polskie obywatelstwo:
http://i41.tinypic.com/2rxabkg.png
Jak widać na obrazku chce on występować w polskiej reprezentacji. Mi jako selekcjonerowi reprezentacji Polski jest to nawet na rękę bo w kadrze tak na prawdę nie mam dobrych napastników. No i właśnie chciałem go powołać do reprezentacji Polski:
http://i41.tinypic.com/2u93mkp.png
Jak widać, nie jest on uprawniony do gry w rep. Polski. Wystąpił on w jednym meczu reprezentacji Holandii, jednak był to mecz sparingowy przed Mistrzostwami Świata, na które i tak nie pojechał. Z tego co mi wiadomo to wg zasad FIFA nie jest on stracony dla naszej kadry. Pytanie tylko dlaczego nie mogę go powołać? Co może być powodem?

lukmil Partyzant

0
30.01.2012 16:12    #1
Z tego co pamiętam to gracz musi grać w chyba 5 lat w kraju, żeby być uprawnionym do gry w kadrze

baaarciu Partyzant

0
30.01.2012 16:25    #2
w FMie jest tak, jeżeli gracz rozegra sparing to już nie może rozegrać meczu w innej reprezentacji z powodu takiej iż wystąpił on w terminie FIFA .. i tu jest klapa w tegorocznej edycji eFeMa.
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

colaGKS Partyzant

0
30.01.2012 16:39    #3
[quote=lukmil]Z tego co pamiętam to gracz musi grać w chyba 5 lat w kraju, żeby być uprawnionym do gry w kadrze [/quote]

Grał, 3 lata w Lechu, 2 lata w GKS. Poza tym by otrzymać polskie obywatelstwo w FMie potrzeba obecnie nie 3, a 5 lat ;) Także ten argument odpada.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.01.2012 19:32    #4
[quote2=colaGKS][quote=lukmil]Z tego co pamiętam to gracz musi grać w chyba 5 lat w kraju, żeby być uprawnionym do gry w kadrze [/quote]

Grał, 3 lata w Lechu, 2 lata w GKS. Poza tym by otrzymać polskie obywatelstwo w FMie potrzeba obecnie nie 3, a 5 lat ;) Także ten argument odpada.[/quote2]

W FM 12 jest bodajże tak: po 3 latach otrzymuje obywatelstwo polskie,ale po 5 latach dopiero może grać w reprezentacji...może jeszcze nie minęło równo 5 lat jego pobytu w Polsce (5 sezonów to nie to samo co 5 lat)...pzdr

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
30.01.2012 19:46    #5
[quote=baaarciu]w FMie jest tak, jeżeli gracz rozegra sparing to już nie może rozegrać meczu w innej reprezentacji z powodu takiej iż wystąpił on w terminie FIFA .. i tu jest klapa w tegorocznej edycji eFeMa.[/quote]
Nieprawda, w edytorze jest nawet takie pole do zaznaczenia, że gracz grał tylko w meczach sparingowych i wtedy dalej jest uprawniony do gry w kilku reprezentacjach.

Być może ten gracz już po prostu wcześniej zadeklarował grę dla innej reprezentacji i to ma ustawione w bazie, a news jest "lekko" zbugowany.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

colaGKS Partyzant

0
31.01.2012 11:53    #6
[quote=Kleyo]Być może ten gracz już po prostu wcześniej zadeklarował grę dla innej reprezentacji i to ma ustawione w bazie, a news jest "lekko" zbugowany.[/quote]

Sprawdziłem to w edytorze FMRTE - zawodnik nie miał zadeklarowanej reprezentacji

Ale wystarczyło tylko wyzerować jego występy w kadrze i był wtedy dostępny dla obu reprezentacji...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.